A népszerű napraforgó- és az olívaolaj mellett sok olajra is bukkanhatunk a boltok polcain, amelyek nemcsak finomak, de egészségesek is. Összegyűjtöttük, melyik olaj hogyan...
Az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett E-számok sokak számára rejtélyes vagy éppen aggasztó összetevők, és nem is biztos, hogy alaptalanul.
A rendszeres joghurtfogyasztás csökkentheti bizonyos típusú vastagbélrákok kockázatát – állítják a Harvard Egyetem tudósai egy új tanulmányban.
Ha hal kerül a sushi falatkákba, az gyakran olyan állományokból származik, amelyeket túlhalásznak, sőt akár kihalás fenyegeti. A WWF (World Wildlife Fund) útmutatója...
A zabtej vegán, környezetbarátabb, mint a tehéntej, és ma már szinte mindenhol kapható. De mi történik, ha valaki minden nap zabtejet iszik?
Nem győzzük hallgatni, hogy igyunk minél több vizet, hiszen a megfelelő hidratáltság kulcsfontosságú az egészségünk megőrzésében. Azonban van egy másik oldala is a...
A hosszú élet iránti vágy szinte mindenki számára fontos. A kutatók most elárulják, hogy mit tehetünk mi magunk az öregedés ellen. Egy tanulmány nyolc konkrét, hosszú életet...
A filteres tea az egyik leggyakrabban fogyasztott ital világszerte, és bár kényelmes választás, hiszen az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a szálas teáké...
Elmúltál 50, és a hasad már nem olyan lapos, mint régen? Teljesen normális! De: a jól definiált hasizmok mindig lehetségesek. A szakértő elárulja, hogyan!
Az idegtudomány egyre több bizonyítékot talál arra, hogy a kreatív tevékenységek nemcsak örömforrást jelentenek, hanem serkentik az agyműködést, új idegpályákat hoznak létre...