Sztárok

Miller Dávid: „Még önbizalmat kell építenem”

Két ismert színész gyermekeként arra vágyik, hogy saját jogon szeresse meg őt a közönség. Miller Dávidot hatalmas bizonyítási vágya legutóbb Jennifer Lawrence új filmjébe röpítette.
casting filmszínészet jennifer lawrence los angelesben készülő sorozat miller dávid miller zoltán szurovecz kitti talpra magyar rockmusical ulmann mónika vörös veréb

Csupán 21 esztendős, de máris szép sikerek állnak a háta mögött. Miller Dávid, Ulmann Mónika és Miller Zoltán fia legutóbb Jennifer Lawrence új filmjében, a hazai mozikban is látható Vörös verébben bizonyította színészi rátermettségét. Nem is akármilyen feladata volt! Többek között anyaszült meztelenre kellett vetkőznie a vásznon a világhírű színésznő és egy jókora filmes stáb szeme láttára. A fiatalember elárulta, lelkileg nagyon megterhelte a feladat, mégsem bánja, hogy elvállalta, mert rengeteget tanult belőle. „A szerep szerves része volt a meztelenkedés, hiszen kém-kadétok voltunk, és a jelenet azt mutatta be, hogy minden érzelemtől mentesen kell tudnunk használni szükség esetén a testünket. Egy vérbeli kémnek a cél érdekében a meztelenkedés sem jelenthet gondot. Nem úgy az őt megformáló színésznek! – emlékszik immár nevetve Miller Dávid. – Tizenhatszor dobtam le a stáb és Jennifer előtt a ruháimat, mire sikerült a felvétel, ami érzelmileg nagyon megviselt. Egyrészt azért, mert közben igen sebezhetőnek éreztem magam, másrészt mert nem vagyok teljesen elégedett a testemmel. Még építenem kell az izmaimat és az önbizalmamat.” Dávid örömmel meséli, hogy a forgatásnak azért kellemes része is volt: a kulisszák mögött megismerkedhetett a csodálatos Jenniferrel, aki évek óta az egyik kedvenc színésznője. „A Vörös veréb szereplőválogatására főként miatta jelentkeztem – meséli. – Szerettem volna mellette időt tölteni, és amennyit csak lehet, tanulni tőle. A személyében elképesztően kedves, vagány lányt ismertem meg, aki a szó jó értelmében egyszerű: nincsenek allűrjei, és nem csinál nagy ügyet abból, hogy őt mindenki ismeri. A hazai színházi és színészi miliőből figyelve elképesztő az élete, ugyanakkor inspiráló is. Már évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy külföldön is szeretném megalapozni a színészi karrieremet. Épp ezért, mióta csak belevágtam ebbe az egészbe, lesem az angol és amerikai produkciók lehetőségeit. Rendszeresen castingolok online az interneten. Most épp egy hamarosan Los Angelesben készülő sorozat egyik szerepére vagyok esélyes, és nagyon boldog lennék, ha végül engem választanának!”

„Tartottam attól, hogy elutasítanak”

Dávidot eredetileg versenysportolónak szánták a szülei. Sok évig örömmel vízilabdázott, jól is ment neki, ám tizenéves korára a lelkesedése elfogyott, és az eredményei is jelentősen romlottak. Aztán 17 évesen odaállt a szülei elé, és elmondta az igazságot. „Lehullott a lepel, beavattam anyát és apát a titkomba, hogy úgy érzem, én is színész szeretnék lenni – mondja. – Először nagyon meglepődtek, mert azelőtt ilyesmiről szó sem volt, de azonnal biztosítottak arról, hogy mindenben támogatnak. Elmondtam nekik, hogy a filmszínészet érdekel igazán, és azt javasolták, akkor menjek egyenesen Londonba mesterséget tanulni. Bevallom, az itthoni színművészetitől kicsit féltem, tartottam attól, hogy elsőre elutasítanak, és akkor megcsappan a lelkesedésem, plusz az is rossz érzés volt, hogy esetleg eleve lesznek velem kapcsolatban elképzeléseik, elvárásaik, mivel a szüleim mindketten színművészek. Ennek elejét vettem, és nekivágtam Londonnak, ahol a School of Dramatic Arton tanultam filmszínészetet. Ez az időszak a nyelvtudásomnak is nagyon jót tett. Épp akkortájt, amikor végeztem a suliban, volt itthon a Pappa Pia szereplőválogatása, amelyre próba-szerencse alapon beküldtem a videómat. Ezzel pedig nagy örömömre el is indult a filmes pályafutásom. Hazatérve sokat tanultam Szabó-Kimmel Tamástól és Anger Zsolttól is arról, hogy kell kamera előtt játszani.”

„Kitartó és küzdő típus vagyok”

Dávid komoly terveket sző: minél több külföldi filmes produkcióban részt szeretne venni, hogy amikor Amerikába megy, legyenek referenciái. „A jelmondatom, hogy bármilyen cél eléréséről legyen is szó az életünkben, a legnagyobb akadály mi magunk vagyunk – vélekedik Dávid. – Ha érzelmileg arra trenírozom magam, hogy nekem ez sikerülni fog, és ahelyett, hogy a károgókkal foglalkozom, dolgozom az álmomért, akkor hiszem, hogy lehet belőlem akár Amerikában vagy Angliában is filmszínész. Ráadásul imádok utazni, új helyeket felfedezni, és minél több barátságot kötni. Emellett hét éve van barátnőm is. Persze, nem könnyű úgy megtartani egy párkapcsolatot, hogy közben gőzerővel karriert építek, ám én az élet minden területén kitartó és küzdő típus vagyok” – árulja el Dávid, akit hamarosan az RTL Klub új, A tanár című sorozatában is állandó szereplőként láthatunk viszont.

Édesanyja mondta róla

Hat évvel ezelőtt Dávid már szerepelt nálunk címlapon az édesanyjával, Ullmann Mónikával együtt.A színésznő így nyilatkozott cikkünk-ben: „Mindig arra törekedtem, hogy a gyerekemmel bensőséges kapcsolatom legyen. Örülök, hogy 23 évesen lettem anyuka. Szerencsésnek tartom magam, hogy őszinte a kapcsolatunk. Kristálytisztán látom a gyerekkori önmagamat a fiamban. Ő is szívvel-lélekkel odateszi magát, ha kihívásokról, célokról van szó.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete