Címlapsztori Sztár

Tanult a sérüléséből Barabás Évi: „Nem tudtam, hogy a lelkem ilyen törékennyé tud válni”

Éppen egy éve szenvedett combsérülést az RTL műsorvezetője. A fizikai fájdalmon túl a lelkével is küzdött ebben az időszakban, de talán már legyűrte a kihívásokat.

A műsorvezető számára az elmúlt időszak a kihívásokról is szólt.

„Össze kellett szednem minden lelki erőmet és kitartásomat, hogy alkalmazkodni tudjak a körülöttem lévő változásokhoz. Miközben áthelyeztük a Fókuszt a Ligetbe, új környezetben, új technikával dolgoztunk a tévéstúdióban, ami frissességet és lendületességet igényelt tőlem, addig a kutyusom, Hugó számomra villámgyorsan megöregedett. Már nem tudom mindenhová magammal vinni, lassabb tempóra, ingerekre, és még több figyelemre van szüksége, mint korábban. Pont úgy, ahogy egy idős embernek. Ez a felismerés szíven ütött, az elmúlt hosszú évek alatt nagyon egymáshoz nőttünk” – meséli Barabás Évi, aki jól ismert az állatszeretetéről is.

Szeret elmélyülni, remetéskedni

A bizonytalanságérzetében az is közrejátszott, hogy éppen egy évvel ezelőtt az RTL műsorvezetője combsérülést szenvedett.

„A gyógyulással együtt járt, hogy sok időm volt gondolkodni. Az elmúlt hónapok legnagyobb élményeként éltem meg, hogy újra tudtam futni, legszívesebben a Normafánál az erdőbe kiabáltam volna a boldogságomat. Rádöbbentem, a mozgás mennyit jelent nekem: erőt ad, formában tart és mentálisan is feltölt. A sérülés tükröt tartott elém, nem tudtam, hogy a lelkem ilyen törékennyé tud válni, és mennyire szükségem van a család és a barátok támogatására, szeretetére” – árulja el Évi, aki arra is ügyel, hogy megélje a pillanatokat.

„Szerencsére megtalálom a belső harmóniámhoz vezető utat. A barátnőm gyakran mondja, hogy képes vagyok remetéskedni, elmélyülni valamiben és teljesen kizárni a külvilágot. Gyakran belefeledkezem a kézműveskedésbe vagy a rajzolásba. Akik a tévéből ismernek, nem hiszik el rólam, hogy tudok csendben lenni, pedig ha elkezdek más emberekre, növényekre, állatokra figyelni, mindig visszatalálok önmagamhoz. Augusztusi nyaralásunkon is nagyon a jelenben voltam, élveztem a napokat, a nagy beszélgetéseket, a nagymama lecsóját.”

További részletekért és a teljes interjúért keresd a Meglepetés magazin kedden megjelenő számát!

Fotó: Birton Szabolcs