Címlapsztori Sztár

Húsz évvel fiatalabb nőt vett el: ősz hajjal nősült Sascha Hehn, A klinika sármos szépfiúja

Jövőre lesz negyven esztendeje, hogy a tévénézők először megismerkedhettek a fekete-erdei klinika dolgozóinak hétköznapjaival, bár itthon kicsit később, 1988-ban kezdték vetíteni a sorozatot. Nagy kedvenc volt a főszereplő professzor jóképű fia. Utánajártunk, milyen a magánélete az őt játszó színésznek.

Klaus Brinkmann és fia, Udo Brinkmann neve máig fogalom nálunk. Az akkori NSZK-ban készült kórházas szériát, A klinikát, amely hazájában 1985 és 1989 között futott, Európa-szerte imádták a nézők, a szereplők pedig szinte családtaggá váltak. Az idősebb Brinkmann professzort, a ­Schwarzwald­k­linik sármos főorvosát az akkoriban az ötvenes évei derekán járó Klausjürgen Wussow alakította – a színész már bő tizenöt éve nincs közöttünk, 2007-ben halt meg 78 éves korában.

Sorozatbeli fiát, a szoknyavadász Udo Brinkmannt, akiből idővel apja nyomdo­kaiba lépve szintén professzor lesz, Sascha Hehn alakította a képernyőn. Több nővel is szerelembe esik a különböző évadokban, míg végül összejön Elke nővérrel – őt nem más játszotta, mint Wussow való életbeli színésznő lánya, Barbara Wussow.

A Klinikákban Elke nővér volt a nagy szerelme

Dokiból hajóskaptány

De mi van manapság az egykori nők kedvencével, aki összesen 68 részben dobogtatta meg a rajongói szívét? A német színész A klinika forgatása kezdetén a harmincas évei legelején járt, de bizony ma már ő is benne van a korban: októberben ünnepli a 70. születésnapját. Szerepelt egy másik nagy sikerű sorozatban is: Az álomhajó című, szintén német szériában két különböző időszakban is felbukkant, először még a nyolcvanas években egy kisebb szerepben, azután tíz éve ő lett a hajóskapitány, és 2019-ig Victor Burgerként láthatták a nézők a tévében. Sokan máig visszasírják ebben a szerepében, hiszen a kapitánysapka pont olyan jól állt neki, mint annak idején a fehér köpeny.

Túrázik, síel, vadászik, lovagol

A szálfa termetű, 192 cm magas színész hiába őszült meg, most is remek formában van, senki meg nem mondaná, hogy már túl van a nyugdíjkorhatáron. Ennek minden bizonnyal a sportos életmódja az oka. Az Instagram oldalán is rendszeresen megörökíti, mennyit jár golfozni, emellett rendszeresen túrázik, szeret lovagolni, vadászni, télen síel, és úgy általában aktívan éli a mindennapjait. Mint mondta, a tévézést egyáltalán nem sírja vissza, nagyon élvezi, hogy ideje nagy részében azt csinál, amit akar. A színészetnek azonban nem fordított egészen hátat, fellépett az évente megrendezett Karl-May színházi fesztiválon Bad Segebergben, és szinkronszerepei is vannak. Németországban például ő volt Shrek szinkronhangja. Ugyanakkor filmezne is, ha épp úgy alakulna, mint mondja: „Ha a Netflix megkeresne egy visszautasíthatatlan ajánlattal, arra azért nem mondanék nemet.” Addig is nagyon élvezi, hogy végre teljesen a magánéletére koncentrálhat – annyira, hogy „vénségére” nős ember lett!

Falun találta meg a lelki békéjét

Aktívan éli a mindennapjait

Párjával, a nála húsz évvel fiatalabb Gloria Krass-szal egy évtizede vannak együtt, de csak tavaly nyáron házasodtak össze. Az asszony fel is vette a férje nevét, ma már Hehnnek hívják. Korábban a színésznek soha nem volt felesége, gyereke sem született, bár Gloria előtt majdnem másfél évtizeden át volt egy élettársa, egy matematikus hölgy. Újdonsült feleségével – aki egy filmügynökséget vezet – a bajorországi Mittergarsban élnek, az alig pár száz lelkes kis falu Hehn számára a béke szigete.

„Több mint harminc évig városban laktam, de falun találtam meg a békémet. Itt semmi sem személytelen, ha elmegyek bevásárolni a boltba, itt még beszélgetnek egymással az emberek” – mesélte. Párjáról annyit árult el, hogy Gloria két lábbal áll a földön, határozott asszony, és közösek az értékeik. Feleségének hála Hehn valamennyire az apaságot is megtapasztalhatja, párjának ugyanis van egy majdnem harmincéves fia, ­Christopher.

„Most érzem úgy, hogy révbe értem. Gloria egy kincs, nagyon természetes nő, nem érdeklik a külsőségek, nincs benne semmi magamutogatás vagy nagyképűség – árulta el. – A fiát is nagyon megszerettem, igazi család lettünk.”

A rosszfiú-időszakát, amikor még a nőket kergette, végleg maga mögött hagyta. Arra pedig már ki emlékszik, hogy annak idején, ifjú korában erotikus filmekkel indult az egykori szépfiú karrierje? „Fiatal voltam, és kellett a pénz” – mondja erről nevetve.

Mi történt igaziból Elke nővér és közte?

Nem csak a sorozatban vonzódtak egymáshoz

A sorozat sok rajongója máig kíváncsi, vajon a való életben is volt valami a bájos Elke nővér és Udo Brinkmann, vagyis az őket alakító két színész között. Az immár 63 éves Barbara Wussow nemrég végre megszólalt ez ügyben.

„Igaz, ami igaz, Sascha nagyon tetszett, és a csókjait máig nem feledtem el. Ilyen érzelmeket nem lehet eljátszani, ezt érezni kell” – vallotta be. De rögtön hozzátette: bármennyire vonzódott is sorozatbeli partneréhez, akkor már jelen volt az életében a leendő férje, Albert Fortell. „Vele szemben még Saschának sem volt esélye” – jelentette ki. Vagyis a munkán túl sosem lettek egy pár.

Fotó: gettyimages