Címlapsztori Sztárok

Hiányolja a gyerekek előtti életet Fehérvári Gábor Alfréd: „Vágyunk arra, hogy kettesben elszökjünk”

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Az énekes társa immáron nyolc éve Fehérvári Dóra. A házaspárnak két kisgyereke van. Freddie igyekszik családapaként és előadóművészként is helytállni, pedig a hullámok gyakran az ő feje fölött is összecsapnak…

Szem nem maradt szárazon, amikor Fehérvári Gábor Alfréd a Csináljuk a fesztivált! döntőjében énekelt. Az évszázad magyar slágerét kereső versenyben Charlie: Nézz az ég felé! című dala Freddie előadásában érdemelte ki az első helyet. A gyönyörű ballada az énekes lelkéből szólt, de mi úgy tudjuk, hogy előadás közben az imádott nagymamájára is gondolt.

„Nagyon szoros kapcsolatban álltam a nagyszüleimmel. Sajnos már egyikük sem él. A mamát három évvel ezelőtt, 86 évesen veszítettük el, épp a  kislányom, Léna születése előtt egy hónappal. Amikor elénekeltem ezt a lírai szerzeményt a fináléban, a nagymamám is eszembe jutott. Bevallom, a mai napig nagyon hiányzik. Az öcsémmel a hétvégéket és az iskolai szüneteket mindig nála töltöttük. A mi kapcsolatunk jócskán túlmutatott az átlagos nagyszülő-unoka viszonyon. Szeretettel nevelt és tanított minket, olykor ezerszer elismételt tanulságos történetekkel” – meséli Freddie.

Emlékfalat állított Rozália mamának

Az énekes tavaly nyáron üzleti vállalkozásba fogott. A Dunakanyarban lévő kézműves fagylaltozóját és kávézóját pedig az imádott nagymamája emlékének szenteli.

„Azt akartam, hogy a nagymamám mindig velem legyen, így született meg a Rádai, ami a mama vezetékneve. Az üzletben kitettem egy régebbi fényképét abból a korszakából, amikor még életerős asszony volt. Olyan jó ránézni erre a képre, árad belőle a nyugalom és a felhőtlen boldogság. Hamarosan lesz egy emlékfalunk, amire a vendégek felírhatják a nagyszüleiktől származó kedvenc idézeteiket. Ez lehet egy vicces vagy akár egy megható mondat tőlük. A mi mamánknak például az volt az egyik szavajárása: el nem cserélnélek benneteket ötven leányért sem!” – árulja el nevetve az énekes.

Kávézóját a nagymamájáról nevezte el

Lénának és Árminnak nincs félelemérzete

A 33 éves édesapa most a saját bőrén is megtapasztalja, hogy milyen két eleven gyerekkel az élet. Feleségével, Dórával egy kislányról és egy kisfiúról gondoskodnak.

„Léna baba január végén lett hároméves, Ármin pedig húsz hónapos. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szülőként nem stresszes ez az időszak. A testvérek jelenleg a lehető legrosszabbat hozzák ki egymásból. Nagyon aktívak, érdeklődőek, nincs félelemérzetük, felmásznának mindenhová – mondja Freddie. – Igazság szerint én nem is bánom, hogy mozgékonyak. Most az a dolguk, hogy játsszanak és felfedezzék a körülöttük lévő világot. Biztos, hogy jobban aggódnék, ha letenném őket a gyerekszobában, és négy óra múlva is ugyanott ülnének szótlanul.”

Nem elvárás, hogy ezermester legyen

A házaspár nagyon egymásra van utalva. Segítségük szinte csak Dóri anyukája, Zsuzsa mama, aki igyekszik tehermentesíteni a fiatal szülőket.

„A gyerekek most is nála vannak, mert mi költözés alatt állunk. Rengeteg a tennivaló az új otthonunkban, és gyorsabban halad a munka, ha Léna és Ármin nem terelik el a figyelmünket. Veresegyházáról azért mentünk át Gödre, mert ez egy nagyobb ház, rá­adásul onnan közelebb van a kávézónk, nem kell naponta két órát utazással töltenem” – mondja az édesapa. Őszintén beszél arról is, hogy hiányosságának érzi, hogy nem elég ügyes a házfelújításban.

„A polcokat felfúrom a falra, a bútorokat összeszerelem, de sajnos vannak dolgok, amikhez nem értek. Az elektromos és a vízszerelési munkálatokat inkább szakemberre bízom. Örülnék, ha lenne érzékem hozzá, mert férfiasnak tartom, amikor egy családfő megcsinálja, de az nem én vagyok” – teszi hozzá nevetve. A felesége, Dóri így is imádja az énekest. Nem elvárás számára, hogy a  férje ezermester legyen. Kapcsolatuk nyolc éve kezdődött, ebből pedig hármat már házasságban töltöttek.

A Nézz az ég felé! című dallal győzött Freddie

„A gyerekek érkezésével nagyon megváltozott a közös életünk. Már semmi nem olyan, mint azelőtt, de nem is lehet, hiszen Léna és Ármin figyelmet követelnek maguknak. Most azt az időszakunkat éljük, hogy a gyerekeinkre koncentrálunk. A szülőkhöz való kötődés ebben a korban alakul ki náluk. Nagyon szeretnénk jó anya és apa lenni. Arra vágyom, amikor a gyerekeink felnőttek lesznek, akkor is hozzánk forduljanak segítségért, jó tanácsért, hogy mi legyünk a bizalmasaik.”

A gyerekek a határaikat feszegetik

A korábban táncművészként dolgozó édesanya a gyerekek születése előtt elbúcsúzott a színpadtól.

„Szeretném, ha Dóri az új hivatásában is kiteljesedne. Egy nemzetközileg és államilag elismert képzésen szerzett coach kineziológus, természetgyógyász végzettséget. Jelenleg egy általa létrehozott holisztikus női mozgásműhelyt működtet, melynek szerves része a jóga, a tánc, az erősítés és a meditáció is. Egyelőre heti pár órában csinálja. Amíg Dóri dolgozik, általában én vigyázok a gyerekekre. Vicces szokott lenni, mert gyakran ketten kétfelé mennek, én meg futok utánuk. Komolyan mondom, néhány óra gyerekfelügyelet felér egy intenzív kardióedzéssel. Léna baba folyamatosan feszegeti a határait, résen kell lennem, hogy ne történjen otthoni vagy játszótéri baleset.”

Estére mindig kimerült

Freddie azt mondja, nehéz összeegyeztetnie a koncertezést, a televíziós műsorvezetést – a Dunán látható SzerencseSzombat egyik műsorvezetője – az üzleti vállalkozását és a családi életüket.

„Jó lenne, ha egy nap nem csak 24 órából állna! Nem panaszként mondom, de estére szinte mindig lemerülök. Igyekszem a lefekvés előtti fürdetésnél és a mesénél otthon lenni, de napközben a kávézónkban is dolgozom, én is kiszolgálom a vendégeket. Annak idején szállodaipari főiskolára jártam, hiszek a minőségi vendéglátásban. Muszáj több lábon állni, ezért is kezdtünk bele a családi vállalkozásba. De Dórival elhatároztuk, hogy most már kettőnkre is kell közös időt szakítanunk. Jó lenne, most már elmenni egy kicsit kikapcsolódni! Vágyunk arra, hogy kettesben elszökjünk valahová.”

Már tíz éve híres

A győri születésű énekes 2014-ben tűnt fel a Rising Star tehetségkutató műsorban. Jelenleg is koncertezik a legutóbbi, Szabadon címmel megjelent albumával. Freddie zeneszerző és szövegíró is egyben. A minőségi szórakoztatást képviseli. A lírai, szívszaggató dalok állnak közel hozzá.

Fotó: Schumy Csaba, MTI/Balogh Zoltán, Huszai Photo-Huszai Tünde, privát

Smink és haj: Szabó Lilla • Stylist: Tóth Rita Linda • ruha: H&M, Reserved, Van Graaf, Zara

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete