Címlapsztori Sztárok

Usztics Mátyás sírjának helye is ismeretlen, Bárdy György a nőket hajtotta: mi lett az Angyalbőrben szereplőivel?

A sikeres tévésorozat a vasbogdányi laktanya egyik szakaszának életét mutatta be a rendszerváltás idején.

Mészáros Zoltán

A laktanya jóképű főkolomposát, Urbán Andrást alakította. A forgatások befejeztével a Marosvásárhelyi Színházhoz szerződött, hosszú éveken át Erdélyben élt. Később Németországba költözött. Jelenleg Münchenben lakik. Létrehozott egy médiacéget, hangoskönyveket adnak ki, magyar klasszikusokat dolgoznak fel. Az első házasságából egy lánya született, a másodikból pedig két lánya és egy fia. 58 éves.

Usztics Mátyás

A vaskalapos őrmester szerepe országos népszerűséget hozott a való életben is szigorú és megosztó színésznek. Megalkuvást nem ismert, végtelen konok ember hírében állt. Szimpatizált a Magyar Gárdával, közéleti szerepvállalásai miatt rengetegen támadták. 2017-ben, 68 évesen halt meg, hasnyálmirigy-gyulladásban. A mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy hol van a végső nyughelye. Özvegye és a két lánya attól tart, hogy meg­gyaláznák a színész sírját.

Bárdy György

A laktanya parancsnokát játszotta. A való életben híres nőcsábász volt, de idős korára megszelídült. Második feleségére, Mariannára hatvanévesen talált rá, négy évvel később pedig megszületett a közös lányuk, Anna. Az utolsó éveiben visszavonult életet élt 32 évvel fiatalabb felesége mellett. Halála előtt szívbetegséggel küzdött. Egy nappal a kilencvenkettedik születésnapja után, egy budapesti kórházban hunyt el 2013-ban.

Szerednyey Béla

Ő volt Rabó, a forrófejű katona, a fegyverek megszállottja. A sorozatban nagyon féltékeny volt a menyasszonyára. A színész ma már 65 éves, és 12 éve boldog párkapcsolatban él Szilvivel. Vér szerinti gyermeke nem lett, de párja előző kapcsolatából született két gyerekét a sajátjaként szereti. A házaspárnak mézeskalács sütödéje van Budapesten.

Végvári Tamás

Kardos százados szerepében láthattuk. Visszafogott életet élt, kollégái jó emberként emlékeznek rá. 1961-ben vette feleségül Győry Franciska színésznőt, akivel élete végéig élt. Két lányuk született, Borbála és Eszter. Rövid, súlyos betegség után 2010-ben hunyt el, 73 évesen.

Kálid Artúr

Pós volt a neve a sorozatban, és húszévesen sztár lett. A színész apja bissau-guineai származású, Artúr állami gondozásban nőtt fel. Csak felnőtt fejjel találkozott az édesapjával, aki Afrikában él. Felesége Murányi Tünde színésznő. Házasságukból két gyermek született, Tamás és Rebeka.

Faragó András

A Mamut becenévre hallgató falánk katonát alakította. A színész 55 éves koráig valóban hatalmas termetű volt, de végül sikerült harmincöt kilót leadnia. Korábban cukorbetegséggel és szívritmuszavarral küzdött, de amióta életmódot váltott és lefogyott, sokkal fittebb. Párjával, Györgyivel 19 éve él együtt. Van egy lánya.

Bede-Fazekas Szabolcs

A családos katonát játszotta, aki titokban katonaruhákkal üzletelt. A valóságban a forgatás idején a sorkatonai szolgálatát teljesítette. Szabolcs nős volt. Első felesége, Járó Zsuzsa színésznő, akitől két és fél év után elvált. Ezután már nem nősült meg, de élettársától, Ágitól két gyermeke, Nóra és Péter született.

Juhász Illés

Egy félénk katonát játszott, aki a lányokhoz alig mert közeledni. Első házasságából két lánya született: Janka és Johanna. 2001-ben elvált. Két évvel később újra házasságot kötött. Felesége Szabó Judit színésznő. Közös gyermekük, Eszter már 16 éves.

Rajkai Zoltán

Éder, a szakasz műszaki zsenije volt. A valóságban a színészet mellett táncolni szeretett. Jó fizikumú művész. Kortárs táncjátékokban rendszeresen szerepelt. Korábban gitározott, énekelt és festett is. Nős, négy gyermek édesapja. Hívő ember.

Görög László

A szószátyár katonát, Szabó Dezsőkét alakította. A sorozat bemutatásakor Hernádi Judit élettársa volt. Később Sirokay Bori dramaturg lett a felesége. Válásuk után Czakó Julianna színésznővel kötött házasságot, 2017-ben született meg a szerelemgyerekük, Gizike.

Dózsa Zoltán

Ő volt Géczi, a börtönviselt baka, aki betörői múltjáról volt ismert. A való életben a színésznek egy bájos felesége, Dóri és két kislánya van, Emili és Dorina. „Még színiiskolás voltam, amikor bekerültem az Angyalbőrben című sorozatba. Nagyon örültem, fantasztikus színészekkel dolgozhattam együtt” – nyilatkozta Zoltán, aki legutóbb a Gólkirályság sorozatban tűnt fel.

fotó: Schumy Csaba, Rozmanitz Gábor, Fekete Zsuzsanna, Ványi Ákos, Fábián Olga, Olajos Piroska, Nagy Zoltán, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete