Lélek Sztárok

Pályája befejezéséről vallott Korda György: „Ha Klárika nem lenne mellettem, már én sem énekelnék”

A népszerű énekes úgy véli, ha felesége, Balázs Klári nem lenne vele, már rég egy nyugdíjas bácsika lenne, aki a kertben locsolgatja a növényeket.

„Ha hiszed, ha nem, mindig meglepődöm, hogy milyen népszerű vagyok a kamaszok és a huszonévesek körében is. Legyünk őszinték, a popzene a fiatalságról szól, én pedig ezen a héten betöltöm a 85. évemet. Nem tudok még egy énekest a világon, aki az én koromban ilyen aktívan koncertezik. 2022-ben száztíz fellépésünk volt, tavaly „csak” hetven előadást csináltunk meg. Ha Klárika nem lenne mellettem, már én is abbahagytam volna a pályát, és talán egy kedves nyugdíjas bácsi lennék, aki a kertjében lévő növényeket locsolja. Nagyon szerencsés a mi találkozásunk, hiszen azok a duettek, amiket előadunk, örökérvényűek. Túlnyomórészt a szerelemről, a barátságról, a romantikáról és az összetartozásról szólnak, és tapasztalatom szerint, minden generáció­nak igénye van ezekre a  dolgokra. Klárikával hitelesek is a vagyunk a közönség szemében, hiszen több, mint négy évtizede boldog házasságban élünk.” – mondta Korda György, aki persze nemcsak Klárika miatt nem tervezi a visszavonulást. Ő maga is élvezi a színpadit és pláne az emberek szeretetét.

„Egy évtizeddel ezelőtt Floridában nyaraltunk, amikor egy jósláshoz értő, boszorkányos valaki azt mondta nekem: »Most ne törődj az egészségügyi bajaiddal, minden jóra fordul, viszont a 85. születésnapodat kell túlélni, mert utána megint egy könnyebb időszak következik.« Szerencsére jó egészségnek örvendek, és még eszemben sincs eltávozni a földről. Sőt, az egyik nagybátyám életmódját szeretném követni, aki 95 évesen a Palatinus strandon még kártyázott. Jó lenne, ha annyi idősen én is pókereznék és akár énekelnék is” – mondja a művész, aki sokat tesz azért, hogy kiváló fizikai kondícióban maradjon és aktuális legyen a rajongói számára.

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete