Címlapsztori Sztár

Caramel és Szilvi hosszú házasságának titka: „Megszerettük egymás hibáit, és nem kritizálunk”

Kevés olyan sztárcsalád van, ahol akkora az összhang, mint Carameléknél. Az interjú alatt kölcsönösen kiegészítik a másik mondatait, miközben lányuk, Szofi a kis Mironra vigyáz. Elárulták, hogy a boldogságukért keményen megdolgoztak.

Az elmúlt egy év nem a pihenésről szólt, de nem bánják: beköltöztek álmaik otthonába, Szofit új kihívások várják az iskolában, Miron elkezdte a bölcsődét, a zenész pedig húsz év után visszatért a Megasztárba, ezúttal zsűritagként. A dolgos időszak és az új élmények még jobban összekovácsolták a házaspárt, kapcsolatuk erősebb, mint valaha.

„Az új otthonunkba év elején költöztünk be, de még mindig akad tennivaló. Nagy váltás volt kijönni az agglomerációba, de nagyon jól érezzük magunkat, és a gyerekeknek is jót tesz, hogy kertes házban cseperednek fel. Mivel mindketten vidéken nőttünk fel, könnyedén átvettük a hangulatot. Szofinak volt a legnagyobb újdonság, hiszen Budapesten született, ám könnyedén belerázódott. Iskolát nem kellett váltania, ez fontos szempont volt a költözésnél” – mesélik.

A 13 év alatt megszerették egymás hibáit is

A gyerekek különböző személyiségek

Szofi már tízéves, Miron pedig októberben ünnepli második születésnapját. „Felelősségteljes szülőkként arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb intézményeket a gyerekeinknek. Szofinál már az óvodát is jól választottuk, mintha neki lett volna kitalálva, és az iskolát is nagyon szereti. Mindig azt tartottuk szem előtt, hogy jól érezze magát a közösségben, és ez Mironnál is így van. Kisebb-nagyobb bukkanókkal jól vesszük az akadályokat. Közös bennünk, hogy borzalmas a nyelvérzékünk, és megbántuk, hogy nem sajátítottuk el az angolt. A gyerekek születése előtt megbeszéltük, hogy nagy hangsúlyt fektetünk majd az idegen nyelvekre. Szofi perfekt angol, nemrégiben 3. helyezett lett egy országos angol nyelvű prózamondó versenyen, nagyon büszkék vagyunk rá. Mironnál is elkezdjük az angol játékos bevezetését, és a bölcsőde is jó hatással van rá, nagyon élvezi a társaságot” – meséli Szilvi. A gyerekek között nyolc év van, ami nem is alakulhatott volna jobban.

Néhány hónapja költöztek be az új otthonukba

„Receptre írnám fel ezt a korkülönbséget. A kislányunk óriási segítség, tyúkanyó típus, imád Mironra vigyázni. Fantasztikus tesók: a kisfiunk igazi Skorpió csillagjegyű gyerek, kézben tartja a dolgokat és uralkodik. Ha valamit szeretne, határozottan a tudtunkra adja, ugyanakkor gondoskodó és kimutatja a szeretetét. Teljesen más személyiség, mint Szofi. A lányunk kicsiként olyan volt, mint egy kis Buddha, megfigyelő típus, Miron pedig felfedező.”

Szívvel énekel

Jövőre a Sportarénában ad nagykoncertet, és új lemezt is készít. „Ugyanolyan szenvedéllyel állok színpadra, mint húsz évvel ezelőtt. A zene az önkifejezési formám, ha a fióknak írnék, akkor is írnék, ezért tudom így csinálni, mert nagyon szeretem a dalszerzés minden egyes részletét, a közönséget és a színpadon állni élő zenekarral” – árulja el Molnár Ferenc Caramel.

Mindent a saját ízlésük szerint alakítottak ki

Anya a rossz zsaru, apa a lágyabb szívű

A nevelés terén a példamutatásban hisznek. „A gyerekek önálló kis személyiségek, nagyon sok mindent észreveszek, amiben minket utánoznak. Szofi csodálatos kislány, rengeteg mindent tanítottam neki. Annyira jó érzés, amikor látom a hétköznapokban, hogy megfogadja a tanácsaimat és beépíti a kis életébe. Hiába próbálok bölcseleteket adni, úgyis az marad meg az emlékeikben, amit tőlünk látnak: az elejtett fél szavakat és a viselkedésünket. Próbáltam terelgetni, volt, hogy bevált, volt, hogy nem. Szerettem volna, ha zongorázik, egy évig erőltettem, de Szofi minden sejtjével tiltakozott ellene, ezért elengedtem. Nemrégiben a teniszt próbálta ki, és már kis kora óta hatalmas a táncőrület, éjjel-nappal táncol, még az utcán és a boltban is. Én is ilyen voltam gyerekként, át tudtam szellemülni, ha valami ennyire érdekelt. Fontosnak tartom, hogy következetesen neveljük a gyerekeket. Nálunk én vagyok a rossz zsaru, a férjem sokkal lágyabb szívű. Szofi az apjához megy második esélyért” – meséli Szilvi.

A családi egység a legfontosabb számukra

„Balek vagyok ilyen téren, nem tudok szigorú lenni – folytatja nevetve Caramel. – Néha van az a pont, amikor szerepet cserélünk, amikor már érzem, hogy valami túlszaladt, és nekem kell meghúzni egy vonalat. Szerencsére Szofi ritkán lépi át a határt, de például nekem kellett gátat szabnom a telefonozásnak: nincs közösségi platform, viszont táncos videókat nézhet. Nem tiltjuk el mindentől, de szelektálunk. Próbáljuk abba az irányba terelni Szofit és Miront, ahogy mi játszottunk gyerekként, legyenek sokat a természetben, másszanak fára és érezzék jól magukat.”

Hosszú folyamat volt, mire összecsiszolódtak

Szilvi és Feri tizenhárom éve alkotnak egy párt, és kilenc éve kötötték össze hivatalosan az életüket. „A férjem édesanyja messze lakik, az enyém pedig dolgozó nő, nem klasszikus nagymama, ezért nincs segítségünk, de remek csapat vagyunk. Nagyon jól működik a feladatmegosztás, ha én dolgozom, a férjem tartja otthon a frontot, és ez oda-vissza működik. Bár nem a legnyugodtabb időszakunkat éljük, arra is igyekszünk odafigyelni, hogy kettesben legyünk: esténként, amikor elalszanak a gyerekek, az a mi időnk. Nemrégiben egy őrületesen jó koncerten voltunk, az ilyen élményeket elraktározzuk, és a húzós hétköznapokon ezekből táplálkozunk.” Ami pedig a romantikát illeti, a zenész fontosnak tartja, hogy időnként meglepje a feleségét.

„Tavaly Szilvi minden energiáját lefoglalta a sulikezdés, ezért életében először elfelejtette az évfordulónkat. Virággal, ajándékkal leptem meg, és nagyon büszke voltam magamra, hogy a nagy hajtásban is odafigyeltem rá. Persze azt, hogy megfeledkezett róla, azóta is az orra alá dörgölöm” – mondja nevetve Caramel. A kapcsolatuk nem is lehetne jobb, talán csak az hiányzik, hogy kicsivel több időt tölthessenek kettesben.

„Egy házasság sok munkával jár, de ezt sosem akartuk megúszni. Nagyon harmonikus a párkapcsolatunk, hosszú folyamat volt, mire összecsiszolódtunk. Tanultunk önmagunkról, a hibáinkból és mások hibáiból is. Sokat formálódtunk, és mára annyira összeszoktunk, hogy ismerjük a másik minden rezdülését. Minket nem koptatott, hanem megerősített az idő. Komoly elveink vannak a házasságot illetően, és ehhez tartjuk magunkat.”

Miron már bölcsődébe jár

A feszült helyzeteken humorral lendülnek át

Szeretnének a gyerekeiknek példát mutatni a házasságukkal.

Gyerekként egyikünk sem tapasztalhatta meg, milyen érzés boldog családban élni. A szüleink korán elváltak, büszke vagyok, hogy túlfejlődtük őket. Szilvivel régebb óta vagyunk együtt, mint az anyám és a nevelőapám. Elvált szülők gyerekeiként sokkal jobban ragaszkodunk egymáshoz, máshogy állunk a házassághoz, és talán emiatt még többet dolgozunk rajta. Szofi sok barátjának elváltak a szülei, tízből nyolc házasság tönkremegy. A szülők bármennyire is igyekeznek a gyerekek számára természetessé tenni ezt a dolgot, mégis csak trauma. Nekünk sem volt könnyű gyerekkorunkban, de azt is látjuk, hogy sok minden döntés kérdése. Lehet úgy is élni, hogy nem nagy hévvel kritizáljuk egymást, hanem elfogadjuk és megszeretjük, ami esetleg nem tetszik. Mindkettőnknek volt olyan, ami zavaró volt a másikban, de ahelyett, hogy meg akartuk volna változtatni, megszerettük egymás hibáit. A feszült helyzeteken pedig humorral lendülünk át. Sosem vagyunk haragban, pár perc után valamelyikünk úgyis elneveti magát. Szilvi azt szokta mondani, ha nem zenész lennék, biztosan stand up humoristaként próbálkoznék. A házasságunkban nagy segítség a humor. Kereknek érezzük az életünket, nem tervezünk több gyerkőcöt, Szofinál látjuk, mennyire gyorsan eltelt a tíz év, ezért próbáljuk kiélvezni az együtt töltött pillanatokat.”

Kerek évfordulót ünnepel Caramel

Az énekest húsz éve a TV2-n látható Megasztárban ismerte meg az ország, most pedig a zsűriben foglal helyet.

„Ítészként igyekszem szenvedélyes, emberséges és szakmailag felkészült lenni. Próbálom a szívemmel és hideg fejjel is nézni a produkciókat. A húsz év sok érzést beindít bennem, mintha egy nosztalgiavonatra ültem volna fel: gyakran eszembe jut a kezdet. Pontosan tudom, milyen azon a színpadon állni, és mit éreznek a versenyzők. Keresem azokat a tehetségeket, akik két évtized múlva is a pályán lesznek.”

Fotó: Bognár Bogi, Privát Stylist: Kerényi Virág