Ezotéria Lélek

A nárcisznak a szabadság a legfontosabb, a napraforgó mindig optimista: amelyik virágot szereti, olyan a szívügyekben

Az ezotéria szakértői szerint az, hogy a kert melyik színes díszét kedveljük, sokat elárul arról, milyenek vagyunk a szerelemben és más emberi kapcsolatainkban. Válassza ki a listánkból, melyik virágot kapná szívesen ajándékba, majd olvassa el, milyen vonások állhatnak a döntése mögött!

Ibolya

Vibráló, szenvedélyes személyiség, sokan kissé titokzatosnak is tartják. Belső világát, ha kell, harciasan megvédi a kíváncsiskodóktól. Érdekli a misztika, az ezotéria, a mágia, minden, ami a szemnek láthatatlan. Öltözködésében és viselkedésében is hajlamos néha ledönteni az idejétmúlt tabukat. A szerelem terén két véglet között ingadozhat, szélsőségesek lehetnek az érzelmei. A párkapcsolatot gyakran játéknak, kihívásnak fogja fel.

Tanácsunk: Titokzatosságát partnere vagy kiszemeltje könnyen elutasításnak vélheti. Próbáljon meg kicsit többet kimutatni értékes, szeretetre méltó lényéből!

Margaréta

Lebilincselő stílusa és briliáns humora mindenkit lefegyverez. Roppant érzéki, ugyanakkor érzelmes típus. Ez utóbbit azonban sokszor palástolni igyekszik, mert mindennél jobban fél a kudarctól, a csalódástól. A sérelmeket képes sokáig magában tartani, ám amikor betelik a pohár, vulkánként tör ki önből az elégedetlenség és a fájdalom.

Tanácsunk: Mondja el a kedvesének, hogy ön komolyan gondolja a kapcsolatukat. Hallgasson a hatodik érzékére, ha azt súgja, adjon biztató jeleket: akit az útjába sodor a gondviselés, azzal tökéletes párt alkothatnak.

Nárcisz

Az ön számára a szabadság a legfontosabb. Kedvenc jelszava: élni és élni hagyni. Nem viseli el, ha bármiben korlátozza a partnere, de ön sem törekszik arra, hogy bárki felett uralkodjon. Szerelmi életében épp ezért nem a mindenáron való ragaszkodás jellemzi. Ha egy kapcsolatban úgy érzi, hogy a másik átlépett egy bizonyos határon, azonnal tovább is áll.

Tanácsunk: Azzal a partnerrel lehet a legboldogabb, aki hagyja önt szárnyalni, és nem akarja birtokolni. A tökéletes párkapcsolathoz azonban arra is szükség van, hogy ön kicsit türelmesebb legyen.

Tulipán

Kedves, melegszívű ember, nem csoda, hogy népes baráti társaság veszi körül. Nem irigyli ismerősei sikereit, szívből tud másokkal együtt örülni. Lelkesedése gyakran a többieket is magával ragadja. Mivel ön is álmodozó típus, szívesen segít a barátainak az álmaik megvalósításában. Önzetlenségében azonban gyakran megfeledkezik a saját boldogságáról. Megeshet, hogy nem meri kimutatni az érzéseit, és egy-egy érzelmes szituációban inkább háttérbe vonul.

Tanácsunk: Ne féljen élni a nőiességével, a vonzerejével! Nyissa ki bátran a szívét, merjen kicsit kockáztatni!

Napraforgó

Örök optimista, aki bárhol, bármilyen helyzetben képes megtalálni a boldogságot. Akár kunyhóba, akár palotába veti a sors, a jókedve töretlen marad. Ismerősei is csodálják elképesztően szerencsés természetét, amellyel folyton az élet napos oldalán jár. Lendülete a szerelemben is hatalmas vonzerőt jelent.

Tanácsunk: Könnyen barátkozik, ám néha nehezíti a helyzetét, hogy sok ismerőse inkább barátként tekint önre. Merjen kicsit titokzatos lenni: ha nem teríti ki mindig minden lapját, az még nem jelenti azt, hogy feladná természetes nyíltságát, őszinteségét.

Orchidea

A sors rendkívüli intellektussal és logikával áldotta meg. Független, okos, törekvő ember, aki minden eszközzel álmai megvalósításán dolgozik, és nem ismer lehetetlent. Erejét sokan csodálják, ám a maximalizmusa néha visszaüt: nehezen tudja elengedni, kipihenni magát. A hagyományos feleség- és anyaszerepet nem érzi sajátjának, ám ez nem jelenti azt, hogy ne találná meg a boldogságot a szerelemben.

Tanácsunk: A határozottsága nagy erény, ám könnyebben boldogulna a szerelemben, ha másokat is hagyna érvényesülni. Nem kell mindig a középpontban lennie, ha népszerűbbé szeretne válni.

Rózsa

Javíthatatlan romantikus, igazi mesebeli hercegnő, aki mélyen hisz az érzelmek szentségében. Nagyon családcentrikus, már gyermekkorában is a hagyományos női szerepről, gyönyörű esküvőről, sok gyermekről álmodozhatott. Aki nem tartozik a családjához, csak nehezen nyerheti el a bizalmát. Ám ha mégis sikerül, önzetlen és melegszívű barátra talál önben. Szeretteit ugyanis körömszakadtáig védi, és bátran kiáll mellettük, ha kell.

Tanácsunk: Mint mindenben, a szerelemben is maximalista. Legyen kicsit elnézőbb a partnerével, akkor is, ha ő nem tud mindig megfelelni az ön által megálmodott ideálnak. Emberek vagyunk, időnként hibázhatunk.

Nőszirom

Hatalmas adag energiával és különlegesen erős intuícióval áldották meg az égiek. Gyakran előre megérez eseményeket, s néha szinte olvas az ismerősei gondolataiban. A művészetek szerelmeseként ön is jeleskedik valamilyen alkotótevékenységben. Szerelmi életében pedig a jelszó: csak unalmas ne legyen!

Tanácsunk: A lelke mélyén nem áll messze öntől a hagyományos párkapcsolati modell, amelyben nem feltétlenül ön a domináns. Ne féljen kimutatni az esendőségét!

Szegfű

Barátságos, szelíd ember, nem kedveli a kalandokat, a hirtelen változásokat. Szerelmi téren is konzervatív, a flörtök helyett mély kapcsolatra, érzelmi biztonságra vágyik. Partnerétől elsősorban megértést vár el, és akkor érzi jól magát, ha a társa a szó szoros értelmében lelki társ.

Tanácsunk: Egy kis izgalom nem feltétlenül árt egy kapcsolatnak, ezért – ha az élet úgy hozná – merjen kockáztatni. Ezek az élmények ugyanis sokszor kimondottan elmélyítik az ön által annyira fontosnak tartott lelki összetartozást.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock, pexels