Lélek Sztárok

Szülés után két hónappal már forgatott Lovas Rozi: „Az anyasággal és a hi­vatásommal érzem teljesnek az életemet”

Jelenkorunk modern nője, aki ügyesen szervezi az életét. A munkája és a családja egyformán fontos számára. Az RTL-en szombat esténként látható Gólkirályság sorozat főszereplője ezúttal a forgatás kulisszatitkairól és a hétköznapjairól mesél.

Kívülállóként úgy tűnik, egy percet sem pihen. Kisgyerekes édesanyaként is olyan tempót diktál magának, hogy az nem mindennapi teljesítmény. „Én nem úgy érzékelem, hogy túlfeszítem a húrt. Egy foglalkoztatott színész élete gyerek nélkül is őrült tempóban zajlik, de nekem szerencsés módon ebbe még sikerült beillesztenem a két terhességemet és az anyaságot. Misa és Izabella nem volt betervezve, az égiekre bíztuk az érkezésüket. A férjemmel megbirkózunk a mindennapi kihívásokkal. Szem előtt tartjuk, hogy mi a jó a kicsiknek. Ők az elsők, de a kezdetektől hozzászoktattam őket ahhoz, hogy nem otthonülős anyuka akarok lenni, hanem párhuzamosan a munkámat is szeretném csinálni. Az anyasággal és a hi­vatásommal érzem teljesnek az életemet” – mondja Rozi.

Izabellát vitte magával a forgatásra

Kisfia, Misa kéthónapos volt, amikor a színésznő elkezdte forgatni A mi kis falunk sorozatot, és Izabella ugyanennyi idős, amikor 2022 tavaszán elkezdődött az RTL-en szombat esténként látható Gólkirályság forgatása.

„Amikor megkaptam a fociedző szerepét, akkor lettem terhes a lányommal. A sorozat készítői megvártak a szereppel, de a szülés után két hónappal már elkezdtünk forgatni. Amíg az akkor kétéves Misa bölcsiben volt, Izabellát vittem magammal a felvételekre, és mindig jött velünk egy segítő: az anyósom, anyukám vagy a bébiszitterük. Volt számunkra egy kialakított helyiség, ahol nyugodt körülmények között lehettünk, Izabella nem szenvedett semmiben hiányt. Nyáron pedig két hétre az egész családdal leköltöztünk a sorozatban látható focipálya közelébe, Dunaharasztiba. Amíg én dolgoztam, a férjem és a kisfiam együtt horgásztak, jól érezték magukat a friss levegőn és a Duna-parti házikóban.”

A 36 éves Rozi remekül játssza a fociedzőt, Tónit. Alakján nyoma sincs annak, hogy a felvétel előtt nyolc héttel szült. „Ez egyfelől genetika, másfelől készültem nagyon a szerepre. A terhességem alatt is vigyáztam a súlyomra, a szülés után pedig itthon tornáztam, jógáztam, és a babakocsival is gyakran futottam, amíg a pici lányom benne aludt. Fontosnak tartottam, hogy a né­zők számára hiteles legyek edzőként és testnevelő tanárként a sorozatban.”

Munkabírását az anyukájától örökölte

Rozi a televíziós sorozat mellett a Radnóti Színházban is játszik. Jelenleg a bemutatásra váró, A vége című darabot próbálja, ezzel együtt pedig már öt előadásban lesz látható. „Megtanultam jól beosztani az időmet. Szerencsére a szereptanulás könnyen megy. Ennyi feladat mellett sem érzem fáradtnak magam. Az állóképességemet és a munkabírásomat az édesanyámtól örököltem. A családunkban ő még nálam is aktívabb, hihetetlen teljesítményre képes” – meséli.

És ha ez még mindig nem lenne elég, a házaspár egy építkezésbe is belevágott! „Sokan óva intettek minket az építkezéstől, mondták, hogy nem könnyű manapság megbízható mesterembereket találni, de mi nagyon szeretnénk családi házba költözni. Tudom, hogy ez egy hosszú távú vállalás, és nem az idei évben lesz a költözés, de akkor is jó érzéssel tölt el, hogy előbb-utóbb a saját házunkban fogunk lakni.”

Rozi kislányként sok időt töltött a nagyszüleinél Zala megyében. Talán ezért is szeretne minél inkább hasonló környezetben élni. „Nosztalgiával gondolok azokra a falusi vakációkra, a disznóvágásokra, a hurkatöltésekre, a krumpli­szedésekre és az őszi szüretekre. A vi­déki illatok egy életre beleivódtak az emlékeimbe. Sajnos a nagyszüleim már nincsenek velünk, de a természet szeretetét megőriztem. Vágyom arra, hogy a gyerekeimnek is megmutathassam, milyen vidéken lakni.”

Egy pici faluban béreltek házat

Amikor a család töltődni szeretne, akkor is a vidéki elvonulást választják. „Szilveszter környékén volt öt napunk magunkra. A csodálatos Balaton-felvidéken, egy icipici faluban béreltünk házat, csönd és végtelen nyugalom uralkodott. Sokat kirándultunk, finomakat ettünk. Jól éreztük magunkat.”

 

Rozi a Covid-lezárások idején, 2020 tavaszán ment férjhez a rendezőként-dramaturgként ismert Horváth János Antalhoz. Az akkori körülmények csak a szűk körű, polgári házasságkötést tették lehetővé, de az egyházi szertartásról a mai napig nem mondott le. A férjemmel tervezzük, hogy egyházi esküvőnk is lesz, de várnánk még vele addig, amíg a gyerekek nagyobbak nem lesznek. Amikor ők is aktív részesei lehetnek a ceremó­niának.”

Észre sem vette, hogy férfiak vették körül

Rozinak fel sem tűnt, hogy jószerivel csak férfi színészekkel játszik a Gólkirályságban. „Nagyon jól kijöttem a nagyszerű kollégákkal. Úriemberként viselkedtek, és otthonosan éreztem magam a forgatáson. Szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen kiváló stáb vett körül.”

Fotó: Rtl, Birton Szabolcs, Instagram

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete