Címlapsztori Sztárok

Évek óta először beszél magánéletéről Konta Barbara: „Szép életünk van Hollandiában, most végre önmagam vagyok”

A Barátok közt sorozat egykori sztárja három évvel ezelőtt a családjával Hágába költözött. A kétgyerekes édesanya azóta kerüli a szerepléseket, de nekünk szívesen mesélt a jelenlegi életéről és a vágyairól. Exkluzív interjú.

Csinos diáklányként csöppent a reflektorfénybe. Sokan irigyelték is emiatt, hiszen 17 évesen került be a legnépszerűbb napi sorozatba.

„Nagyon intenzív időszak volt. Forgatások, címlapfotózások, interjúk. Később televíziós műsorvezetés és színházi bemutatók. Amikor pedig a 2000-es évek közepére elfogytak a lehetőségeim, nem estem kétségbe, mert nem akartam mindenáron színésznő lenni. Jól tudom kezelni a változásokat, gyorsan alkalmazkodom” – mondja Barbara, akibe annak idején minden második férfi szerelmes volt.

A Barátok közt lányai húsz évvel ezelőtt

„Sajnos a rólam kialakult kép és a valóság köszönőviszonyban sem volt egymással. Én voltam az ország cuki kis Hoffer Eszterkéje, de a valóságban nem voltam porcelánbaba, egy szókimondó, fiús csaj voltam, csak erről a média nem akart tudomást venni, mert nem illett bele a rólam alkotott imidzsbe. Ebből is egy kicsit elegem lett, és nem bánom, hogy lezárult az életemnek az a korszaka. Most végre önmagam vagyok!” – meséli.

Recepciós is volt egy szállodában

A családjával Hágában telepedett le

Barbara az elmúlt két évtizedben férjhez ment, gyereket szült, elvált, újból férjhez ment, megszületett a második kislánya, három évvel ezelőtt pedig a családjával Hágába költözött.

„41 évesen annyit éltem, mint mások két emberöltő alatt. Nagyon sok jó és rossz dolog történt velem, de most végre azt érzem, hogy a helyemen vagyok. A Covid alatt költöztünk Hollandiába, elsősorban a gyerekek miatt. Azt akartuk, hogy Franciska (14) és Fanni (6) egy élhető országban nőjenek fel. Itt az oktatás és az egészségügy is remekül működik, az emberek pedig barátságosak. Hága egy élhető tengerparti város. Egy picit esős és szeles, de mi megszoktuk, és szeretjük” – meséli. Az egykori sorozatsztár egy holland cégnél dolgozik.

„Egy ideig recepciós voltam egy helyi szállodában, de a gyerekeim miatt nem jött be az éjszakai műszak és a hétvégi munka sem, így januárban váltottam. Most egy olyan értékesítő cégnél dolgozom, ami apartmanok rövid és hosszú távú kiadásával foglalkozik. Érdekes és változatos a munkám, szeretek emberek között lenni és biciklivel járni az irodába. Itt szinte mindenki kerékpárral közlekedik, az autónkat el is adtuk, nincs szükségünk rá.”

Jelenleg elsősorban angolul kommunikál a környezetével, mert hadilábon áll a holland nyelvvel, de szándéka, hogy jól megtanulja.

„Ma délután is megyek nyelviskolába, mert tökéletesíteni kell a kiejtésemen. Mindent értek, csak a szókincsemet szeretném bővíteni. A férjem és a lányok nagyon jól beszélik a holland nyelvet, igyekszem felzárkózni hozzájuk.”

Négyéves korban kezdődik a suli

Barbara férje, Gábor szoftverfejlesztő, az első házasságából született Franciska már középiskolás, míg a mostani házasságából született Fanni harmadik osztályos.

„Itt mindenki számára négyéves korban kezdődik az általános iskola. Először nekem is korainak tűnt, de nagyon bevált. Ezek a gyerekek hatévesen már olyan sok mindent tudnak a világról, irigylem őket!”

Bár civil életet él, a logisztika fontos szerepet játszik a mindennapjaiban.

„A konyhában van egy nagy fekete tábla, minden vasárnap este felírom rá a következő heti teendőket. Mindenkiét más színnel, így könnyen átlátjuk a feladatainkat. A lányoknak külön­órák, nekem bevásárlás és egyéb elintézendő dolgok. A főzést is egy hétre előre megtervezem. A közelünkben van egy magyar közért, sokszor odajárok vásárolni. Általában valamilyen gyors, könnyű és egészséges dolgot készítek. Rákos tésztát, borsólevest, rakott krumplit, nyáron egy finom lecsót. Mivel a főzés nem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, csak egyfélét csinálok, nálunk nincs többfogásos menü” – árulja el nevetve.

Szereti a tenger-parti sétákat

Barbara általában évente egyszer látogat haza. „Az anyukám, a nagynéném és a férjem szülei Magyarországon laknak, de a két húgom a világ különböző pontjain. A gyerekek, Franciska és Fanni a nyári szünet egy részét Magyarországon töltötték a nagyszülőkkel. Ők már egyedül utaznak, természetes számukra a repülés.”

Azt mondja, nem hiányzik neki a celebvilág, és nem hiszi, hogy még egyszer szerepet kap egy magyar tévésorozatban. „Jó élmény volt, de én már nem kívánok színésznő lenni. A férjemmel és a gyerekekkel megtaláltuk a helyünket Hollandiában. Élvezni szeretném azt, amit itt kínál nekünk az élet. Kis élményeknek is örülök. Például a tengerparton sétálni és naplementét nézni. Igaz, hogy mindig fúj a szél, de számomra az is nagyon romantikus” – teszi hozzá nevetve.

Boldog emlékek

„A testvéremet alakító Halász Gáborral (Hoffer Misi) baráti kapcsolatban maradtam, megígérte, hogy meglátogat minket Hágában. Juga Veronikáról és Farkasházi Rékáról is tudok, hébe-hóba írogatunk egymásnak a  közösségi oldalakon. A stábtagokkal is tartom valamennyire a kapcsolatot. Nem járunk össze, de kellemes emlékeket őrzök róluk” – mondja Barbara.

 

fotó: Steindl Gabriella, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete