Címlapsztori Sztár

Kemény macsó, akit otthon kenyérre lehet kenni: így él a hétköznapokban Chuck Norris

Lassan 85 éves lesz a Walker, a texasi kopó című sikersorozat és jó pár mozifilm keménykezű hőse. Lassítani azonban esze ágában sincs, nemcsak az edzőteremben aktív a mai napig, de egy új filmben is visszatér, emellett a feleségével járja a világot.

Aminap így viccelődött a legendás színész: „Állítólag itt az edzőteremben a súlyzók könyörögnek, hogy hadd pihenjenek egy kicsit, miután befejeztem velük az edzést.” Norris élemedett kora dacára ma is nagyon aktív, és a testedzést sem hagyná ki a világért sem. Remek formában is van a feketeöves harcművész, aki nemcsak karatében, judóban és a brazil jiu jitsuban profi, de Chun Kuk Do néven egy saját küzdősportot is alapított. Nemcsak súlyzózik máig, de lovagol, túrázik a hegyekben Sierra Nevedában, bokszkesztyűt húz, vagy épp úszik egyet az otthoni medencéjében – egyszóval a kiadós testmozgás nyolcvan fölött is a mindennapjai része.

A mai napig lovagol, súlyzózik, bokszol

Majdnem róla nevezték el a Megyeri Hídat

Norris miután harcművészként egy halom díjat elnyert, egy kisebb filmszerep után Bruce Lee mellett kezdte hollywoodi karrierjét A Sárkány útja című moziban. Ekkor 32 éves volt. Rendkívül népszerűvé vált sorozatát, a Walker, a texasi kopót a kilencvenes években forgatták, és Norris nyolc éven át, 2001-ig játszotta az öntörvényű, kemény zsarut, ez a szerepe tette hazánkban is óriási kedvenccé. Olyan rajongótábora van itthon, hogy amikor az M0-son a későbbi Megyeri Hídnak internetes szavazáson próbáltak nevet keresni, sokáig Chuck Norris vezetett az esélyesek között. Az eset nemcsak itthon, de Amerikában is nagy derültséget váltott ki. A filmezést amúgy máig nem hagyta abba. Bár már ritkábban vállal szerepet, idén nyáron új filmjét mutatták be: az Agent Recon című sci-fi thrillerben játszott.

Romantikus férj és vajszívű apa

Feleségével, Gena O’Kelley-vel és ikreikkel, Dakotával és Danilee-vel

Akármilyen keménylegénynek tűnt is az akcióhős a képernyőn vagy a mozivásznon, otthon a valóságban kenyérre lehet kenni. A felesége, Gena O’Kelley csodálatosan gyengéd férjnek, az ikreik, Dakota és Danilee vajszívű apának ismerik. A két gyerek már felnőtt, nemrég lettek 23 évesek. Az egykori modellel pedig – aki épp 23 évvel fiatalabb nála – hamarosan a 26. házassági évfordulójukat ünneplik. Érdekesen indult a kapcsolatuk annak idején: egy közös barátjuk szusivacsorájára érkeztek mind a ketten, de Norris egy másik randipartnerrel. Ám ahogy egymás szemébe néztek, eldőlt a sorsuk – nagyon hamar tudták, hogy a lelki társukat találták meg egymásban. A pár azóta gyakorlatilag elválaszthatatlan, az örök romantikus színész pedig ma is ilyen vallomásokkal lepi meg élete párját: „Nincs ahhoz fogható, mint amikor a csodálatos feleségemmel tölthetem az egész napot. Az Úr tényleg olyan fantasztikus asszonnyal áldott meg engem, amilyenről csak álmodni lehet. Gena, jobban szeretlek, mint szavak leírni képesek” – fogalmazott például az Instagram-oldalán.

Hazánkban is hirdette az Úr igéjét

Imádott párja évekig súlyos betegséggel küzdött, és a mélyen hívő sztár az imák erejének tudja be, és isteni csodának tartja, hogy a 61 éves asszony meggyógyult. A sztár még 2017-ben beszélt arról, hogy Gena majdnem meghalt, és hosszú hónapokat töltött kórházban, miután súlyos veseproblémák, állandó idegfájdalom, izomgörcsök és légzési nehézségek kezdték kínozni. Norris meg volt győződve róla, hogy kínzó tüneteit a korábbi MRI-vizsgálataihoz beadott kontrasztanyag okozta, amely mérgezést váltott ki nála. Szerencsére ez a múlt, a pár pedig azóta is minden fórumon igyekszik másokat megnyerni a keresztény vallásnak, és örömmel beszél Jézus tanításairól. Előadásokat is szívesen tartanak, ahol a hitükről beszélnek, pár éve Magyarországon is jártak a baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékony rendezvényén, a Papp László Budapest Sportarénában sztoriztak és prédikáltak.

Első házasságából született fiai tették hétszeres nagypapává

A színésznek – aki amúgy nagyon büszke arra, hogy ír felmenők mellett részben cseroki indián származású – az első házasságából is van két gyereke. Nagyon korán nősült meg először, alig volt 18, amikor elvette korábbi osztálytársát, gimnáziumi szerelmét, Dianne Kay Holecheket, akivel aztán 29 évig voltak házasok. Nagyobbik fiuk, a ma 62 éves Mike szintén színész lett, és háromgyerekes apa. Öccse, az 59 esztendős Eric autóversenyzőként és kaszkadőrként szerzett nevet magának, neki négy utódja született.

Van egy szerelemgyereke

26 éves koráig nem találkozott a házasságon kívül született lányával, Dinával, aki egy kalandjából született 1963-ban. A létezéséről csak akkor szerzett tudomást, amikor a lány levelet írt neki, amiben elmondta neki, hogy úgy tudja: ő az apja. Norris később azt mondta, az első találkozásnál úgy érezte, mintha mindig is ismerte volna. Azóta is nagyon közel állnak egymáshoz, és a testvéreivel együtt ő is a nagy család része.

Fotó: Getty images, Profimedia, privát

Címkék: