Címlapsztori Sztárok

Dombóvári István: „Menő dolog fiús apukának lenni”

A korábban zárkózott humoristával nagyot fordult a világ, amióta családos férfi lett. A kétgyerekes édesapa most szívesen mesélt nekünk nemcsak a munkájáról, hanem a jelenlegi élethelyzetéről is. Úgy tűnik, szülőföldjén, Jászkarajenőn megtalálta a harmóniát.

Még mondja valaki, hogy negyvenéves kor felett nem változik az ember! Dehogynem! Csak kell hozzá valaki, leginkább egy társ, akivel a közös életcélok új irányt vesznek.

„Sosem tudtam Budapestet igazán megszeretni, gyökeret verni ott, így nem okozott gondot, amikor arra került a sor, hogy visszaköltözzek vidékre. A feleségemet, Lillát a fővárosban ismertem meg, de ő is vidéken nőtt fel, így hozzá is sokkal közelebb áll a falusi élet. Amikor szóba került, hogy összeköltözünk és családot alapítunk, elővettem egy Magyarország-térképet, és azt mondtam neki, bökjön oda, ahol szívesen élne. Végül a szülőföldem mellett döntöttünk, mert Lillának is nagyon tetszik az itteni hangulat. Van egy szép nagy kertünk, gyümölcsfáink, megtermeljük a zöldségeket is. A szüleim és a testvérem is itt laknak a községben. Nekem fontos, hogy közel legyek hozzájuk” – meséli Dombóvári István, akinek civil foglalkozása is lett, a helyi művelődési ház igazgatója.

Nem akar főnökösködni

„Nagy öröm volt számomra, amikor a polgármester felkért a művház vezetésére, de ez a státusz szinte jelképes, hiszen összesen hárman dolgozunk. Vivien, a könyvtáros, Ancsika, a takarító néni és jómagam. Nincs főnökösködés, nem is tudnék úgy viselkedni. A programokat is együtt szoktuk kitalálni. Igyekszünk minden generációhoz szólni a gyerekektől a nyugdíjasokig. A munkámat egyfajta kultúrmissziónak tekintem. Nem úgy kell elképzelni, hogy ülök egy szép irodában, és utasításokat adok. Ha a fűtő kazán véletlenül leáll az épületben, azt is újra kell tudnom indítani. A nálunk fellépő hírességek előadásait is én szoktam leszervezni, sőt a hangosításért és fénytechnikáért is felelek.”

Siet haza a gyerekeihez

Dombi leginkább humoristaként ismert, de a civil munkáját legalább annyira élvezi, mint a saját színpadi előadásait. „Járom az országot, de a fiaim, István és Lajos miatt csökkentettem a fellépések számát, mert több időt szeretnék velük lenni. István hároméves lesz januárban, a kicsi Lajos nyáron született. Szerintem menő dolog fiús apukának lenni. A feleségemmel egyenlő mértékben gondoskodunk a gyerekeinkről, hiszen ez kettőnk vállalása. Én is többször felkelek az éjszaka közepén, amikor a pici sír, és megnyugtatom. A tápszeres etetést is megosztva csináljuk, semmi olyan dolog nincs egy kisbabával, amit egy apuka ne tudna elvégezni. Amikor megszülettek a fiaink, Lilla azt mondta, neki nem a pénz kell, hanem én, vagyis hogy együtt legyen a családunk. Igaza van. Agglegény koromban engem is elkapott a gépszíj, rengeteg haknim volt. 45 évesen már csak azokat a munkákat vállalom el, amiket élvezek. Az élet császára címmel fut a legújabb műsorom. Nagyon készülök a szilveszteri önálló estemre, ami a Budapesti Kongresszusi Központban lesz. Ez egy patinás helyszín, kétezer ember fér be. Nem könnyű ilyen nagyszámú hallgatóság figyelmét lekötni, de nagyon bízom benne, hogy sikerül.”

A népszerű humorista tudatosan nem szerepel televíziós celebműsorokban. „Minden évben megkeresnek, hogy vállaljam el ezt vagy azt a realityt, de a magánéletem nem képezi alku tárgyát. A színpadon mesélek az életemről, de kamerák előtt nem akarok férgeket enni, vagy csúszni-mászni egy medencényi ürülékben. A feleségem, Lilla sem szereplős típus, tökéletesen kiteljesedik most az anyaságban. Boldogok vagyunk a csöndes, nyugodt kis családi életünkkel.”

Álhírek terjengtek az egészségéről

Annak ellenére, hogy csak ritkán vállal interjút, így is össze-vissza írnak róla mindenfélét az interneten és a bulvárlapokban. Alig pár hete azt olvastuk, hogy súlyos beteg, nagy a baj, rengeteget fogyott. „Megosztottam az Instagram-oldalamon a követőimmel, hogy alapszintű inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, ebből aztán a tudtomon kívül olyan cikkek születtek, hogy komoly kórral küzdök, itt a vég számomra. Szinte már el is temettek az újságcikkekben…De igazából semmi bajom, most egy kicsit jobban odafigyelek az étkezésemre, kevesebb kenyeret eszem, ezért is fogytam pár kilót, összesen talán hármat. Mindenkinek üzenem, élni fogok még a Meglepetés-cikk megjelenésekor! Sőt, a szilveszteri önálló estemen is én leszek a színpadon, nem a hasonmásom” – teszi hozzá nevetve.

Két gyerek elég a boldogsághoz

„Fiatalabb éveimben három gyerekről álmodoztam, de úgy látom, kettőt sem könnyű a mai gazdasági helyzetben felnevelni. Örülök, hogy kicsi a korkülönbség István és Lajos között, mert így jól eljátszanak majd együtt, nem lesz generációs probléma köztük” – vélekedik Pisti.

fotó: Nagy Zoltán, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete