Címlapsztori Sztárok

Bíróságon harcol a biztonsági céggel Babicsek Bernát édesanyja: „Szeretném, hogy másokkal ugyanez ne fordulhasson elő”

A színész 41 éves volt, amikor 2021-ben elhunyt. Édesanyja azóta sem tudta feldolgozni a halálát.
A tragikusan elhunyt Babicsek Bernát gyászoló édesanyja szerint a biztonsági szakember mulasztása is hozzájárult fia halálához. A fiatal színművész 2021. december 31-én hunyt el, füstmérgezés miatt. A füstöt a  egy elektromos rövidzárlat okozta. Bernát otthonában riasztó is működött, a helyszínre érkező biztonsági szolgálat járőre azonban mégsem észlelte, hogy baj van.
„A fiam nagyon szerette a süteményeimet és a főztömet, de ő is jól főzött, mert már kisgyerekként ott állt mellettem a konyhában, és segített nekem. Bernát tragédiája éppen az lett, hogy főzni akart az elektromos tűzhelyen, s közben elaludt a konyhaasztal mellett. Rövidzárlat keletkezett a házban, ő pedig füstmérgezést kapott – meséli a könnyeivel küszködve az édesanya.
A színész édesanyja bíróságra megy

Az édesanya úgy érzi, a fia haláláért a munkáját hanyagul végző járőr a felelős. „Bernát még élt, amikor riasztás után a járőr kiment a házához, hallotta horkolni, látta a füstöt, és intézkedés nélkül elment. Tudom, hogy a fiamat nem kapom vissza, de azt szeretném, hogy másokkal ugyanez ne fordulhasson elő, ezért harcolok az igazamért a bíróságon” – mondja Babicsek Márta.

Fotó: Szabó Lilla,

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete