Címlapsztori Sztárok

Megható üzenet a Meglepetésben: Nyertes Zsuzsa rajtunk keresztül, verssel köszöntötte fel az édesanyját

Egyedülálló, hogy egy népszerű színésznő egy női magazinon keresztül mondjon köszönetet az édesanyjának. Most így történt: Lujza néni mostanában ünnepli a 84.születésnapját.

Az örökifjú színésznőt azzal kerestem meg, hogy szeretnék az édesanyjával való kapcsolatáról írni, mire Nyertes Zsuzsa azt mondta: „Anyukámnak most lesz a születésnapja, és mivel hosszú évek óta a Meglepetés előfizetője, mit szólnál hozzá, ha a magazinotokban köszönteném fel őt? Szerintem nagyon boldog lenne, ha látná magát az újságban, és olvasna a családjáról. De nem mondom el neki, legyen ez egy igazi meglepetés számára, amikor a kezébe veszi a legfrissebb lapszámot.” Az ötlet annyira megtetszett nekünk a szerkesztőségben, hogy már csak fényképeket kellett válogatnunk Lujza néniről, és meg is valósult a nem mindennapi születésnapi ajándék.

Almás pitével várja az unokákat

„A 84 éves édesanyám élete példaértékű a családunk számára – kezdi Nyertes Zsuzsa. – Három lánya és nyolc unokája van. Mostanra ugyan megromlott az egészségi állapota, a gerincműtétje és a csontritkulása miatt nehézkes számára a mozgás, de hihetetlenül erős asszony, hősként, méltósággal viseli a fájdalmat. Bármikor átmegyek hozzá, éppen csinál valamit, még mindig nagyon tevékeny. Mos, tereget, főz, vagy az unokái kedvenc almás pitéjét süti meg. Azt szokta mondani, hogy a főzésen keresztül mutatható ki igazán a szeretet. Boldog, amikor jóízűen eszünk a rakott kelkáposztájából, a töltött paprikájából és megdicsérjük a süteményeit. Hívő ember, a máriaremetei templom miséire is szívesen megy el. Egyfelől örülünk, hogy nem hagyja el magát, és nem az ágyban fekszik egész nap, másfelől viszont aggódunk érte, nehogy egy rossz mozdulat miatt baleset érje. Személy szerint én jobban kímélném őt, akkor vagyok nyugodt, amikor tévét néz, romantikus könyveket olvas, vagy a Meglepetés magazint lapozgatja, mert akkor tudom, hogy biztos nem történik semmi baja” – árulja el a színésznő.

Lujza néni és Tóni bácsi 63 évet éltek együtt

A színésznő verse édesanyjához

Születésnapodra

Tegnap éjjel Apuval beszélgettem.

Kérte, hozzak egy szál rózsát helyette.

Elmondta, egész életében szeretett Téged.

S ha újrakezdhetné, akkor is veled élne!

Büszke és boldog, hogy így vigyázunk Rád.

Mondta, maradj még sokáig, ő biztos, hogy megvár! Szívből kívánja, hogy még sok évig szerethessünk, öleljünk, születésnapodat még sok évig ünnepeljük!

Drága Édesanyám, köszöntelek most Téged!

Hisz neked köszönhetek mindent, azt is, hogy most élek. Te vagy, ki mindig megnyugtat, ha bántanak.

S te vagy a legjobb Anya, kit ember kívánhat magának.

Bármit teszek, azért van, hogy szemed

csillogni lássam.

A jó Istent kérem, hogy unokáid boldogságát még itt a földön lássad.

Drága Édesanyánk légy egészséges,

legyen boldog minden napod!

Imádkozunk érted, és hálásak vagyunk,

hogy Isten nekünk adott.

A jó Isten vigyázza minden léptedet!

Adjon neked fájdalommentes,

hosszú, boldog életet!

Zsuzsi

 

Egész életében csak egy férfit szeretett

Lujza nénit féltő szeretet veszi körül. Férje, Tóni bácsi 2020-ban bekövetkezett váratlan halála után még jobban összetart a Nyertes família. Az egyik unokájával, Nétivel egy kertes házban lakik, és a lányai is felváltva látogatják, odafigyelnek rá. A közösen töltött délutánokon nosztalgiázásra is jut idő.

„A szüleim 1956-ban ismerkedtek meg Sopronban. Édesanyám volt a város legszebb lánya, apu is jóképű, fess fiatalember hírében állt. Apu egyetemre járt, amikor felfigyelt anyukámra, szerelem volt köztük első látásra. A megismerkedésük után nem sokkal édesapám disszidált Ausztriába, a jobb élet reményében Bécsben akart letelepedni, és kérlelte anyukámat, hogy menjen utána. De édesanyám nem kívánta elhagyni az országot, és amikor apukám tudtára adta, ő is inkább visszajött Magyarországra. A szerelmes szíve hazahúzta. Egy évvel később, 1957-ben összeházasodtak. Anyukám egész életében egyetlen férfit szeretett, az édesapámat, akivel 63 évet élt együtt.”

Zsuzsi szülei 1957-ben házasodtak össze

Megnézi a lányát a színházban

Lujza mama három lánygyermeknek, Zsuzsának, Juditnak és Andreának adott életet. A család ekkoriban már Csepelen lakott. „Amikor kislány voltam, anyukám pénztárosnőként, majd boltvezetőként dolgozott. De amikor az első húgom, Judit megszületett, otthon maradt velünk, és háztartásbeli lett. Ez szinte 24 órás elfoglaltságot jelentett számára, mert amikor este tíz órakor kitaláltuk, hogy palacsintát szeretnénk enni, akkor sem volt rest, és megsütötte nekünk. A férjéért és a gyerekeiért mindent megtett. De annak idején még a nagybeteg szomszédasszonyunkat, Margit nénit is ápolta, pelenkázta, fürdette és főzött rá. Ez mindent elmond édesanyám önzetlen természetéről, csupa szív asszony, aki mindig ott volt, ha segíteni kellett. Az jelentette számára az örömöt, ha gondoskodhatott másokról” – meséli Zsuzsi.

A színésznő édesapja mérnök volt, és azt szerette volna, ha a lányából orvos lesz. Zsuzsa teljesíteni akarta édesapja álmát, és kétszer is jelentkezett az orvosi egyetemre, de miután nem vették fel, édesanyja segítségével a színművészetire is beadta a jelentkezését.

„Anyukám volt a szövetségesem, ő írta alá a jelentkezési lapomat. Amikor felvettek, aput kész tények elé állítottuk. Eleinte nem örült, de később, a sikereimet látva büszke volt rám. Édesanyám a mai napig eljön a színházi bemutatóimra, pedig a gerincfájdalma miatt kínszenvedés számára két és fél órát ülni a székben. Hálás vagyok anyukámnak, hogy a jelenlétével támogat. Tudom, hogy olykor szomorú, hiszen a férjét és a nyolc testvérét már elveszítette, de itt vagyunk neki mi, és gondoljon arra, hogy még a leendő dédunokáit is látnia kell. Szeretnénk, ha sokáig velünk lenne, mert nagy szükségünk van rá” – mondja a  színésznő a családtagok nevében is.

fotó: Birton Szabolcs, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete