Lélek Sztárok

Hollandiában már nem sztár: ezzel a meglepő dologgal keresi most a kenyerét Konta Barbara

Korábban ő volt az ország cuki kis Hoffer Eszterkéje, de a valóságban sosem volt porcelánbaba, inkább egy szókimondó, fiús csaj. Egyáltalán nem bánja, hogy lezárult az életének az a korszaka. Most úgy érzi, végre önmaga lehet.

Konta Barbara az elmúlt két évtizedben férjhez ment, gyereket szült, elvált, újból férjhez ment, megszületett a második kislánya, három évvel ezelőtt pedig a családjával Hágába költözött.

„41 évesen annyit éltem, mint mások két emberöltő alatt. Nagyon sok jó és rossz dolog történt velem, de most végre azt érzem, hogy a helyemen vagyok. A Covid alatt költöztünk Hollandiába, elsősorban a gyerekek miatt. Azt akartuk, hogy Franciska (14) és Fanni (6) egy élhető országban nőjenek fel. Itt az oktatás és az egészségügy is remekül működik, az emberek pedig barátságosak. Hága egy élhető tengerparti város. Egy picit esős és szeles, de mi megszoktuk, és szeretjük” – meséli. Az egykori sorozatsztár egy holland cégnél dolgozik.

„Egy ideig recepciós voltam egy helyi szállodában, de a gyerekeim miatt nem jött be az éjszakai műszak és a hétvégi munka sem, így januárban váltottam. Most egy olyan értékesítő cégnél dolgozom, ami apartmanok rövid és hosszú távú kiadásával foglalkozik. Érdekes és változatos a munkám, szeretek emberek között lenni és biciklivel járni az irodába. Itt szinte mindenki kerékpárral közlekedik, az autónkat el is adtuk, nincs szükségünk rá.”

Jelenleg elsősorban angolul kommunikál a környezetével, mert hadilábon áll a holland nyelvvel, de szándéka, hogy jól megtanulja. „Ma délután is megyek nyelviskolába, mert tökéletesíteni kell a kiejtésemen. Mindent értek, csak a szókincsemet szeretném bővíteni. A férjem és a lányok nagyon jól beszélik a holland nyelvet, igyekszem felzárkózni hozzájuk.”

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete