Szépség

A rózsa titokzatos varázsereje: az öregedést is megállítja a szerelem virága

A szerelem virága szépíti bőrünket, illata felpezsdít, hat a nőiességünkre, a zene és az érintés erejével újjászületik testünk, lelkünk.

A rózsát már évezredek óta nagy becsben tartjuk. Összekötjük a szerelemmel, érzelmekkel, szeretettel, gyönyörködünk szépségében, magunkba szívjuk csodás illatát. Ősi indiai medicinákban a rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. Minden csepp eszenciája fiatalít, megállítja az öregedést, hidratál, ápol.

Rózsás kényeztetés

„A több mint kétórás kezelés során csak olyan kozmetikumokat használunk, amelyek nem tartalmaznak sem mesterséges illatanyagot, sem pedig színezékeket, tartósítókat” – mondta Szabó Szonja Ildikó kozmetikus, a rózsakezelés kitalálója.

Lazító kényeztetés

Üdvözlésképpen átmasszírozom rózsaolajos himalájai sóval az egész testet, oldom a felgyülemlett feszültséget a vállakban és a nyak területén. A simogató érintés nyugtató, lazító erejét használom fel, nincsenek erős, nyomó, gyúró mozdulatok.

Tisztítás

Pálmarózsatejjel átitatott vattapamaccsal jól végigtisztítom az egész arcot, nyakat, dekoltázst.

Frissítés

Rózsatonikkal felfrissítem a bőrt, óvatosan, inkább csak simogató mozdulatokkal. Ennek rendkívüli bőrnyugtató hatása van, tonizálja, feléleszti a bőrt.

Radírozás

Az arcot és a dekoltázst csipkerózsaolajos bőrradírral, körkörös mozdulatokkal átmasszírozom.

Csiszolás

Gyémántfejes bőrcsiszolóval végigmegyek az egész arc területén. Ez a módszer szépen egyenletesen leviszi a felső, elhalt hámréteget, a szennyeződéseket, és amellett, hogy teljesen újjávarázsolja a megfáradt bőrt, könnyebb lesz az átjárhatósága, így jobban fel tudnak szívódni a hatóanyagok. A gép vákuumot is képez, ami egy intenzív nyirokmasszázst eredményez. Ez felgyorsítja a salakanyagok és a méreganyagok távozását. Ez a kezelés késő ősszel vagy télen a legideálisabb, mert ilyenkor nem vagyunk kitéve erős napsütésnek, ami egy ilyen csiszolás után veszélyes lehet.

A várva várt masszázs

Damaszkuszi rózsa kivonatából készült olajjal masszírozom az arcot legalább 40 percig. Az óvatos, finom mozdulatok és a rózsa varázsereje eltüntetik a fáradtság jeleit, az apróbb ráncokat, táplálja, puhítja a bőrt, és stimulálja a bőr hyaluronsav- és kollagéntermelését, és felpezsdíti a lelket. Lágyan stimulálom az akupresszúrás pontokat.

Újra frissítés

A csiszolás után megint átkenem az egész bőrt rózsatonikkal. Mivel már megszabadultunk az elhalt, fáradt bőrtől, a rózsa nedvei mélyen be tudnak hatolni a sejtekbe.

Ápolás

Nagyító segítségével megállapítom, hogy milyen a kezelendő bőrtípus, és annak megfelelő hatóanyagot juttatok a bőrbe ultrahang segítségével. Ez a módszer azért különösen hatékony, mert a vizes és az olajos bázisú hatóanyagokat egyaránt bejuttatja a bőrbe.

Simogató kövek

A kezelést néhány perces rózsakvarc-kő masszázzsal zárom. A kövek energiáit felhasználva erősítem a lelket, a nőiességet és az idegrendszert. A kövek erejének köszönhetően ilyenkor rengeteg boldogsághormon szabadul fel.

+1 lépés

Amikor hazaérünk a csodálatos kezelés után, készítsünk egy forró fürdőt magunknak, ám ezúttal a habfürdő helyett szórjuk tele szebbnél szebb rózsaszirmokkal a vizet. Merüljünk el a szerelem virágában, hallgassunk lágy zenét, és szippantsuk be a rózsaolajos illatmécses semmihez sem fogható eszenciáját, közben pedig kortyolgassunk mézes rózsateát. Egy ilyen nap után képesek leszünk megbirkózni a legnehezebb feladatokkal, gondokkal is.

Fotó: archív