Egészség

Egy hét alatt mínusz hat kiló: napi 2 perces japán gyakorlat eltünteti a hasi zsírt

Fogyhatunk úgy, hogy csupán hosszan fújjuk ki a levegőt? Egy új módszer szerint igenis lehetséges, és akár hat kilótól is megszabadulhatunk egy hét alatt, ha helyesen lélegzünk!

Honnan ered a módszer?

Japánból indult a legújabb őrület, amit egy ott élő ismert színész fejlesztett ki. Az 67 éves Ryosuke Miki hátfájásos problémákkal küzdött, és úgy csillapította a kínzó tüneteket, hogy járás közben mélyeket lélegzett. Nemcsak arra figyelt fel, hogy kezdett egyre jobban lenni, hanem arra is, hogy 50 nap alatt 28 kilótól szabadult meg. A technikát ezért elkezdte továbbfejleszteni, és elnevezte hosszú légzésnek, ugyanis a lényege, hogy fel kell venni egy speciális testállást, amikor beszívjuk a levegőt, majd 7 másodpercen keresztül erőteljesen kell kifújni.

Kilégzés 2 technikával

A diétaguru kétféle módszert is kidolgozott a kilégzésre, és mindkettő három lépésből áll, amelyek bárki számára könnyen utánozhatóak. Mindkét gyakorlatot hatszor végezzük el egymás után, hogy elég hatékony legyen. Ez maximum egy percet jelent. Egy nap pedig
3-5 alkalommal gyakoroljunk, ami beindítja a zsírégetést.

1. technika

1. lépés: Álló helyzetben feszítsük meg a fenekünket úgy, hogy az egyik lábunkat előretesszük, kissé hátra dőlünk, de úgy, hogy a testünk egy egyenes vonalat adjon. Így a hátul lévő lábunkon van a testsúlyunk legalább 90%-a.
2. lépés: Miután beálltunk ebbe a pózba, 3 másodpercen keresztül szívjuk be a levegőt.
3. lépés: Ezután erőteljesen fújjuk ki a
levegőt 7 másodpercen keresztül. Kilégzés közben először emeljük fel a kezünket, majd engedjük le középtartásig, ez segít abban, hogy könnyebben ki tudjuk üríteni a tüdőnket. A lényeg, hogy figyeljünk a testünkre,
és feszítsük meg az összes izmunkat.

2. technika

1. lépés: Álljunk függőlegesen, ismét feszítsük meg a fenekünket, úgy, mint az első technikánál. Jobb kezünket tegyük a hasunkra, a balt pedig a derekunk alsó részére.
2. lépés: Ezután következik a belégzés, ami tartson legalább 3 másodpercig.
3. lépés: Ismét erőteljesen fújjuk ki a levegőt 7 másodpercen keresztül. Ügyeljünk arra, hogy a jobb kezünk végig a hasunkon legyen.

Tényleg ilyen egyszerű?

A módszer csupán látszólag tűnik könnyűnek, hiszen ahhoz, hogy valóban helyesen végezzük, szükséges egy kis gyakorlás. Arról nem is beszélve, ha megfelelően feszítjük meg a testünket, ha minden erőnket beleadjuk a kilégzésbe, akkor egyből érezzük a hatékonyságát.

Az oxigén a lényeg

A japán szakember szerint azért hatékony a módszer, mert a különleges hosszú légzésnek köszönhetően a szervezetünk több oxigént használ el. Ez pedig segít abban, hogy több zsírt égessünk el, javítja az anyagcserét, a nyirokrendszer működését. Emellett jó hatással van az idegekre, a test megfeszülése építi az izmokat, és a tüdő kapacitása is nő.

Egy kis ráadás

Azért nem árt, ha a speciális légzési technikát kiegészítjük más hasonló tevékenységekkel is. Például egy hosszú séta segíthet. De olyan sportokat is kipróbálhatunk, amelyeknél szintén fontos szerepe van a helyes légzésnek. Például jógázás alatt a hasi légzést fejleszthetjük, a Pilates a tüdő kapacitását növeli. Ám léteznek olyan módszerek, amivel a rekeszizmainkat fejleszthetjük.

fotó: shutterstock