Konyha

Úgyis az eredeti a legjobb, de még jobb a változatosság: Cukkinis lecsó virslivel – Recept

Alig van olyan család, ahol nyáron ne kerülne az asztalra ez a hagyományos kedvenc. Kísérletezzünk vele bátran, hiszen ezernyi változata van.

Cukkinis lecsó virslivel

Hozzávalók:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
• 40 dkg virsli
• 80 dkg lecsópaprika
• 50 dkg cukkini
• 3 nagy szem paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olaj

1. Egy nagyobb lábosban kevés olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd a felkarikázott virslit is beletesszük. Enyhén átpirítjuk.
2. Felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, a darabokra vágott cukkinit és paradicsomot. A zúzott fokhagymát is belekeverjük.
3. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük a lecsót, amíg a paprika teljesen megpuhul benne. Friss kenyeret kínálhatunk mellé.

Fotó: Vrábel Kriszta