Divat Otthon

Az advent már az ajtóban kezdődik: készítsen bájos kopogtatót!

Rögtön a lakásba lépve megalapozza a karácsonyi készülődés, várakozás meghitt hangulatát, és elkészíteni sem ördöngösség.

Az advent egyik legfőbb jelképe a végtelenséget szimbolizáló, kör alakú koszorú a négy gyertyájával. Az adventi kopogtatóknak ugyanez a szimbolikája: hazaérkezvén egyből melegséggel és meghittséggel tölti el a szívet. Ám míg az adventi koszorú általában egy komolyabb, elegánsabb darab, a kopogtatók között inkább a figurákkal, manókkal, madárkákkal, hóemberekkel díszítettek a népszerűek. Ráadásul, ha mi készítjük őket, a kézműves munka időtartama is a felkészülés része lesz.

A legtöbben a hagyományos, arany-piros kopogtatókat keresik, de sokan lelkesednek az egyszerűbb, tobozzal és termésekkel gazdagított variációkért is. Tényleg csak a fantáziánk szab határt, hogy milyen kopogtatót választunk, vagy mit készítünk, ugyanis nem kell megegyeznie színben a többi karácsonyi dekorációval.

Amire szükségünk lesz:

  • 20-25 cm-es mohakoszorú-alap
  • nobilis vagy nordmann fenyőágak, tuja
  • ragasztópisztoly
  • spulnis drót
  • piros és arany termések, tobozok, gömbök, szalag
  • tetszés szerint más díszek, figurák, plüssmanó

 

Így készül:

1. A tekercses drótot rögzítsük a mohaalaphoz, az apróra vágott fenyőt kis csokrokban fogjuk hozzá az alaphoz, és tekerjük át rajta a drótot. Elég a koszorú kifelé eső felét bedíszíteni.

2. Elsőként az akasztó kerüljön a kopogtatóra.

3. Az akasztóval szembe ragasszuk fel a figurát, vagy a legnagyobb díszt, ez lesz a központi elem, ehhez viszonyítsuk a további díszítést.

4. Ha nem akarjuk az egész kopogtatót bedíszíteni, a központi elemtől a két irányba úgy díszítsünk csak, hogy a felület 1/3-át ékesítsük.

5. A kopogtatóra is kerülhet feliratos tábla, ezt kössük szalagra, majd egy drót segítségével szúrjuk az alapba.

Köszönet a budai Szirom sziget virágboltnak!

Fotó: Ambrus Marcsi

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete