Lélek Sztárok

Csepregi Éva: „El kell fogadni, hogy nagyobb a ruhaméretünk idősebb korunkban”

A Neoton Família énekesnője hamarosan 70 éves lesz, de még mindig szuper formában van. És egyáltalán nem bánja, hogy öregszik, sőt, viszont mindent megtesz, hogy fiatalosan nézzen ki.

Csepregi Éva: „A színes ruhák fiatalossá tesznek”

A Neoton énekesnője októberben tölti be a hetvenet, de ötvenévesnek néz ki.

„Szerencsés korban élünk. Nagyanyáinknak nem adattak meg azok a dolgok, amik nekünk már igen. A kozmetikai szerek, a bőrápoló krémek, a sminkek manapság jobb minőségűek és szélesebb is a választék, mint évtizedekkel ezelőtt. Színes ruhákat is bátran hordhatunk, nem kell mindig feketében járni, mert elmúlt az ember hatvanéves. Emlékszem, 1995-ben jártam először Amerikában, és ott arra lettem figyelmes, hogy az idősek is színes ruhákat viseltek, és ettől sokkal fiatalosabbnak tűntek. Én is bátran használom a színeket: a királykéket, a pirosat, a drappot kifejezetten kedvelem” – mondja Éva, aki az étkezést is fontosnak tartja.

„El kell fogadni, hogy az idő múlik, és rendszerint nagyobb a ruhaméretünk idősebb korunkban, mint fiatalon. De a hízás is lassítható, ha egészséges dolgokat eszünk. Reggelire rostos zabkását készítek magamnak, napközben gyümölcsöket és salátákat eszem.”

Éva nem dohányzik, és elvétve iszik alkoholt, akkor is csak száraz rozé bort. Ez a két dolog is hozzájárul ahhoz, hogy nem öregedett meg a bőre. „Szénsavmentes ásványvizet szoktam inni, és napi négy csésze kávét, mert a benne lévő koffein zsírégető, és elveszi az édesség utáni vágyat.”

Rendszeresen jár kozmetikushoz és fodrászhoz. „Egy jól levágott és előnyösre fésült frizura hozzájárul ahhoz, hogy évekkel fiatalabbnak nézzünk ki a valós korunknál. Tudom, hogy sokan erre nem szeretnek költeni, de én azon az állásponton vagyok, hogy nyugodtan jelentkezzünk be egy szakemberhez, mert a párunk, a  férjünk is örülni fog, ha szép frizurával, ápolt arccal jövünk haza a fodrásztól, kozmetikustól, és a saját közérzetünkön is sokat javít.”

Éva jól érzi magát a bőrében, és nem aggódik azon, hogy egy újabb kerek évfordulóhoz érkezik az élete. „Bár a 70. születésnapom idén lesz, ünnepelni 2024. január 6-án fogom a Budapest Sportarénában. Mindenkit szeretettel várok az Életmű­koncertemre.”

Kabbala karkötő védi az átkoktól

Egy védelmező vörös microcord karkötőt hord a bal kezén, ami immunissá teszi az ártó energiákkal szemben. „Egy jósnő tette fel a csuklómra, a rossz energiák elűzésére szolgál. Távol akarom tartani magam a negatív dolgoktól” – árulja el Éva. Ugyanilyen karkötőt visel Madonna, Leonardo DiCaprio és Demi Moore is.

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete