Konyha

Hús nélkül is lehet mennyei az ebéd: a nyár slágere lesz ez a fetás cukkinitekercs

A kánikulában kevésbé vágyunk hosszadalmas főzésekre, nehéz ételekre. A mostani zöldségbőségben tegyünk az asztalra könnyű és gyorsan elkészíthető fogásokat, ráadásul együtt még jobban érvényesülnek az ízek.

Fetával töltött cukkinitekercs

Hozzávalók:

  • 10 dkg gersli
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • 25 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A gerslit bő, sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Tálba szedjük, hozzáadjuk a morzsolt fetát, a finomra vágott bazsalikomot és a kapribogyót. Villával alaposan összekeverjük a tölteléket.

2. A paradicsomot elkeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és egy tűzálló tál (jénai) aljára szedjük.

3. A cukkinit hosszában egészen vékonyan felszeleteljük, annyira, hogy tekerni tudjuk. Ha nincs szeletelőgépünk, éles késsel olyan vékonyra vágjuk, amennyire csak lehet, majd sós vízben annyira előfőzzük, hogy könnyen tekerhető legyen.

4. A cukkiniszeleteket megtöltjük a fetás töltelékkel, feltekerjük, és a paradicsomszaftba ültetjük. Fóliával lefedve, 230 fokra előmelegített sütőben 35-40 percen keresztül sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 10-15 percig sütjük.