Címlapsztori Sztárok

Demjén Ferenc berágott, leszedette dala Voice-os feldolgozását: „Alig lehetett felismerni”

Szekér Gergő a The Voice 3. meghallgatásán Demjén Ferenc Szabadság vándorai című dalát adta elő. Ma már nem lehet meghallgatni.

Demjén Ferenc slágerei örökzöldek, sokan feldolgozzák a dalait, a különböző tehetségkutató műsorokban is gyakran adják elő az énekesi babérokra vágyó fiatalok. Legutóbb Szekér Gergő feldolgozásában hallhatták egy dalát a nézők az RTL The Voice című tehetségkutatójában.

„Ha udvaria­san megkérnek rá, akkor megadom az engedélyt, hogy más is használja a számaimat, de csak elvétve tetszenek ezek az átdolgozások. Legutóbb a The Voice-ban, egy versenyzőtől hangzott el A szabadság vándorai szerzeményem, de alig lehetett felismerni, és nem is felelt meg az ízlésemnek, ezért leszedettem az internetes oldalakról, ahová feltöltötték. A rossz­ feldolgozások nem használnak, inkább ártanak a dalaimnak. Sajnos gyakran azt érzem, ha mások adják elő a slágereimet, az eredeti varázsuk is elvész.

Elszomorít, ami manapság a popzenével történik. Tömegsporttá vált. Az előadók ontják magukból a dalokat, mindegyik egyforma, nincsenek kiugró slágerek és különleges egyéniségek. Csak futószalagon gyártott sztárok vannak, értékes tartalom nélkül.

Éppen ezért büszkén vállalom, hogy én csak egy zenész vagyok, nem sztár. Nagy szerencsémnek tartom, hogy hatvan évvel ezelőtt kezdhettem el ezt a szakmát, aminek mi voltunk az úttörői.” – mondta a Meglepetésnek.

Négyszáz dal „apukája”

Az énekes a következő napokban Veszprémben, Szegeden és december 30-án a Budapest Arénában koncertezik. Ez utóbbi helyszínen immáron 27. alkalommal lép fel. „Hagyománnyá vált az év végi budapesti nagykoncertem. Idén is jó hangulatú bulira számítok. Hogy milyen dalokkal készülünk, maradjon titok, de azt a címet adtam a  koncertnek: Ki marad majd a barátom? Remélem, hogy még most is sok barátom van, és telt házas este lesz. Favorit saját slágerem egyébként nincs. Ahogy egy szülőnek nem lehet kedvenc gyereke, úgy én sem tudnék egyetlen számot kiemelni a közel négyszáz szerzeményemből” –  mondja Demjén Ferenc.

Íme az eredeti dal, Szekér Gergő feldolgozása már nem hallgatható meg:

Fotó: Schumy Csaba, RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete