Címlapsztori Sztárok

Az egyik legszerényebb sztárpár Miller Zoltán és Vágó Bernadett: „Hagytuk, hogy az érzelmeink vezéreljenek”

A népszerű házaspár ünnepre készül. A hatodik házassági évfordulójuk és kislányuk, Bella születésnapja is októberben van. Mivel eddig szinte minden közös percüket ő tette ki, már vágynak a kettesben töltött időre is.

Sokszor bebizonyosodott, hogy az élet a legnagyobb rendező. Vágó Bernadett saját maga tapasztalta meg, hogy olykor felesleges álmokat kergetni, mert a sors úgyis elvégzi a dolgát.

„Mielőtt megismerkedtem Zolival, öt évig éltem egyedül. Írtam egy képzeletbeli listát, hogy milyen férfit nem szeretnék a páromnak. Az egyik legfontosabb szempont az volt: ne legyen szakmabeli” – árulja el a színésznő. De a szerelem már csak olyan, hogy a legváratlanabb helyzetekben tornádóként forgatja fel az életünket, és írja át a korábbi elképzeléseinket.

„Örülök, hogy nem ragaszkodtam a képzeletbeli listámhoz, és hagytam, hogy az érzelmeim vezéreljenek. A mi boldog házasságunk a jó példa arra, hogy nem szabad elvárásokat támasztani, mert csalódás lesz a vége. Zoli csodálatos férj és édesapa. Nyíltszívű, gondoskodó és megértő férfi.”

Gyorsan szervezte meg az esküvőt

A pár a Nyomorultak musical főpróbáján 2016-ban került közel egymáshoz. „A sikeres színpadi szereplés után volt egy ártatlan ölelés, ami áramütésszerűen ért mindkettőnket – vallja be Zoli. – Attól a pillanattól máshogy néztünk egymásra, és fel is gyorsultak az események…”

Bő fél évvel később összeköltöztek, a családtervezés után három héttel pedig már „jelentkezett” Bella. Még az esküvőt is sikerült megszervezniük a kislányuk születése előtt, 2017 októbe­rében. „Én már túl voltam egy házasságon, de Berninek nagyon fontos volt, hogy a közös gyermekünk törvényes kapcsolatba szülessen. Megértettem őt, hiszen én is úgy gondolom, hogy a házasságnál szorosabb kötelék férfi és nő között nem létezik. A házassággal valódi felelősséget vállalunk a másik emberért, a kapcsolatunkért. Az idő rövidsége miatt azonban úgy tűnt, hogy a kislányunk világra jövetele előtt nem lesz lehetőségünk egybekelni. Berni bele is törődött, hogy csúszik az esküvő, de én minden követ megmozgattam, és láss csodát, hat nappal Bella születése előtt sikerült megvalósítani a polgári szertartást. Mindketten nagyon boldogok voltunk” – mondja Miller Zoltán.

Az esküvőjükön 2017-ben

Mozaik-családban élnek

Zolinak az első házasságából van egy fia, a 27 éves Miller Dávid, egy másik kapcsolatából pedig egy 13 és fél éves lánya, Emma. A házaspár közös kislányának, Bellának pedig a napokban volt a hatodik születésnapja. „Jó látni, hogy a gyerekeim imádják egymást. Mozaikcsaládban élünk, de nagyon összetartó testvérek. Emma sokat van velünk, és Dávid is rendszeresen jön hozzánk. Nyáron kibéreltem egy lakóautót, és a gyerekeimmel elutaztunk a Garda-tóhoz. Annyira jól sikerült ez a nyaralás, hogy megbeszéltük, ebből hagyományt csinálunk, csak mi, Millerek jövőre is elmegyünk négyesben valahová.

Bernadett örül annak, hogy Zolinak a korábbi kapcsolataiból született gyerekeivel is kitűnő kapcsolata van. „Szeretem Zoliban, hogy jó apa, odafigyel a gyerekeire. A közös kislányunkkal is sok időt tölt. Van úgy, hogy ő megy érte délután az óvodába, ilyenkor csavarognak picit.”

Bella örökölte a szülei művészi vénáját, nagyon szépen énekel, és könnyen tanulja meg azokat a dalokat, amiket a szüleitől hall. A házaspár tökéletesen elégedett a közös gyermekükkel, most már nem terveznek Bellának kistestvért. „Két hónapon belül 50 éves leszek – mondja a színész. – Örülök, hogy Bella már nagyobb, önállóbb. Őszinte leszek, a gyerekeim miatt 1998 óta járok óvodákba, amit egyébként imádok, de most már a feleségemmel is szeretnék több időt tölteni, hiszen alig voltunk kettesben. A megismerkedésünk után nem sokkal érkezett Bella, nem volt időnk közösen felfedezni a világot. Most, hogy a kislányunk hamarosan iskolás lesz, arra vágyom, hogy Bernivel kettesben is még több programot csináljunk.”

Közös fellépéseket terveznek

A házaspár vasárnaponként a Dunán jelentkező Magyarország, szeretlek! zenés vetélkedőben látható együtt. A sztárokból álló két csapatot Zoli és Bernadett vezeti. „Nagyon élvezzük a közös munkát. Mindig együtt készülünk fel az adásokra. Bár ellenfelek vagyunk – hiszen Zoli a zöld csapat kapitánya, én a pirosé –, annak is tudunk örülni, ha az adás végén a másik csapata nyer.”

A tévés munkán kívül közös fellépéseket is terveznek. „Berni idejének jelentős részét eddig az anyaság töltötte ki, most már szeretne visszatérni a színpadra, több színházi munkát vállalni. Közös produkcióban is gondolko­dunk. Miller 50. címmel pedig saját előadói, élő zenés koncerttel is készülök, amit az elmúlt harminc évem zenei anyagából állítok össze az 50. születésnapom alkalmából. Ezeken kívül a Madách Színházban a Mary Poppinsban és A tizenötödik című történelmi előadásban, a Karinthy Színházban a Maga lesz a férjem és a Klotild néni című darabokban játszom.”

Túlféltette a kislányukat

Zoli korábban ezt nyilatkozta: A szerelem egy nagy csapda. Amíg tart, gyönyörű festményt látsz. Ha elmúlik, kiderül, csak én pingáltam valamit a vászonra. „Ezt legalább tíz éve mondhattam, mert most árnyaltabban látom. Az a jó festmény, amit együtt csinálok a társammal, vagyis az az igaz szerelem, amit együtt élünk meg, amit közösen hozunk létre. A vászonra mindenki ráfesti a maga elképzelését a közös életről. Nem egymást nézzük, hanem egy irányba nézünk, egybeolvadunk a párunkkal. A mi házasságunk ilyen. Bernivel mindent megbeszélünk, ugyanakkor figyelünk arra, hogy a másiknak szabad teret is adjunk, nem fojtjuk meg egymást a szeretetünkkel. Fontosnak tartom a másik aurájának tiszteletben tartását. Nekem olykor szükségem van egyedüllétre, hogy a gondolataimba mélyedjek el, és ezt Berni tudja, de én is figyelek arra, hogy neki is meglegyen a privát szférája. Berni a színészet mellett elvégzett egy egyetemet, óvodapedagógusként diplomázott, amiben támogattam. Tetszik, hogy sokoldalú, nyitott személyiség.”

„Eleinte túlféltettem a kislányunkat, Bellát, ezért is akartam tanulni arról, hogyan kell lelkileg is egészségesen nevelni és jól szeretni egy gyermeket” – veszi át a szót Bernadett, akinek a túlféltés egy korábbi családi drámából ered.

„Négy és fél éves voltam, amikor az édesanyámat elveszítettük. Karácsony volt, a fa kigyulladt, anyukám pedig el akarta oltani a lángokat, de miközben igyekezett megfékezni a terjedő tüzet, annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány nappal később életét vesztette.

Ez a szemünk láttára történő szörnyű tragédia végigkíséri az életemet.

Édesapámnak lett egy második felesége, nekem és a bátyámnak egy pótanyukánk és egy csodálatos öcsénk. Szerető családban nőhettem fel, mégis nagyon féltem a kislányunkat, az életünket. Szeretném megőrizni azt a harmóniát, amiben Zolival és Bellával vagyunk. Édesanyám története a szomorú példa arra, hogy az életünk egy pillanat alatt váratlanul véget érhet. Remélem, nem önzőség, de a legtöbb szépet szeretném megélni minden egyes napban.”

Az egész család imádja a főztjét

Zolinak szerencséje van, a Zalaegerszegen született felesége remekül főz. „Nekem be sem kell tennem a lábam a konyhába, Berni szuper háziasszony. Emma 13. születésnapjára is olyan finom csülökpörköltet készített, hogy mindenkinek elállt a szava. Szeretjük, amikor összejön nálunk a család, a gyerekeimmel és a nagyszülőkkel együtt ünnepelünk” – árulja el a családfő.

Fotó: Bognár Bogi, Zámbó Attila

Smink és haj: Rédli Ági • Stylist: Bendes Bianka • ruha: H&M, Van Graaf

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete