Címlapsztori Sztárok

Legnagyobb boldogságáról mesélt Nyertes Zsuzsa: „Örömanya leszek májusban”

A tavalyi éve minden várakozást felülmúlt. Egy tündéri unokával bővült a családja, és Zsuzsa 84 éves édesanyjának egészsége is kezd rendbe jönni. A sok jónak pedig még mindig nincs vége! A színésznő gyönyörű lánya, Zsuzsó tavasszal férjhez megy…

Boldogság. Ezzel az egy szóval leírható az, amit Nyertes Zsuzsa a szívében érez. „Egymás után jöttek a váratlan események a 2023-as évben – mondja a színésznő. – Amikor megtudtam, hogy nagyszülők leszünk, nagyon megörültem a hírnek, hiszen mindig arra vágytam, hogy annyi idős koromban legyek nagymama, hogy fizikálisan és szellemileg bírjam a feladatokat, hogy akár támasza is lehessek a lányoméknak. A kis unokám, Olivia júliusban született. Rák jegyű. Szerencsére Zsuzsó nagyon jól viselte a terhességet, csakúgy mint én, amikor vele voltam várandós 1993-ban. Hét hónapos terhesen még színpadon álltam, és senki nem mondta meg rólam, hogy babát várok. Zsuzsóról is nehéz volt elhinni, hogy áldott állapotban van.”

Nem „nyomulós” nagymama

A színésznő unokája sokat nőtt az elmúlt hónapokban, pedig eleve nem pici babaként jött a világra.

„Amikor Olivia megszületett, a szülész-nőgyógyász orvos, dr. Valent Sándor csak annyit mondott: »Húha, ez egy gyönyörű, hosszú combú kislány!« – idézi fel nevetve Zsuzsa. A nagymamaságot roppant mód élvező színésznő igyekszik nem rátelepedni a lányáékra.

„Amikor Zsuzsó elköltözött tőlünk, megfogadtuk Attilával, hogy mi nem leszünk nyomulós szülők, nem hívogatjuk naponta, hanem megvárjuk, amíg ő jelentkezik, amikor neki van igénye arra, hogy beszélgessünk. Ehhez most is tartjuk magunkat. A fiatalok közös életét tiszteletben tartjuk. Tíz percre laknak tőlünk, amikor kérik, örömmel megyünk, de nem vagyunk a terhükre. Nagy boldogság számomra, hogy Zsuzsó egy olyan férfit választott a párjának, akit én is tiszta szívemből szeretek. A leendő vejünkkel nagyon jó a kapcsolatunk. Látom, hogy mennyire szereti a lányomat és Oliviát, ez jó érzéssel tölt el.”

A 65. születésnapján is együtt volt a családjával

Ingyen utazik a tömegközlekedésen

A fiatalok esküvője szervezés alatt áll. „Májusban lesz a nagy nap” – árulja el az öröm­anya, de mivel a részletek még kidolgozás alatt állnak, bővebbet nem tud mondani. Annyi biztos, hogy a 30 éves Zsuzsó előbb megy férjhez, mint az édesanyja.

„Attilával majdnem ötven évvel ezelőtt ismerkedtem meg. Ő 18 éves volt, én 16. Az esküvőnket mindig halogattam, így fordulhat elő, hogy a lányomból előbb lesz menyasszony. Én még ráérek férjhez menni” – teszi hozzá viccesen a kortalan szépségű sztár, aki élvezi, hogy néhány hete ingyen utazhat a tömegközlekedésen. „Elhasználtam az utolsó tízdarabos vonaljegyemet, mert december 14-én 65 éves lettem, hivatalosan is nyugdíjas, nem kell többé lyukasztanom a járműveken. Jó hír ez, ilyen sok esküvői kiadás mellett.”

Szilveszterkor is dolgozott

A másik jó hír, hogy a színésznő imádott édesanyjának, Lujza néninek az egészsége is kezd rendbe jönni.

„Anyukám elesett az otthonában, combtörést szenvedett. Kórház, műtét, utána pedig Budakeszin néhány hétig tartó rehabilitáció. Nagyon sokat aggódtunk érte, de szerencsére napról napra jobban van. Imádkozunk érte, hogy még sokáig velünk legyen, annál is inkább, mert az első dédunokája, Olivia után a második is megszületett szeptemberben. Szofi Amerikában jött a világra, személyesen még nem láttuk a csöppséget, de idén nyáron elhozzák őt is Magyarországra. Mozgalmas 2024 elé néz a családunk” – meséli Zsuzsa, akinek szakmailag sincs oka panaszkodni. Három színtársulatban játszik. Straub Dezsővel közös darabja, a Nyerő páros és a Heller Tamással, valamint Beregi Péterrel közös Három a magyar vigasság pedig szintén óriási siker.

„Mostanában több kabaréban is szerepelek, sokat utazunk vidékre. Az emberek igénylik a humort, az önfeledt szórakozást. Őszinte leszek, egy nehéz nap után engem is feltölt a színpad, a közönség szeretete. Amikor hallom a nevetést, a tapsot, rögtön jókedvem lesz. Szilveszterkor is dolgoztam, az előadás után pedig feljöttünk hozzánk, szendvicseket készítettem, és a barátainkkal koccintottunk. Amikor éjfélt ütött az óra, azt kívántam a családunknak, hogy idén is jó évünk legyen. A Meglepetés olvasóinak is egészséget és boldogságot kívánok sok szeretettel!”

Imádná, ha náluk aludna az unokája

A színésznő lánya és leendő veje nagyon szeret utazni, és most már a pici Oliviát is viszik magukkal. „Titokban abban reménykedtem, hogy amíg a szülők külföldre utaztak, odaadják nekem az unokámat, hogy vigyázzak rá. De nem így történt. A napi hatszori etetés miatt az még nem megoldható, hogy Olivia nálunk aludjon, de alig várom, hogy sokkal több időt legyen velünk” – mondja Zsuzsa.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete