Lélek

Extrém vágyak: elég erős a kapcsolata, hogy elmondja a titkos álmait?

Mióta a nők körében sikeresek az erotikus regények, a férfiak is bátrabban benyújtanak extrém igényeket otthon. De hol a határ?

A teremtés koronái egyre bátrabban fogalmazzák meg barátnőjüknek, feleségüknek az átlagostól sokszor eltérő szexuális fantáziáikat, vágyaikat. De vajon mi számít annak?

A vágyak megosztása megtiszteltetés

„Mindenkinek másak a határai a szexualitásban, nyilván ehhez mérten reagálunk a párunk szokatlannak tűnő igényére – véli szakértőnk. – Egy azonban biztos: nagymértékű belénk vetett bizalmat jelent, ha meg meri osztani velünk a legmélyebb, vagy akár legsötétebb vágyait, érezzük magunkat megtisztelve, és semmiképp ne reagáljunk helyből elutasítóan, ne nevessük ki, mert megsértjük a férfiasságában és azonnal bezárul. Legyünk nyitottak, és első körben kérdezzünk rá, mi az, ami vonzza őt egy-egy ilyen szituációban.”

Kendő, tükör, tűsarkú!

Szakértőnk szerint szélsőséges devianciák az erotika terén ritkán jelennek meg. Az úr-szolga játék során leggyakrabban olyan igények merülnek fel, mint a partner kikötözése, különböző tárgyak, ruhadarabok használata az együttlét alatt, úgy, mint tükör, tűsarkú cipő vagy éppen egy kendő a szemre. De van, hogy a különleges helyszínek, vagy pózok hozzák fokozott izgalomba az egyéneket, úgy, mint szabadban, vagy épp egy liftben, egyszóval lebukás-veszélyben szeretkezni, esetleg asztalon, mosógépen, vagy motorháztetőn. A fantáziák tárháza széles – a saját határainkat, jó érzésünket kell figyelembe vennünk, amikor arról határozunk, mi az, amit még élvezünk, és mi az, ami nekünk már túl sok.

Ne mondjunk rögtön nemet!

„Nagyon fontos, hogy bármi is a vágy tárgya, ne mondjunk rögtön nemet – mondja a szakértő. – Beszélgessünk a dologról őszintén, tervezzük meg forgatókönyvszerűen, hogyha megtörténne, hogyan zajlana. Fedjük fel az esetleges félelmeinket, kétségeinket. Lehet ez a kiszolgáltatottságtól való szorongás, de akár az is, hogy a konyhapult hideg, felfázhatunk rajta. A lényeg a nyitottság és kompromisszumkészség.”

Olykor ezekről a dolgokról nehéz beszélni, főként, ha még friss a kapcsolat, vagy ha gátlásosabb típusúak vagyunk. Kezdetben célravezető lehet, ha levelezünk egymással a vágyainkról – ez izgalmas, és nem kell a dolgokat kimondani.

Érdemes kísérletezni!

A szexuális fantáziák közösen történő megélése mélyíti a szerelmet, az összetartozás érzését két emberben, és megakadályozza, hogy a gondolataink másfelé kalandozzanak. Hiszen így megvan az az érzésünk, ha ez a férfi a legtitkosabb vágyaink tudója és teljesítője, és ha ez kölcsönösen így van, ha ilyen nagy köztünk a bensőséges bizalom, akkor ugyan melyikünk, mi többet kaphatna a kapcsolaton kívül? Érdemes hát kísérletezni, mert ezzel a módszerrel okafogyottá válhat egy esetleges félrelépés.

A NEM az NEM, és kész!

„Nagyon fontos, hogy egy adott vágy megélése során ne csak adjunk, hanem kapjunk, és ne csak kapjunk, hanem adjunk is. Ha úgy érezzük, hogy egy-egy helyzet megalázóan, vagy fájdalmasan érint bennünket, azonnal szóljunk a partnerünknek” – mondja szakértőnk. DS- játékok esetében például jó, ha megegyezünk egy biztonsági szóban, ami bármikor eszünkbe jut és annyit jelent: ez nekünk már túl sok, elég!

Tipp:

Ha úgy érezzük, semmi esetre sem szeretnénk belemenni abba a szexuális játékba, amit a párunk szeretne megvalósítani, kedvesen mondjunk nemet, fogalmazzuk meg az ellenérzéseinket és ajánljunk fel egy szelídebb alternatívát. „Ha például túl durvának érezzük a köteleket a kikötözéses játék során, kérjük meg, hogy használjon inkább selyemkendőt. Ha pedig csöppet sem érezzük magunkat nyitottnak az ötletére, hozakodjunk elő egy másikkal, ami már közelebb áll a saját vágyainkhoz.”