Címlapsztori Sztár

Évek óta magányosan él a Dallas Samanthája, Linda Gray: „Flörtölni attól még szeretek!”

A Dallas fő alakja, Jockey Ewing, azaz Larry Hagman több mint egy évtizede nincs közöttünk. A sorozatbeli feleségét alakító Linda Gray azonban máig remek formában van. Bár mindjárt 84 éves lesz, de nem foglalkozik a korával, színes, tartalmas életet él.

Immár 46 éve, hogy a tévé­nézők először találkozhattak vele a Dallas Samanthájaként, de mintha megállt volna az idő a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb szappanoperájának egykori szereplőjével. A színésznő szinte semmit nem változott az elmúlt évtizedekben, pedig szeptemberben már a 84. születésnapját ünnepli. Hogyan sikerül ilyen remekül tartania magát? Talán az örök kíváncsiság és életöröm teszi, Linda ugyanis a mai napig imád élményeket gyűjteni, semmi nem áll távolabb tőle annál, mint hogy unatkozó nyugdíjas legyen. A forgatások ugyan már nem töltik ki a mindennapjait, de ha úgy tartja kedve, időnként most is el­vállal egy-egy filmszerepet. A legutóbb tavaly szerepelt egy karácsonyi vígjátékban, amelyben a valódi életére rájátszva egy kiöregedett egykori sorozatsztárt alakított. Hogy a párhuzam még nyilvánvalóbb legyen, filmbeli karakterét Laura Ewingnak hívták – ugye emlékszünk, hogy a Dallasban is ezt a családnevet viselte? Az eredeti angol verzióban Sue Ellen Ewing volt, amit csak Magyarországon kereszteltek át Samanthára.

A Dallas szereplői szinte egy család voltak

Tavaly végigjárta az El Caminót

2019-ben a színésznő azt mondta, esze ágában sincs nyugdíjba vonulni.

„Úgy érzem, mintha most kezdődne az életem harmadik, kifejezetten izgalmas felvonása. Most épp producerként próbálom ki magam, rá­adásul pont Dallasban készül a film, amelynél ebben az új szerepben veszek részt. Hát nem fantasztikus az élet?” – mondta akkor. De a forgatásokon túl is folyton keresi az új kalandokat. Két éve például igazán különleges élményben volt része, a világ egyik legnagyobb óceánjáró luxushajója, a Queen Mary 2 fedélzetén utazva szelte át az Atlanti-óceánt.

Fia, Jeff 2020-ban meghalt leukémiában

„Életem utazása volt, tökéletes időjárással és remek emberekkel” – írta lelkesen az Instagram-oldalán, merthogy az is van neki. Alig fél éve így beszélt az öregedésről: „Nem foglalkozom a korommal, ez az egyes számú szabály. Lehet, hogy ez banálisan hangzik, de nem érdekel. Az ember tényleg eljut abba az életkorba, amikor egyszerűen nem törődik azzal, hogy mások öregnek tartják, hanem csak igyekszik a maga teljességé­ben megélni az életet. Annyi barátom meghalt, és a legközelebbi szeretteim közül, a családomból is többeket elveszítettem. Ez tökéletesen megérteti az emberrel, hogy most élsz, ebben a pillanatban, és ebből kell kihoznod a legtöbbet. Sokan csak otthon ülnek, és már nem vágynak semmire. Én viszont mindennap kimegyek a házból, sokat sétálok, vannak barátaim, elmegyek szórakozni, és élvezem a mindennapokat, amíg lehet. Csatlakoztam egy túraklubhoz, ahol nagyon érdekes emberekkel találkoztam, és 2023-ban elmentem Spanyolországba az El Caminóra, végigcsináltam a zarándoklatot. Ha mindig azzal törődnék, hogy ehhez vagy ahhoz mások szerint túl idős vagyok, akkor rég lehúztam volna a rolót. Pozitív az életszemléletem, és a hozzám hasonló optimisták társaságát keresem” – mondta.

Lányával nagyon közel állnak egymáshoz

Négy éve elveszítette a fiát

Pedig Linda éppenséggel el is hagyhatta volna magát, hiszen nem csak olyan veszteségek érték az utóbbi években, mint egykori sorozatbeli partnere, egyben jó barátja, Larry Hagman halála 2012-ben. Egy felfoghatatlan tragédiát is fel kellett dolgoznia, amely minden szülő legszörnyűbb rémálma: 2020 végén eltemette a fiát. Jeff 56 éves korában halt meg leukémiában, ez a sorscsapás szörnyen megrázta. A fia éppúgy az egyetlen házasságából született a volt férjétől, a fotóművész Ed Thrashertől – 1962 és 1983 között voltak házasok –, mint a lánya, a ma 57 éves Kehly. Vele nagyon közel állnak egymáshoz, de ugyanígy a két fiúunokája, a 32 éves Ryder és a  22 esztendős Jack is rendkívül fontos szerepet játszik az életében. Büszkén mesélte, hogy el szokták vinni vacsorázni, és más közös programokat is szerveznek. Posztolni is szokott róluk az Instagram-oldalán.

Az unokák, Jack (balra) és Ryder

Vérig sértette az exét

Hogy az egykori Samantha nyolcvan fölött is dekoratív és vonzó, ízig-vérig nő tudott maradni, az részben a remek génjeinek köszönhető – nem véletlen, hogy annak idején, még a hatvanas években modellként kezdte a pályáját. Életre szóló szerelmet mégsem talált. A válása után nem is akart többé férjhez menni, mindig azt hangoztatta, hogy élvezi a szabadságát.

Ed Thrasher húsz évig volt a férje

„A házasságom nem volt boldog, és utána az utóbbi évtizedekben nagyrészt szingliként éltem az életem. Sok nő teljesen jól megvan egyedül, közéjük tartozom én is. Flörtölni attól még szeretek, de nem akarok összeköltözni egyetlen férfival sem” – jelentette ki évekkel ezelőtt. Mégis alakult körülötte egy kis szerelmi dráma, miután 2015-ben önéletrajzi kötete jelent meg. Ezt követően előállt egy minden jel szerint vérig sértett férfi, az ismert hollywoodi forgatókönyvíró, Dan Gordon, aki kétszínűnek és hazugnak nevezte Lindát. A színésznő a könyvében ugyanis csak barátjaként említette a férfit, miközben Gordon állítása szerint 17 éven át komoly párkapcsolat volt közöttük, szinte házastársakként élték az életüket.

„Linda egyik napról a másikra telefonon szakított velem, ami már épp elég nagy arculcsapás volt, de aztán a könyvében gyakorlatilag kiradírozott az életéből, mintha a szerelmünk nem is lett volna. Ez gyalázatos” – háborgott a férfi. Linda hallgatott az ügyben, de Gordonhoz fűzte az utolsó románc.

Csípős válaszai vannak

Lindát valóban nem zavarja a tény, hogy ő is idősödik, ám az nagyon bosszantja, hogy egyesek az életkoruk miatt bélyegzik meg a nőket. Ezt nem is hagyja szó nélkül. Egy tavalyi interjújában így nyilatkozott: „Ha valaki azzal jön: de hát már elmúltál 40, akkor mondhatod neki azt, hogy igazad van, öreg vagyok már, vagy megkérdezheted tőle: mégis ki a franc vagy te, hogy megmondd, mikor vonuljak vissza?”

Fotó: Getty images, privát

Címkék: