Lélek Sztárok

A Házasodna a gazda párkeresője, Zsolt gazda: Életem legjobb döntése, hogy a nyilvános társkeresés mellett döntöttem

A szakítás után egy évig gyászolta élete első komoly kapcsolatát, amelyből a kisfia született. A 32 éves Zsolt gazda most már bölcsebben keresi az igazit. Nem akar még egyszer ugyanabba a hibába esni, hogy a sok munka a magánélete rovására megy.

Közvetlen, mosolygós, figyelmes férfi a ceglédi gazda, Kövesdy Zsolt, aki díjugrató és zsoké, emellett fiatal lovasok képzésével foglalkozik. Van egy négyéves kisfia, akinek az édesanyja tavaly úgy döntött, nem szeretné a férfival folytatni az életét.

Régebben túl sokat dolgozott

„A volt páromat kétszer is eljegyeztem, de sosem jutottunk el az esküvőig – meséli a 32 éves fiatalember. – Sajnos nem sokkal a gyerekünk születése után elhidegültünk egymástól. Én a végsőkig kitartottam volna a családom mellett, de a gyerekem anyja azt kérte, zárjuk le a kapcsolatunkat. Megbeszéltük, ezentúl hogyan fogjuk egymástól külön élve, mégis közösen nevelni a kicsit. A mai napig jóban vagyunk, és őszintén drukkolunk egymásnak azért, hogy a másik újra boldog legyen.

Zsolt gazda a szakítást követően mélypontra került. Kudarcként élte meg, hogy szétesett a családja, elillant az önbizalma, az önbecsülése. Az első magányos hetek szomorkodása után azonban úgy döntött, nem hagyja, hogy a bánat tovább kínozza.

„Szerencsére a családom és a barátaim mellettem álltak. Miközben kialakítottam a kisfiammal és a volt párommal az új rutint, arra törekedtem, hogy kezdjek el megint élni. Korábban éjjel-nappal dolgoztam, versenyeztem, úton voltam, ezért is laposodott el a kapcsolatom a gyerekem anyjával, de aztán adtam egy kis szabadidőt magamnak. Buliztam, utaztam, hogy eltereljem a figyelmem a lelki fájdalomról, ami egy idő után magától múlni kezdett. Ekkor már foglalkoztatott a gondolat, hogy jelentkeznem kellene a Házasodna a gazda szereplői közé. Ez a műsor számomra kívülről nézve is hatalmas kalandnak tűnt, és szerettem volna adni egy esélyt a boldogságnak. A bemutatkozó kisfilmemre rengeteg kedves levelet kaptam, amitől visszanyertem a párkapcsolatba vetett hitemet.”

Visszanyerte az önbizalmát

„Végre nem nekem kell küzdeni, hanem értem lelkesednek a lányok. Az együtt töltött idő alatt rengeteget tanultam a női lélekről. Egyelőre nem árulhatom el, ki lett a választottam, de egy biztos: életem legjobb döntése volt, hogy a nyilvános társkeresés mellett döntöttem. A lányok érdeklődésének hála, visszanyertem az önbizalmamat.”

Pónin tanult meg lovagolni

A vagány férfiről egyébiránt annyit tudni, hogy első generációs gazda. Édesanyja sok éve menyasszonyiruha-szalont üzemeltet Cegléden, édesapja kőműves vállalkozóként az építőiparban dolgozik. Mindenért, amijük van, maguk küzdöttek meg, ennek fontos állomása volt, amikor a 90-es években megvették a farmot.

„Volt egy kedves barátunk, Lajos, aki értett a marhákhoz, és hajdani hortobágyi legényként a csikókhoz is – meséli Zsolt.

– Ő kezdte el karbantartani a tanyát, gondozni, majd fejni a teheneket, napi szinten hordta a tejet a tejcsarnokba. Ő beszélte rá édesapámat, hogy vegyen egy pónit, amin mi, gyerekek megtanulhattunk lovagolni. Így indult a kapcsolatom ezekkel a csodálatos állatokkal, és ahogy cseperedtem, egyre inkább úgy éreztem, hivatásszerűen szeretnék velük foglalkozni. A közelségük, a belőlük áradó nyugalom és bölcsesség rengeteget segített nekem akkor is, amikor magánéleti válságban voltam. Bármi rossz történik az életemben, az állatok mindig gyógyítóan hatnak rám.”

Lovak segítettek feldolgozni a fájdalmat: két gyerekkel maradt egyedül Vera gazda

Mindig is nagy családról álmodott

A farmon mindinkább elkelne egy talpraesett, jószívű asszony is, aki az első helyet tölthetné be Zsolt gazda életében. A fiatalember szereti, ha egy nő csinos. Fontos számára a külső, ám mit sem ér, ha valakiben nem lakik kedves lélek. „Nekem a legfontosabb az egyéniség, a kisugárzás, és hogy a másikkal jól érezzem magam – vallja.

– Prioritás az is, hogy a kiszemeltem szeresse az állatokat, mert ez nagyon sokat elárul a személyiségéről. Az is lényeges, hogy imádja a gyerekeket, fogadja el a kisfiamat. Nem tudnék olyan nővel lenni, aki nem jön ki a gyerekemmel. Persze, ha komolyra fordul a kapcsolat, nősülni szeretnék, és csöppet sincs ellenemre még két-három gyerek, mert mindig nagy családról álmodtam. Amit megígértem magamnak: ha társra találok, nagyon fogok rá vigyázni. Sokkal előrelátóbb leszek, mint az első nagy kapcsolatomnál. Ha elszáll a kezdeti rózsaszín köd, nem fogom hagyni, hogy a szerelem a napi rutinban ellaposodjon. Kellenek a kis figyelmességek, a romantikus vacsorák, az összebújva töltött esték, a közös utazások és az új élmények, ahhoz, hogy az a kis tűz évek után is égjen. Olyan társra vágyom, aki ebben a küldetésben szövetségesem lesz.”

Kiemelt kép: RTL Klub

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete