Divat

A dús haj 5 titka: így lesz a lelapult frizurából igazi hajkorona

A tartás nélküli, ritkás hajból is varázsolhatunk csodás volument, csak ügyesen kell ápolni és formázni. Mutatjuk hogyan.

1. Kezdjük a tövénél

A legfontosabb trükk, amitől az egész hajtömeg dúsabbnak hat, az a hajtő megemelése. Ehhez használhatunk speciális hajhabot vagy spray-t, de ezeknek a hatása még látványosabb lehet, ha a szárításnál körkefével megemeljük a tincseket. Aki nem szeret ezzel pepecselni, kipróbálhatja, hogy diffúzortárcsa segítségével emel kicsit a fürtjein a fejtetőn, vagy előre­hajtott fejjel szárítja a haját, így az nem lapul le a művelet közben.

2. Mossuk ügyesen!

Ha azt szeretnénk, hogy a tincseink könnyedén szálljanak és jól formázhatók legyenek, fontos, hogy vékony szálú hajra való vagy hidratáló hatású sampont, balzsamot válasszunk (amennyiben a hajtípusunk ezt engedi). A sampont higítva vigyük fel, a balzsamból csak a haj alsó 2/3-ára kerüljön, és mindkettőt nagyon alaposan mossuk ki a hajból, hogy ne nehezítsék el a szálakat. És egyikből (valamint a hajformázókból) se használjunk túl sokat, mert épp a kívánttal ellentétes hatást érhetünk el. Finoman nyomkodjuk ki a tincsekből a vizet öblítés után, szárítsuk meg félig-háromnegyedig, és csak ekkor álljunk neki a formázó szárításnak.

3. Turbó termékek

Nem csak a hajformázó termékek közül érde­mes dúsító hatásút beszerezni. Sokat segít a frizura alakításán, ha már a samponunk, balzsamunk is volument adó, dúsító funkciójú. Ezekkel már egy olyan alap formázhatóságot, tartást és textúrát adhatunk a tincseinknek, aminek segítségével a vékony szálú haj is dúsabbnak, tömöttebbnek látszik. Ez az előkészítés nemcsak a formázást könnyíti meg, hanem jóval tartósabbá is teszi azt: nem kell attól tartanunk, hogy a frizuránk félóra múlva lelapul, összeesik.

4. Ollót elő!

Egy jól vágott frizura egészséges, szépen alakított hajvégekkel sokkal tömöttebbnek hat, mint a már formájukat vesztett, lenőtt tincsek. Ne féljünk a frissítő vágástól akkor sem, ha épp növesztjük a hajunkat, csak mondjuk el hangsúlyosan a fodrásznak, mi a célunk. Ahogy arról is számoljunk be, hogyan szárítjuk, formázzuk otthon a fürtjeinket, hogyan szeretjük hordani, milyen eszközöket használunk – így olyan fazont alakít ki, amit mi magunk is könnyen tudunk kezelni, és hosszas szárítgatás nélkül is jó formába tudjuk hozni.

5. Sietős reggelekre

Lelapult hajjal ébredtünk, és nincs időnk a mosás-szárítás procedúrára? Így csalhatunk trükkösen.

  • Csavarjuk fel a hajunkat gyorsan néhány nagy átmérőjű csavaróra, legfőképp a fejtetőn, melegítsük át a hajszárítóval, majd hagyjuk így, amíg készülődünk. Indulás előtt lebontva garantált a dús hatás.
  • Egyszerűen helyezzük át a választékunkat: már ettől hat kevésbé laposnak majd a frizuránk.
  • Egy kevés szárazsampon a hajtőre, meg pici bemasszírozás, és kész is a megemeltebb hatás.
  • Megtűzhetjük a felül lévő tincseket hullámcsattal úgy, hogy közben meg is emeljük a tövüket, és így rögzítjük őket.
  • A hajtőemelő por ilyen esetekre tökéletes: egy keveset ujjal a hajtőhöz kell masszírozni, és nagyon látványosan megemeli a tincseket.

szöveg: Sózsa Ágnes

Fotó: Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete