Címlapsztori Sztárok

33 éves, de már kétgyermekes anyuka Rókusfalvy Lili: „Nagyon készültem az anyaságra”

A Dal 2023 csinos műsorvezetője fiatal kora ellenére már két kisgyerek édesanyja. Amíg Lili szombat esténként a tévében látható, a férjére és a nagymamák segítségére számíthat – Boldizsárra és Pankára ők vigyáznak.

Irigylésre méltó családja van. Szeretik, segítik és támogatják egymást mindenben. „Azt szoktam mondani, hogy »hörcsögcsaládunk« van, mert mindig ott vagyunk egymásnak. Melegség, puhaság és össze­zártság jellemez minket. A szüleimre, a testvéreimre és a férjem szüleire is számíthatunk, és ők is ránk, amikor az élet úgy hozza. Mindannyiunknak biztonságérzetet ad ez az óvó-védő légkör. Szerencsések a gyerekeink, a 6 éves Boldi és a két és fél éves Panka, hogy ilyen közegben nőhetnek fel” – mondja boldogan Rókusfalvy Lili.

Esküvő hóesésben és bakancsban

A műsorvezető az összetartó családjának köszönheti, hogy a gyerekek születése után néhány hónappal már visszamehetett dolgozni, rendszeresen látható a képernyőn.

„A férjem, Babos Bertalan képzőművész, szabadfoglalkozású. Zsili mindig megpróbálja az én televíziós munkámhoz alakítani a saját dolgait, tehát amikor dolgozom, adásnapokon többnyire ő vigyáz a gyerekekre. Ez a kezdetektől így van, mert hiszünk abban, hogy mindkét szülő feladata a gyereknevelés. Ráadásul Zsili ezt nagyon élvezi, boldog, amikor a kicsik csak vele vannak.” Lili egy televíziós interjú során ismerkedett meg a férjével.

Férjét Zsilinek becézi

„Az M2 Pető­fi TV-nek készítettem egy interjút Zsilivel. Majdnem egy teljes napot töltöttünk együtt a forgatás miatt, és azt éreztem, hogy nincs a világon még egy olyan ember, aki ennyire izgalmas lenne számomra, mint ő. Kreatív, pörgős, mindig kitalál és alkot valamit.” A megismerkedésük után egy évvel, 2017-ben házasodtak össze.

„Szűk családi és baráti körben tartottuk meg a polgári esküvőnket a Várnegyedben. Egy hideg januári csütörtök volt, szakadt a hó. Várandósan, vagány hófehér ruhában, fehér bakancsban mondtam ki a boldogító igent. Nem hagyományos esküvőnk volt, mégis nagyon romantikusnak tartottam.” A házaspár kisfia, Boldizsár két hónappal később született meg, majd három és fél évvel később Panka is világra jött.

„Nagyon készültem az anyaságra, mindig arra vágytam, hogy fiatalon éljem meg a vá­randósságot – mondja a 32 éves tévés.

Komoly műtét várt rá

Lili nyolcéves volt, amikor a szülei elváltak, de édesapjára, Rókusfalvy Pálra ezután is számíthatott. „Öcsém és én az édesanyámmal maradtunk, de apukánk továbbra is jelen volt az életünkben, nem csak vasárnapi szülőként működött. A második házasságából született húgaimmal is nagyon jó a kapcsolatom.” Lili gyerekként versenytáncosnak készült, számos nemzetközi versenyen megfordult, latin-amerikai táncok Európa-bajnoka volt 1999-ben.

„Sajnos 18 évesen kénytelen voltam abbahagyni a táncot a csípőbetegségem következtében. Az orvos a tönkrement ízületek miatt kilátásba helyezte a protézist, de nem akartam vállalni ezt a komoly műtétet” – mesél a legnehezebb időszakáról.

Édesapja, Pál is tévés volt, de borászata is van

Egy évig élt Berlinben

Átmenetileg fogalma sem volt arról, hogy mihez kezdjen a tánc után, mert tudta, hogy az örök klasszis jogi és orvosi pálya nem érdekli, de akkor hová menjen? Olvasni szeretett, az irodalom érde­kelte, így került az ELTE magyar szakára, ahol televíziós és rádiós szerkesztői gyakorlati órák is voltak.

„A diploma után Berlinben éltem egy évig, jól megtanultam németül. Amikor hazajöttem, akkoriban indult a Petőfi TV, ahová beadtam az önéletrajzomat.” A műsorvezetői pályája ettől kezdve egyenesen ívelt felfelé, a közmédia emblematikus fiatal tévése lett. Többnyire zenés és családbarát műsorok háziasszonya.

„A Csináljuk a fesztivált! karácsonyi adására már a kisfiam is elkísért, most már ő is műsorvezető szeretne lenni. Úgy látszik, nem lehet elég korán kezdeni” – mondja nevetve az édesanya, aki nemcsak a képernyőn szereti a nőies ruhákat, magánemberként is keresi az izgalmas összeállításokat.

„Amikor melegítőben vagyok otthon, a kislányom azonnal rám szól: Anya, valami szépet vegyél fel! És már siet is a gardrób felé. Igazság szerint az én hangulatomat is befolyásolja, hogy milyen ruha van rajtam. A napi monotonitást jó feldobni valami kreatív, csajos öltözékkel.”

A kedvencéről nem beszél

A Dal idei évadának házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre lettek. „Nagyon szeretem a zenét. A mostani szériában különösen jó magyar dalok versenyeznek egymással, de nem az én tisztem minősíteni, arra ott van a kiváló szakemberekből álló zsűri. Szerintem a műsorvezető maradjon pártatlan, de annyit elárulhatok, már van egy-két új kedvencem” – mondja Lili.

Fotó: Korponai Tamás, Birton Szabolcs

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete