Egészség

Lerobbantják a hasi zsírt: 19 tipp a derékbőség csökkentésére

Szeretnénk végleg megszabadulni a hasunkon lévő zsírpárnáktól? Akkor a következő hónapban próbáljunk ki legalább 10 praktikát az alábbiak közül!

Egy nap legalább két alkalommal együnk valamilyen tejterméket. Ha olyan diétát követünk, amiben nagy szerepe van a joghurtnak, túrónak, sajtnak, kefirnek, azzal felgyorsíthatjuk a zsírégetést.

Vezessünk étkezési naplót, amiben azt is nyomon követhetjük, hogy a különböző ételek milyen hatással vannak ránk. Ennek köszönhetően gyorsan kideríthetjük, hogy mik azok a finomságok, amik esetleg felfújnak, vagy amik túlzottan eltelítenek.

Egy szénhidrátban gazdag fogás után igyunk meg egy nagy csésze zöld teát. Ezzel csökkenthetjük a vércukorszintet, és így azt is megakadályozhatjuk, hogy a hasunkon kialakuljanak azok a fránya zsírpárnák.

Ne idegeskedjünk! Sajnos a stressz nagyban összefügg a hason lévő úszógumik kialakulásával is. Próbáljuk ki a természetes alapanyagú nyugtatókat, amelyek segíthetnek, például a citromfüvet vagy a macskagyökeret.

Nem hangzik túl ínycsiklandónak, de hatásos: minden étkezés előtt igyunk meg egy pohár langyos vizet, amiben elkeverünk egy evőkanál almaecetet. Így felgyorsíthatjuk az anyagcserénket.

Minden egyes falatot legalább 30 másodpercen keresztül rágjunk. Emiatt hamarabb érezzük magunkat jóllakottnak, és nem akarunk később sem annyit nassolni.

Ha gyalog megyünk valahová, hallgassunk közben zenét. Az ilyen jellegű testmozgás is legalább olyan fontos és hatékony, mintha az edzőteremben izzadnánk. Ha valamilyen gyors ritmusú zenét választunk, akkor a lépteink is szaporábbak lesznek.

Ne féljünk a zsíroktól! Hiszen az egészséges zsírsavaknak nagy szerepük van a zsírégetésben és kiegyensúlyozott táplálkozásban. Az olívaolaj, az avokádó, a lazac és a dió akár minden nap szerepelhetnek a diétában.

Lefekvés előtt már ne babráljunk a mobilunkkal, ne használjuk a számítógépet és hasonló dolgokat. Kutatások szerint ezek növelik a stresszhormon szintjét, emiatt pedig növekedhet a pocakunk.

Nemcsak azért érdemes abbahagyni a dohányzást, hogy egészségesebben éljünk, hanem azért is, hogy laposabb legyen a hasunk. Ugyanis kutatások szerint a dohányosoknak nagyobb a derékbőségük.

Ne igyunk diétás üdítőket, mert könnyebben felfújnak. Egy hónapig próbáljuk ki, hogy ha ezek helyett csak enyhén szénsavas vizet kortyolunk, amit egy kevés citrommal ízesítünk, akkor mennyivel laposabb lesz a hasunk.

Barátkozzunk meg a probiotikumokkal! Nemcsak abban segítenek, hogy helyreállítsák az emésztésünket, hanem képesek elnyelni jó néhány kalóriát a különböző ételekből.

Ugyan a felülések nem éppen a legkönnyebb gyakorlatoknak számítanak, viszont annál hatékonyabbak. Akkor tudjuk leggyorsabban eltüntetni a hason lévő zsírpárnákat, ha közben elemeljük a sarkunkat a földtől.

Indulhat a „lécserés” támadás a kilók ellen! Ennek az a lényege, hogy két normál étkezést valamilyen lére (például gyümölcs vagy zöldség) esetleg levesre cserélünk. Egy hét alatt lemegy tőle a pocakunk.

Akár észrevétlenül is feszesíthetjük a hasunkat, és ehhez nem kell más tenni, csupán másképp ülni a székben! A fenekünket nyomjuk egészen a támlához, mert így arra kényszerítjük magunkat, hogy egyenes legyen a hátunk, a hasizmaink pedig tónusosabbak lesznek.

Napi húsz perc napsütés segít leszámolni a pocakkal. A magasabb D-vitamin- szint segít abban, hogy gyorsabban elégessük a felesleges kalóriákat.

A hagyományos tej helyett válasszunk laktózmentes változatot. Az emberek 50 százaléka szenved úgy laktózérzékenységben, hogy nem is tud róla. Sokan csupán annyit vesznek észre, hogy teltebb a hasuk a kelleténél.

Sehogy sem tudunk lemondani a tésztáról? Akkor a hagyományos olaszos változatok helyett próbáljuk ki például a japán rizstésztát vagy üvegtésztát, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak.

Sehogy sem tudunk lemondani a tésztáról? Akkor a hagyományos olaszos változatok helyett próbáljuk ki például a japán rizstésztát vagy üvegtésztát, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak.

Fotó: fotolia