Lélek Sztárok

Nemcsák Károly és Pikali Gerda nem folytatja tovább: sikerdarabjától búcsúzik a József Attila Színház

Már csak egyetlen alkalommal lesz látható a darab, amiben még Rékasi Károly is játszott.

Tíz éve megy sikerrel a Feketeszárú cseresznye című darab a József Attila Színházban, ám a teátrum a bérleteseinek küldött levélben bejelentette, vasárnap lesz utoljára látható Hunyady Sándor színműve. A darabban Nemcsák Károly és Pikali Gerda, vagyis az általuk megformált Veliszavljevics Dusán és felesége, Irina keveredik a bonyolult és cseppet sem fájdalommentes szerelmi háromszögbe.

A darab külön pikantériája, hogy annak idején a próbafolyamat olyan jól sikerült, hogy nem csak a darab szerint, hanem a Rékasi Károly és Pikali Gerda a való életben is szerelembe esett egymással még 2012-ben. Rékasi balesete miatt Zöld Csaba Jászai Mari-díjas színművész vette át a szerepet.

Erről szól a darab

Dusán és Irina, a szerb házaspár, illetve Péterffy Géza, főszolgabíró szerelmi háromszöge a történelem viharában, az első világháború idején éri el csúcspontját.  A történet elején a magyarok az urak, ám amikor a szerbek átveszik a hatalmat a Bácskában, a magyar főbírónak menekülnie kell. Vajon követi-e őt a szerb nemes felesége, vagy a határok megváltozása a szerelemnek is útját állja?

Fotó: József Attila Színház

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete