Lélek Sztárok

Zűrös gyerekkora után mindent megtett a boldogságért Latabár Kálmán: fizetett az apjának, hogy ott legyen az esküvőn

Az operett néhai sztárjainak legalább annyira izgalmas volt a házassága, mintha azt a legnagyobb szerzők, Huszka Jenő, Eisemann Mihály vagy Kálmán Imre írta volna.

Latyi és testvére még kisgyermekek voltak, amikor az apjuk elhagyta az édesanyjukat. Nagy törést okozott mindez a kicsikben, talán itt keresendő, hogy Latabár Kálmán később nemet mondott minden bohémságra, és komolyan vette a családi életet is. Latabár 1936-tól nemcsak az operett, de a magyar film sztárja is lett, egy évre rá pedig megnősült.

Egy színházi előadáson szúrta ki magának az első sorban kacagó fiatal lányt. Miután a függöny legördült, magánnyomozásba kezdett. Megtalálta, és a 35 éves művész halálosan beleszeretett a 17 éves Walter Katóba. Az ünnepelt Latyi 1937-es erzsébetvárosi esküvője komoly esemény volt Budapesten. Hiszen Latabár még azt is elintézte, hogy a ceremónián ne csak az édesanyja, hanem az őt elhagyó apja is ott legyen. Állítólag azt mondta neki, élete végéig támogatja anyagilag, ha részt vesz az esküvőn. Latabár lánya, Katalin így nyilatkozott szülei kapcsolatáról:

„Édesanyámmal nagyon szerették egymást, példás boldogságban éltek. Anyu mindent megtett azért, hogy apu elégedett legyen, igazi hátországként állt mögötte.”

Fotó: Fortepan, archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete