Címlapsztori Sztárok

Válása után egyedül nevelte lányát Náray Erika: „A sors sok terhet rakott rám”

A mi kis falunk sorozatban is szereplő színésznő nagyon várja a júliusi vakációt, hiszen idén nyáron a lánya, Kamilla is vele tart a földközi-tengeri hajóútra.

Főzés közben értem utol Náray Erikát. Beszélgetésünk alatt könnyű lencselevest készített. „Egy hete méregtelenítő kúrán vagyok. Sok zöldséget, hajdinát, kölest, barna rizst eszem. Kerülöm a tejtermékeket és a húsféléket. Általában délelőtt megfőzök, aztán műanyag dobozokba rakom az ételt, és viszem magammal az ebédemet, a vacsorámat, mert éjjel tizenegy előtt csak ritkán érek haza. Úgy érzem, eredményes a tisztítókúrám, már most jobb a közérzetem. Azt szoktam mondani, húszévesen azért diétáztam, hogy feszes maradjon a fenekem, 55 évesen pedig azért, hogy egészségesebb legyek” – árulja el nevetve.

A húga segít neki a ház körül

Az egyik legfoglalkoztatottabb művésznek számít. Saját zenekarával koncertezik, színházban játszik, szinkronizál és A mi kis falunkban is szerepel. Lovas Rozi édesanyját alakítja a sorozatban. „Sokan temetik a tévét, de még mindig az adja a legnagyobb népszerűséget. Gyakran a gyerekek ismernek fel, és kérnek közös szelfire. De a múltkor egy idős házaspár tette szóvá egy szálloda liftjében, hogy ne legyek olyan szigorú Gyurival… Kis idő kellett, mire leesett, hogy A mi kis falunk sorozatbeli szerepemre gondolnak, vagyis a Lengyel Tamás színész által alakított Gyurival ne legyek szigorú. Számomra meglepő, hogy sokan összekeverik a fikciót a valósággal, és a nézők azt gondolják, mi a való életben is rokoni kapcsolatban állunk.”

A színésznő lánya, Kamilla és a húga, Krisztina

Erikának van saját családja, ami a 22 éves lányából, Bergendy Kamillából és a testvéréből, Krisztinából áll, illetve a roppant rugalmas sógorából. „A húgom fantasztikus ember. Egercsehiben él, de bármikor szívesen feljön segíteni, ha a fejem fölött összecsapnak a hullámok, és nem győzöm egyedül a ház körüli munkákat. A sógoromnak pedig azért tartozom hatalmas köszönettel, mert engedi, hogy a felesége három-négy napra eltűnjön otthonról, és nálam legyen.”

Kamilla idén diplomázik

Színművész és dzsesszénekes diplomája van. A lánya nem követi őt a színpadon, pedig Kamilla a zenész édesapjától és a nagypapájától, Bergendy Istvántól is örökölhette volna a művészi vénát. „Kamilla a napokban államvizsgázik a Corvinus Egyetemen. Tehetséges zenész lehetne belőle, de a filmkészítés jobban érdekli, nem vágyik hírnévre. Tovább akar tanulni, még egy egyetemet megpályázott.”

Erika és Bergendy István

A 22 éves lány már csak félig-meddig lakik az édesanyjával, sok időt tölt a szerelmével, így Erikát is meglepte, hogy Kamilla idén nyáron kedvet érez a közös nyaraláshoz. „Hajóútra megyünk a barátokkal. A gyerekeknél van az az időszak, kamaszkoruk körül, amikor le akarnak válni a szüleikről, de néhány év után visszatérnek, és akkor már nem ciki az ősökkel együtt nyaralni, programokat csinálni. Szerencsére a lányom most a hozzám visszatérő korszakában van” – meséli boldogan az édesanya.

Nő létére focit néz a tévében

Erikának nagyon jó a kapcsolata a gyermekével. A válása után egyedül nevelte fel Kamillát. „Nem szeretek panaszkodni, de a sors sok terhet rakott rám. Nem volt egyszerű a színészi pálya és az anyaság között lavírozni. A húgom és az édesanyám segítsége nélkül nem is tudtam volna mindkét dologban maximálisan helytállni. Sokszor vigyáztak a lányomra, amíg kicsi volt, és nekem a színházban kellett lennem.”

A színésznő átlagosan havi húsz előadásban látható, különösen kedves számára a Menopauza című színdarab felújított változa­ta, amit Bereczki Zoltán rendezett, és a Játékszínben játsszák. „Régi barátság fűz Zolihoz. Egy időben gyakran összejártunk, főztünk együtt, és Hévízen is vakációztunk.”

Lovas Rozi anyukáját játssza a sorozatban. A való életben nem rokonok

A sok munkája mellett alig van szabadideje, ha mégis talál egy-két üres órát, akkor focit néz valamelyik sportcsatornán. „Apukám imádta a labdarúgást, amikor kicsi voltam, gyakran együtt néztük a meccseket. A brazilok a kedvenceim. Pelét meg is sirattam, amikor tavaly meghalt…” – mondja, és közben elkészült az ebédje. Műanyag dobozba teszi, és siet vele a színházba. Este már a közönséget szórakoztatja.

Néhai apósa több elismerést érdemelne

Nagyon bántja, hogy Bergendy Istvánnal méltatlanul bánik a popszakma. „Elszomorít, hogy milyen ritkán emlékeznek meg róla, pedig fantasztikus zenész volt. A Bergendy-dalok időtállók, világszínvonalon hangszereltek. Sok népszerű előadó neki köszönheti, hogy a pályára került és befutott lett. Jó lenne, ha Bergendy István több elismerést kapna” – mondja Erika.

Fotó: Rtl, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete