Konyha Sztár

Ripli Zsuzsi kókusszal szereti: különleges lencserecept A Konyhafőnök VIP döntősétől

A szigetvári születésű híresség nem bánja, hogy a harmadik lett, úgy érzi, élete végéig profitál abból, amit a főzőműsorban tanult. A karácsonyi vacsorát már ő készítette a családjának.

Ripli Zsuzsi a neves séf, Rácz Jenő kritikájától tartott a leg­inkább.

„Ismerjük Jenő habitusát, nem kertel, mindig egyenesen a szemedbe mondja, ha valami nem tetszik neki. Adtam a véleményére, és izgatottan vártam, hogy mit mond az ételeimről. Elégedett vagyok a harmadik helyezésemmel. Imádok sütni-főzni, a konyhai alaptechnikákat pedig az anyukámtól, a nagymamámtól és a keresztanyámtól tanultam. Erre jött rá ez a mostani verseny, boldog vagyok, hogy bővítettem a tudásomat. Van egy szlogenem: ép testben, ép lélek. Nem mindegy, hogy mivel tápláljuk a testünket. A Konyhafőnök VIP-beli szereplésnek köszönhetően néhány nappal ezelőtt elindítottam a saját TikTok-csatornámat, ahol a receptjeimet osztom meg a követőim­mel” – meséli Zsuzsi, aki kifejezetten örül, hogy három női versenyző került a döntőbe.

„Ez az igazi girl power! Nem vagyok féltékeny a másik két lány sikerére, megérdemelten kerültek a fináléba.”

A jóga- és pilatesoktatóként is dolgozó celeb jó évet zárt, és ezt a sikerszériát szeretné folytatni jövőre.

„Nem szoktam újévi fogadalmat tenni, mert úgy érzem, hogy behatárolnám a lehetőségeimet. Kíváncsian várom, hogy mi történik velem 2023-ban. Na jó, egy dolgot mégis megígérhetek, az újévi lencsét én készítem majd a szeretteimnek” – teszi hozzá nevetve.

Újévi lencsecurry

Hozzávalók:

• 25 dkg lencse
• 1 nagy fej hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• fél fej brokkoli
• 15 dkg édesburgonya
• só, bors, ízlés szerint
• 1,5 dl kókusztejszín
• 2 konzerv aprított paradicsom vagy házi paradicsomlé
• 3 teáskanál piros currypor
• ½ teáskanál kurkuma
• ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
• 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk forró vízbe, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, felmelegítjük, és a hagymát megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt édesburgonyát, brokkolit, a paradicsomkonzerveket és a paradicsomlevet, majd beletesszük a fűszereket, és 15-20 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A lencsét átmossuk, leszűrjük, beleöntjük a serpenyőbe, majd hozzáadjuk a kókusztejet, és még néhány percig kavargatjuk. 40 perc alatt készen van.

Képek: RTL Klub, privát