Címlapsztori Lélek Sztárok

Nyertes Zsuzsát máig mardossa a bűntudat: „Ami kimaradt a lányommal, bepótolom az unokákkal”

Az örökifjú színésznő és gyönyörű lánya már nem lakik együtt, épp ezért a közösen töltött idő nagy boldogság számukra. Egy hétfő délutánt mi is velük töltöttünk.

Már csak néhány perc, és kész a sminkünk – szabadkozik a színésznő, amikor belépünk a lakásába. Anya és lánya egymás mellett áll a tükör előtt, az utolsó ecsetvonással a púder is felkerült az arcukra. Megállapítom, hogy Nyertes Zsuzsán nem fog az idő, a 28 éves Zsuzsónak pedig igazából nincs szüksége sminkre. Természetes szépség.

„Nagyon büszke vagyok a lányomra. Nemcsak gyönyörű, okos is. Közgazdász és emberierőforrás-tanácsadó diplomája van. Tavasz óta dolgozik egy telekommunikációs cégnél. Idén a szerelem is rátalált, együtt lakik egy nagyon kedves fiatalemberrel. Zsuzsókám magánélete és szakmai karrier­je rendben van. Egy anya számára pedig nincs annál nagyobb öröm, mint amikor boldognak látja a gyermekét” – mondja Nyertes Zsuzsa, miközben szorosan magához öleli a lányát.

Gyakran gyötörte bűntudat

„Csak egy dolgot bántam meg, amit a mai eszemmel máshogy csinálnék. Jó lenne Zsuzsónak egy testvér, de mivel viszonylag későn, 35 éves koromban szültem, mire észbe kaptam, már kifutottam a korból, a második gyerekről lemaradtam. Mi hárman vagyunk lányok testvérek, és úgy örülök, hogy van két húgom, akikre mindig számíthatok, akikkel lelkileg összetartozunk. Sajnálom, hogy Zsuzsónak nincs ilyen közeli hozzátartozója. Van hét unokatestvére, akikkel kitűnő a kapcsolata, de a testvéri kötelék mégiscsak szorosabb.”

A színésznő nagyon mozgalmas életet élt a 80-as, 90-es években. Színház, tévé, film, vidéki fellépések, külföldi turnék. Bevallja, lelkiismeret-furdalást okozott számá­ra, hogy kevés időt töltött a lányával. Cserébe anyagi biztonságot és szép környezetet biztosított a családjának. Elegáns környéken lévő otthonuk teraszáról fantasztikus panoráma tárul elénk.

„Szerencsém volt, mert Zsuzsó apukája és a két nagymama vigyáztak rá, amikor nekem délután forgatásra kellett mennem, este pedig színházba. És hétvégenként is mindig dolgoztam. Gyakran gyötört a bűntudat, hogy kimaradok a kislányom életének fontos pillanataiból, de Zsuzsó nem kéri számon rajtam a múltat, és ezért hálás vagyok neki.”

Sosem akart színésznő lenni

A 28 éves Zsuzsó abba született bele, hogy az anyukája foglalkoztatott színésznő. „Elfogadtam, hogy anyának két szerelme van. A hivatása és én. A munkáját nagyon imádja, nem tudna nélküle élni. Ő akkor boldog igazán, amikor színpadon áll, és szereti, ha az emberek megismerik az utcán. Én nem vagyok szereplős típus, inkább csendes, megfigyelő. Sosem akartam színésznő lenni, párszor szerepeltem csak színpadon. Egyszer hatévesen, anyukámmal adtunk elő közösen egy dalt az Operettszínház jótékonysági rendezvényén, évekkel később pedig egyetemistaként statisztáltam Bodrogi Gyula mellett egy kabaréban. A Mikroszkóp Színpadon játszottuk a darabot, de azt inkább diákmunkának fogtam fel, mivel pénzt kaptam érte” – meséli Zsuzsó, akinek még a jelenlegi munkahelyén sem nagyon tudják, hogy híres ember lánya.

„Nem szoktam ezzel dicsekedni. Arra vágyom, hogy a saját teljesítményem után ítéljenek meg, ne anyukám miatt szeressenek. A saját utamat akarom járni, sosem kértem protekciót a szüleimtől.”

Zsuzsó édesapja, Gulyás Attila hosszú évtizedeken át értelmi fogyatékosokkal foglalkozott, majd Zsuzsával közösen vezették a szépségszalonjukat. A fiatal hölgynek az apukájával is nagyon szoros a kapcsolata. A szülei nem házasodtak össze, de 45 éve kitartanak egymás mellett.

Egyre többször sírja el magát

Zsuzsa lánya esküvőt és három gyereket szeretne. Az örökifjú színésznő készen áll a nagymamaságra. „Nagyon várom, hogy körbevegyenek az unokák. Nincs mit szépíteni, hatvan felett az az élet rendje, hogy nagyszülők legyünk. Úgy tervezem, hogy ami program kimaradt a lányommal, bepótolom majd az unokákkal. Szerintem jó nagymama leszek, mert már a pörgős életemből is visszább vettem. Például a szépségszalonomat eladtam, egy tennivalóval kevesebb.”

„Na, én erre azt szoktam mondani, hogy anyukámnak csak itthon áll jól az anya- és a nagymamaszerep, mert a színpadon még mindig hitelesen előadja a szexi csábítót. Irigylem a külsejét, hogy megőrizte a fiatalosságát, két évtizedet letagadhatna a korából” – mondja Zsuzsó.

Az anya-lánya kapcsolatukra az is jellemző, hogy a színésznő szívesen kér tanácsot a gyermekétől. „Amikor meg­keresnek egy szerepajánlattal vagy egy tévés munkával, kikérem Zsuzsó véleményét, hogy való-e még nekem az a feladat. Ha ő azt mondja, »Anya, ez a te korodban már ciki«, akkor inkább nem vállalom el. Hallgatok a lányomra, mert jó meglátásai vannak. Néhány hét múlva látható leszek egy népszerű televí­ziós realityműsorban. Oda is úgy mentem el, hogy előtte kikértem a tanácsát. Már felvettük az adásokat, én vagyok a legidősebb szereplő, de nem bántam meg, hogy bevállaltam. Azt remélem, hogy a közönség egy olyan énemet ismeri meg, amiről eddig nem tudott. Házias és érzelmes nő vagyok. Lehet, hogy a korom teszi, de egyre gyakrabban sírom el magam. Könnyen elérzékenyülök, a legapróbb dolgokon meghatódom. Például azon, amikor a lányom átölel, és érzem a szeretetét.”

Érettebb nőket alakít most már

Két színházi bemutatója is volt idén a Pesti Művész Színházban. A Márton András rendezte Házassági leckék középhaladóknak, valamint a Koltai Róbert és Gaál Ildikó rendezésében látható Maga lesz a feleségem! című zenés vígjáték. „Egyre inkább megtalálnak az anyukaszerepek, már érettebb asszonyokat is játszom.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete