Érdemes okosan használni a fagyasztónkat. Nemcsak úgy, hogy televásároljuk, hanem úgy is, hogy időnként meg is főzzük, amit tároltunk benne.
Húsfélék
➤ Felvágottakból jó ötlet betárazni, hiszen legalább 2 hónapig bírják a mélyhűtőben.
➤ A bacont és a kolbászt akár 1-2 hónapra is betehetjük a fagyasztóládába.
➤ Ha megmaradt a nyers darált húsból, tegyük be bátran a jégre, 3-4 hónapig eláll.
➤ A sonka és a virsli 1-2 hónapig is bírja állagromlás nélkül.
➤ A nyers baromfit egészben 12 hónapra is eltehetjük.
Olajos magvak
➤ A mandula, dióbél, mogyoróbél, mák is jól bírja a mélyhűtőben tárolást, így elkerülhetjük, hogy megavasodjanak.
Tejtermékek
➤ A magas zsírtartalmú sajtok, túró, juhtúró, vaj bátran a fagyasztóba tehető, kiolvadva azonnal fogyaszthatók, vagy dolgozhatunk velük. Így ha épp akciós vajhoz jutunk hozzá, nyugodtan vehetünk 1-2 dobozzal többet, és eltehetjük.
➤ A tej gond nélkül eláll a fagyasztóban 3 hónapig.
➤ Ha túl sok kávétejszínt vásároltunk, eltehetjük akár 4 hónapra is a mélyhűtőbe.
Fotó: pexels