Címlapsztori Sztárok

Hogy lett Lilu az Ildikóból, kit ismerünk egy csehszlovák kislány nevén, pedig férfi? Meglepő becenevek a sztárvilágból

Számos sztárnak van olyan különleges, jól ismert neve, amit nemcsak a közeli hozzátartozóik használnak, de kollégáik, rajongóik is így szólítják őket. Hogy ki adta nekik, és miért, az azonban sok esetben a homályba vész. Ezekből szemezgetünk.

Majoros Péter: Majka
„Majka egy csehszlovák kislány volt, egy földönkívüli, aki tudott tárgyakat mozgatni az ujjával” – magyarázta a rapper, ki után kapta a nevét. A szóban forgó ifjúsági film egyébként a Csillagok küldötte című alkotás 1978-ból. Az azonos címen született könyv alapján készült filmben Majka más csodálatos képességekkel is rendelkezik: tud repülni, a vízen jár, megsokszoroz tárgyakat. A  lány rendkívüli képességeire azonban sötét szándékú emberek is hamar felfigyelnek.

Rubint Réka: Jászmoncs
A fitneszlady 1978 nyarán született Jászberényben. „Ízig-vérig jász lány vagyok. Kamaszként már csirkét kopasztottam, vadat nyúztam apukámmal” – mondogatta nem egyszer, mennyire büszke a szülőföldjére, ami miatt Jászmoncsnak becézi őt a férje. Ő pedig Norbit Apacinak.

Tóth Gabi: Csocsika
„A családban nagyon hosszú ideig Csocsikának becéztek, annyira szerettem a csokoládét, az édességet” – vallotta be korábban az énekesnő.

Gáspár Sándor: Csámpi
Szentesen a diákszínjátszókörben egyszer megkérte a tanára, adjon át egy üzenetet egyik színjátszó társának. „Megkérdeztem, hogy melyiknek, annak a csámpásnak? Meghökkentettem őket, hiszen én még csak elsős voltam, ő meg az oszlopos tag. Ettől kezdve engem csak úgy emlegettek, hogy »aki lecsámpásozta Lúciát«, majd ebből lett a Csámpi” – emlékezett vissza a színész.

Dr. Kovalcsik Ildikó: Lilu
„Amikor a VIVA tévéhez kerültem, kellett egy művésznév. Akkoriban ment Az ötödik elem című film a moziban, amit én nagyon-nagyon szerettem, hát így lett a főszereplő (ott Leeloo-nak hívták, és Milla Jovovich alakította Bruce Willis partnerét – a szerk.) után Lilu a nevem” – nyilatkozta korábban a műsorvezető. Lilut amúgy a családja Cincinek hívja.

Eperjes Károly: Szamóca
Egy interjúban azt mondta, gyermekkorában nem értette, hogy a gyümölcsleves, ami tele volt minden jóval, köztük szamócával is, hogyan lehet egyszerre hideg és meleg. A becenevet innentől kezdte el használni a család.

Erdei Zsolt: Madár
Egyszer egy edzőtáborban egy széncinege felriasztotta álmából, és a boxoló úgy döntött, hogy nem egyedül hessegeti ki a hívatlan vendéget a szobából, hanem szól az edzőjének, így viszont sikerült véletlenül kieresztenie a madarat a folyosóra. Rövidesen az egész tábor talpon volt, hogy cinegét fogjon, és mire sikerült kitessékelni a madarat az épületből, meg is volt Erdei új beceneve, Madarász – ez rövidült aztán az idők során Madárra.

Faragó András: Topi
„A becenevem annak köszönhető, hogy amikor felvételiztünk a színművészetire, elkezdtem utánozni Szombathy Gyula szinkronhangját a Muppet Show Topi macijaként. Rajtam ragadt a név” –  mesélte a színész.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete