Címlapsztori Sztárok

Sokan már nem lehetnek közöttünk: így telnek ma a Szomszédok színészeinek mindennapjai

A mai napig a legnépszerűbb magyar televíziós sorozat. Generációk nézték a gazdagréti lakótelepen élő családok hétköznapjait. Mit csinál mostanában Mágenheim doktor, Vágási Feri és a kozmetikus Juli?

Fehér Anna – Alma

Lenke néni és Taki bácsi unokáját, a pincérnőt alakította. Az erdészhez csak a sorozatban fűzték gyengéd szálak, a valóságban egy fül-orr-gégész volt a férje. 53 évesen hozta világra a gyermekét, Barnabást, aki lassan 12 éves. Elvált. Jelmeztervezőként is sikeres.

Trokán Péter –  János

Az Alma udvarlóját alakító színész 76 évesen is sármos. Lányai, Anna és Nóra színésznők, a gyermekei anyjától, Papadimitriu Athinától elvált. Anna lánya révén nagypapa, unokája, Károly 5 éves. A sorozatban erdészt játszott, a valóságban is szereti a természetet. A nyarakat a paloznaki telkén tölti.

Komlós Juci – Lenke néni

A színésznőnek jutalomjáték volt a melegszívű, házias nagymamát eljátszani. 92 évesen, 2011-ben hunyt el. Lányának, Földessy Margitnak színiiskolája van. Ápolja édesanyja emlékét. Ma is abban a házban lakik, ahol annak idején Komlós Juci élt, a színésznő szobája a halála óta érintetlenül áll. Unokája, Márk elektronikus zenével foglalkozik és rendezvényszervező.

Zenthe Ferenc – Taki bácsi

A taxisofőrt játszó színész már 17 éve nincs velünk, sírhelye a Farkasréti temetőben található. Taki bácsi 86 éves koráig élt. Egy szem fia, ifjabb Zenthe Ferenc nagyon hasonlít rá. A férfi büszke a legendás édesapjára. „Szerencsés vagyok, mert a szüleim hosszú, szép szerelmi házasságban, véd és dacszövetségben éltek. A bo­hém színházi és filmes világ kettejük kapcsolatát nem tudta kikezdeni.”

Kulka János – Mágenheim doktor

A mentőorvost játszó színész a valóságban sosem nősült meg és gyereke sincs. Hét évvel ezelőtt stroke-kal vitték kórházba, ahol életmentő műtéten esett át. A betegség következtében sérült a beszédközpontja. Az agyi érkatasztrófa miatt a műtét után a mozgásának visszanyerésében gyógytornász, beszédének javításában logopédus segítette. Állapota stabilizálódott, kisebb filmszerepekben látható.

Csűrös Karola – Etus

85 éves korában hunyt el a keramikust játszó színésznő. Férje a sorozat rendezője, Horváth Ádám volt, akinek az elvesztése után mély depresszióba zuhant. Otthonában súlyos baleset érte, eltört a térde. A trombózisból soha nem épült fel, a lakása foglya lett. Saját gyereke nem született. A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra 2021-ben.

Frajt Edit – Juli

A kozmetikust játszó színésznőt manapság szinkronszínészként foglalkoztatják, a Szulejmán sorozatban is hallhattuk a hangját. A sorozatbeli lánya, Franciska valóságban is a lánya, de felnőttként nem a színészetet választotta, régész lett. A színésznő 30 éve él boldog házasságban. Férje, Pál villamosmérnök.

Ivancsics Ilona – Jutka

A kedves tanító nénit alakító színésznő a sorozat befejezése után becsüs vizsgát tett, de végül nem gyakorolta a szakmát. Két férje volt, és egy hosszabb ideig tartó élettársi kapcsolata. Jelenleg szingli, és 62 évesen is gyönyörű. A sorozatbeli fiához, Matyihoz nem fűzték rokoni szálak. „Nem akartam, hogy az igazi fiam, Bence szerepeljen a Szomszédokban, és ő sem akart színész lenni. A saját fiam divatfotósként dolgozik Barcelonában” – mondta.

Ábel Anita – Julcsi

A szemünk láttára nőtt fel, és lett gyerekszínészből családanya. Első házasságából született Luca nevű kislánya, aki 14 éves. Elvált. Jelenleg Roberto Favaro olasz gasztrotanácsadóval él nagy szerelemben.

Koltai János – Gábor Gábor

Szívem egyetlen királynője! – szállóigévé vált ez a mondása. A sikeres üzletembert játszó színész a valóságban nem tudott jól bánni a pénzzel. A Meglepetésnek ezt nyilatkozta: „Világéletemben utáltam a pénzt. Ha valaki adna egymillió forintot, egy perc alatt elkölteném, de egy forintot tíz év alatt sem tudnék megduplázni.” Koltai János 87 éves, felesége Pap Éva színésznő, akivel egy közös fiuk van, István.

Pásztor Erzsi – Janka néni

Jutka iszákos nagynénjét játszotta, aki kellemetlen természetével sok bosszúságot okozott a Vágási házaspárnak. A színésznő a valóságban nagyon közvetlen, jó kedélyű asszony, szöges ellentéte a sorozatbeli szerepének. A 86 éves Pásztor Erzsinek van egy lánya és kétszeres nagymama.

Nemcsák Károly – Vágási Feri

A jóképű nyomdászt játszó színész a valóságban két gyermek édesapja. A kisebbik fia, Máté katona, a Koronaőrségnél dolgozik. Balázs közgazdász lett. A gyerekek édesanyjától elvált. 65 évesen is focizik, a színészválogatott csapatkapitánya.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete