Sajttorta meggyszósszal
Hozzávalók 12 szelethez:
• 15 dkg zabkeksz
• 8 dkg vaj
a töltelékhez:
• 4 dl tejszín
• 2 zacskó instant zselatin
(főzés nélküli)
• 4 dkg porcukor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 25 dkg natúr krémsajt
• 1 dl natúr joghurt
• 30 dkg magozott meggy
• 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
1. A kekszet morzsásra törjük. Összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt,
20-21 cm-es kapcsos tortaforma aljába lapogatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
2. A hideg tejszínt elektromos habverővel elkezdjük felverni (nem kell keményre), majd apránként hozzászórjuk az instant zselatint. Végül a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lágy krémsajtot, és a natúr joghurtot is hozzákeverjük.
3. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a sajttorta megdermedjen.
4. A meggyet kimagozzuk, lábosba tesszük, 1 dl vizet öntünk alá, hozzáadjuk a cukrot, forralva sziruposra besűrítjük, és hűlni hagyjuk. Tálaláskor még 1-1 kanál meggyet szedhetünk a tortaszeletekre.