Címlapsztori Sztár

Megerősödött Ázsiában Cserpes Laura: „Már nem apuci kicsi lánya vagyok”

Még sosem töltöttek olyan sok időt kettesben, mint az Ázsia Expresszben. Szerencsésnek tartják magukat, mert megerősítette a kapcsolatukat ez a kaland. Néhány nap alatt sikerült összecsiszolódniuk.

Az énekesnő rendkívül hálás a sorsnak, hogy édesapjával utazhatott Ázsiába, hiszen jobban megismerték egymást az együtt töltött hetek alatt.

„Egy ötgyerekes családban nőttem fel, a szüleim figyelme pedig az összes gyerekükre egyformán irányult. Ha nincs ez a kaland, akkor nem adatott volna meg nekünk, hogy ilyen sok időt kettesben legyünk. Azt hiszem, édesapám véleménye is megváltozott rólam, pozitív értelemben. Már nem az a  kislány vagyok, akinek ő gondolt, hanem felnőtt nő, határozott döntésekkel. Szerintem most először látta, hogy milyen céltudatos vagyok, ha versenyzésről van szó. A feladatoknál odatettem magam, és maximálisan küzdöttem” – meséli Laura.

Cserpes István nem beszél angolul, így a lányára várt a feladat, hogy a helyiekkel kommunikáljon, stoppolásnál bekéredzkedjen az autójukba, este pedig az otthonukba, hogy az éjszakát mégse a szabad ég alatt töltsék.

„A versenydrukk és a kimerültség miatt eleinte voltak nézeteltéréseink, de néhány nap alatt összecsiszolódtunk. Egyébként apukám nagyon gavallér volt. Mindig hagyta, hogy én aludjak a kényelmesebb ágyban, de persze sokszor még így sem tudtam könnyen elaludni. Az egész napos pörgés után nehéz volt leereszteni” – árulja el Laura.

Apa és lánya közelebb került egymáshoz a verseny alatt

István a tejporgyárban dolgozott

Az énekesnő nagyon büszke az apukájára. „59 évesen ez a verseny nem kis teljesítmény tőle. A borzalmas hőségben cipelte a nehéz hátizsákot, miközben ő maga is egy kicsit túlsúlyos. Le a kalappal előtte, hogy hősiesen állta a sarat! Szerencsésnek érzem magam a közös élmények miatt. Édesapám azért is példaértékű számomra, mert amikor én megszülettem, ő a csornai tejporgyárban dolgozott a futószalag mellett. Négyéves voltam, amikor a házunk hátsó részében saját készítésű sajtgyártással kezdett el foglalkozni, ami olyan eredményes lett, hogy mára egy országosan ismert nagyüzemi sajtműhely tulajdonosa. A siker mégsem szállt a fejébe. Otthon mindig az volt a példa előttem, hogy szorgalom és kitartó munka kell az eredményhez.”

Nem bánja, hogy smink nélkül látják

Laura édesanyja orosz–testnevelés szakos tanárnő volt, de amikor a gyerekei megszülettek, háztartásbeli lett.

„Orgonasípként követjük egymást: négy lány és egy fiú. Az öcsém a legkisebb, de már ő is 18 éves. Anyukámnak volt elég gondja-baja velünk, de mindig olyan ügyesen szervezte az életét, hogy még arra is jutott ideje, hogy a szülőföldünk, Kapuvár kulturális életében aktívan részt vegyen. A mai napig a helyi mazsorettcsoportot vezeti, számos kupát nyertek versenyeken.”

Laura állítása szerint a művészi vénát mégis inkább anyai nagymamájától örökölte. „Klári mama imádta az irodalmat, fiatalon színésznő szeretett volna lenni, amatőr színjátszókörben szerepelt, de mégsem valósult meg az álma. A lelke mélyén azonban művésznő maradt, szeret a társaság középpontjában lenni, és 87 évesen is fantasztikusan néz ki.”

Laura is mindig csinos és ápolt, de az Ázsia Expressz­ben a hétköznapi külsejét is megismerhetjük. „Nem bánom, hogy smink nélkül, izzadt pólóban látnak a tévénézők, mert szerintem az emberekben van egy olyan hamis kép rólam, hogy túlságosan steril, angyali külsejű lány vagyok. Most végre megmutathatom, hogy a valóság teljesen más. A színpadi jelenlétem és a hétköznapi énem között óriási a különbség.”

A Cserpes házaspár 37 éve él együtt, és öt gyerekük van

Úgy érzi, most megtalálta az igazit

Laura szülei 37 éve élnek házasságban. „Ez is példaértékű számomra. Jó dolog, hogy két ember ilyen sokáig kitart egymás mellett – mondja Laura. – Nekem az első házasságom másfél év után válással végződött, de most úgy érzem, megtaláltam az igazit. A párom civil foglalkozású. Mindenben támogat, de megbeszéltük, hogy ő nem szeretne velem szerepelni, és én ezt tiszteletben tartom. Nem akarunk álompár lenni a médiában. A magánéletemről egyébként is nehéz beszélnem. Rák jegyű vagyok, zárkózottabb típus.”

Laura a színpadon éli ki a szereplési vágyát. Erre most hétvégenként a TV2 Sztárban Sztár All Stars című műsorában adódik lehetősége.

„Nagyon erős a jubileumi mezőny. Szerintem az összes énekes nagyszerű, bárki lehet győztes. A vágyam szinte csak annyi, hogy az énekesnői kvalitásomat jobban megmutathassam a tévénézőknek. Szeretem a 60-as évek magyar táncdalait. Szívesen bújnék Kovács Kati vagy Cserháti Zsuzsa bőrébe, de tulajdonképpen bármilyen feladatnak örülök, mert imádok énekelni.”

A lírai dalok állnak hozzá közel

Laurának a napokban két slágergyanús felvétele jelenik meg. A Love Game és a Boldog dal. Ez utóbbit zeneszerzőként és szövegíróként is jegyzi. „Szeretek elvonulni, és dalokat írni. A lírai, lélektöltő számok állnak közelebb hozzám. Videóklip is készül az új dalaimhoz, a YouTube-on lesz először látható.”

Fotó: TV2