Címlapsztori Sztárok

Így élnek ma a Szeleburdi család szereplői: színész és jólmenő vállalkozó lett az egykori gyereksztárokból

1981-ben a legsikeresebb magyar vígjáték volt A szeleburdi család. A budapesti bérházban játszódó történet egy háromgyerekes família és a szomszédjaik hétköznapjait mutatta be. hétköznapjait mutatta be.

Faragó apuka: Ernyey Béla – Háromszor nősült meg

A film forgatásakor 39 éves volt, és Szűr Mari színésznő férje. A valóságban akkor már Ernyey Béla apuka volt, Adrienne nevű gyermeke egy korábbi kapcsolatából született. A lánya Bécsben nevelkedett, a mai napig ott él. Időközben a színész harmadszor is megnősült. Jelenleg a nála 38 évvel fiatalabb Dr. Balaton Dóra jogásznővel él együtt a presztízsértékű Rózsadombon.

Faragó anyuka: Drahota Andrea – Hobbija a varrás

A háromgyerekes anyukát alakító színésznő negyvenéves volt a film bemutatásakor. A valóságban két gyereke van: Ágnes és Dénes, akik Kozák András színművésztől születtek. A megözvegyült Andrea Gyermelyen él, visszavonult a színészettől. Hobbija a varrás, egyedi ruhákat készít.

Faragó Feri: Szani János – Sikeres vállalkozó

A nagyfiút alakító Szani János összesen három filmet forgatott gyerekként. A szeleburdi család után már csak egy évig szerepelt a nyilvánosság előtt, majd örökre hátat fordított a színészetnek. Felnőttként sikeres vállalkozó lett.

Faragó Laci: Tóth László – Jól beszél ukránul

A kárpátaljai Bátyúban született. Tökéletesen beszél magyarul és ukránul. A kisebbik fiút játszó Tóth László tízéves volt, amikor a film készült. Felnőttként is a művészi pályát választotta. Elsősorban színpadi színész, a Nemzeti Színház tagja.

Faragó Picur: Ábel Anita – Julcsiként is imádtuk

A legkisebb gyereket, Picurt alakító Ábel Anita igazi gyereksztár volt. Hároméves kora óta látható a televízióban, ebben a filmben hatévesen szerepelt. Később ő lett a Szomszédok teleregény Julcsija. A színésznő első házasságából született Anna Luca, aki már 15 éves. Anita elvált a lánya apjától, jelenleg Roberto Favaro gasztrotanácsadóval él együtt. Érdekli a buddhizmus.

Mi lett a hörcsögökkel?

A filmben Faragóék hörcsögei rejtélyes módon eltűnnek a lakásból. Az anyuka palacsintát készít, mert azt hallotta, hogy a legjobb módszer a rágcsálók előcsalogatására, ha palacsintát süt. Ugyanis az étel jellegzetes szagára előjönnek. Nem így lett. Később kiderült, hogy a szomszéd kislány, Belvizi Andrea babaházában lakmároznak. A filmhez nyolc darab egy év körüli kisállatot használtak fel, de egyik sem érte meg a karácsonyi bemutatót. A forgatás után pár hónappal elpusztultak, hiszen a hörcsögök élethossza alig másfél-két év.

Öreg Novák: Csákányi László – A gyilkos kór legyőzte

Sokoldalú színművész volt. Két gyermek, Csákányi Eszter és Zsuzsa édesapja. Az előbbiből is színész lett. Gyomorrákban, 71 éves korában hunyt el.

Radó: Boros Zoltán – Felnőttként is színész

Az ő pályája is gyerekszínészként indult: 11 évesen forgatta ezt a filmet. Azóta is a pályán maradt, de mellette rendez is. Egy lánya van, Borka Vilma, aki már 9 évesen a Turay Ida Színházban játszott, vagyis édesapját követte a gyerekszínészi pályán.

Belvizi úr: Balázs Péter – Négy unokája van

A jómódú szomszédot játszotta a filmben, aki a családjával hamarosan egy zöldövezeti villába költözik. A színész a valóságban is nős volt, és két gyermek, Bianka és Bence édesapja. Ma már Balázs Péter Kossuth-díjas színművész és négyszeres nagypapa. Feleségével, Csillával 56 éve házasok. A közelmúltban egy komoly
betegséget sikerült legyőznie.

Belvizi Andrea: Ullmann Mónika – Fia az X-Faktor műsorvezetője

A szép szőke kislány a film premierjekor éppen a slágerlisták élén állt, az Írtam a bátyámnak egy dalt című szerzeménnyel, ami az 1981-es Táncdalfesztiválon hangzott el először. Egy évvel később pedig a Moncsicsi című száma lett óriási sláger. Ullmann Mónika az Állami Balettintézetben végzett, később a színművészetin is diplomát szerzett. Első férje Miller Zoltán volt, akitől fia, Dávid született. A színésznő idén töltötte be az ötvenet.

Belviziné: Mányai Zsuzsa – Rejtély övezi a halálát

Tragikus sors jutott a dundi komikának, a magánélete nem alakult szerencsésen. Sokáig a beteg édesanyját, Simon Zsuzsa színésznőt ápolta, később ő maga is több súlyos betegséggel küzdött. Saját családja nem volt. A színi pálya szélére sodródott, a 90-es években már alig foglalkoztatták. 49 évesen hunyt el. Egy ismerőse szerint önkezével vetett véget az életének, de más források ezt nem erősítették meg.

Fotó: Inkey Alice, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete