Ezotéria

Éjjelente asztráltestünk útra kel: ezüstfonál köt össze alvás közben a fizikai testtel

Az asztráltestünknek nem jelent akadályt a tér, az idő, a víz vagy a távolság. Ám az utazásnak lehetnek veszélyei is!

Hitte volna, hogy testünk lenyomata, az asztráltest akkor is útra kelhet, amikor egyszerűen csak belebambulunk a világba? De ugyanez történik, amikor elalszunk, vagy valóban teljes ellazultságban meditálunk.

Az ezüstfonál összeköt

Az asztráltest ugyanúgy néz ki, mint a valódi testünk, csak éppen képes időt és távolságokat nem ismerve útra kelni, és olyan információkat is megszerezni, amit a fizikai testünk remekül tud hasznosítani a valódi életünkben.

„Amikor például lefekszünk aludni, az asztráltest öntudatlanul is elindul. Próbál utazásokat tenni, akár másik dimenziókba is eljutni – magyarázza Kardos Anita reikimester. – Ám mindezt nem teszi teljesen szabadon; ugyanis van egy úgynevezett ezüstfonál, amely összeköti az asztráltestet a fizikai testtel.”

Az ezüstfonál magas szintű rezgésekből áll, és egyfajta csatorna a két test között. Így az asztráltest által szerzett információk eljutnak a fizikai testhez, és tudjuk hasznosítani az ott tapasztaltakat, legyenek ezek más bolygókon vagy más életünkben megélt élmények.

„Az ezüstfonál már az életünk kezdete előtt velünk van. A méhen belül a magzatnak és még az újszülött gyermekeknek is nagyon erős a kapcsolata a felső világokkal. Ezt a kapcsolódást a megtermékenyítés pillanatától két fonál testesíti meg: az élet fonala, ami maga az ezüstfonál, és amely ezután az egyén élete végéig megmarad, és a spirituális fonál, mely a lélek és a tudat szabad mozgását biztosítja a felső világok felé. Ha az ezüstfonál elszakad, az élet megszűnik. Ez történik vetéléskor, abortuszkor is, de akkor is, amikor a földi élet véget ér. Ezért van az, hogy a különleges képességű emberek az elhunytak szellemeit úgy látják, mint ahogyan életükben kinéztek; hiszen ekkor az asztráltestet látják, amely elszakadt a fizikai testtől.”

Ha nem akaródzik a visszatérés

Az asztráltest – főleg meditáció közben – általában olyan helyre megy, ahol megoldást találhat egy problémára, vagy nagyon jól érzi magát. És talán furcsán hangozhat, de bizony előfordul, hogy túl sokáig időzik ott, és nem akaródzik visszatérnie.

„Ennek különböző jelei lehetnek a fizikai világban. Lehet, hogy egyszerűen szórakozottak vagyunk, és a mélyhűtőben találjuk meg a pénztárcánkat, miközben fogalmunk nincs, hogyan került oda. Ez az állapot társulhat jókedvvel, de ha tényleg túl sokáig távol van az asztráltest – ami nem a lélek, hanem a lélekhez legközelebb álló réteg –, akkor ez átfordulhat szorongásba vagy akár depresszióba is.” Ezért fontos, hogy mielőtt útra kelnénk, gondoljunk arra az emberre, tevékenységre, dologra, ami boldoggá tesz minket a földi életünkben, akiért vissza akarunk ide térni.

Zuhanás egy sprirálban

Ahhoz, hogy asztrálutazásaink a legszerencsésebben működjenek, érdemes rendszeresen feltölteni magunkat energiával. Ezt kérhetjük egy reikimestertől is, de töltekező meditációt is végezhetünk. Képzeljük el, hogy az Univerzum energiái feltöltik testünket pozitív erőkkel!

„A legjobb töltekezés azonban maga az önismeret. Vizsgáljuk meg alaposan, miért nem működik az életünk egy-egy területe, és mit kell tennünk azért, hogy ezen változtassunk. Ugyanis a ráébredés már fél siker.”

Lényeges tudnunk, hogy az utazás során mi az, ami valóban az asztráltest információja, és mi az, amit a saját tudatunkkal hozunk létre. Anita elmondása szerint egy ilyen felismerés a villámcsapáshoz hasonlóan, váratlanul érkezik. Annak pedig félreérthetetlen jelei vannak, ha asztrálutazásról térünk vissza.

Biztosan sokan megélték már, amikor félálomban úgy érzik, mintha egy spirálban zuhannának. A vége általában, hogy önkéntelenül rúgunk egyet. Ilyenkor érkezünk vissza a testünkbe.”

Van-e veszélye az asztrálutazásnak?

„Az utazásnak nem, annak viszont igen, ha túlerőltetjük a harmadik szemet. Ugyanis a valós életben előfordulhat, hogy a belső látásunk hirtelen működni kezd, azaz jobban megnyílik a hatos csakra – mondja Anita.

– Aki erre nincs felkészülve, azt sokkhatásként érhetik a megjelenő képek. Mindenképpen kérjen ebben az esetben szakembertől segítséget. Ezért is fontos, hogy ne csináljunk sportot a belső látás folyamatából; csak akkor hívjuk segítségül, ha valóban lényeges kérdésre várunk választ.”

Jó hír viszont, hogy amíg az asztráltestünk távol van, ez idő alatt a magasabb tudatunk egy része figyel a testünk normális működésére, és gondoskodik a védelmünkről. A fizikai és az asztráltest között pedig az ezüstszál biztosítja a kapcsolatot, hogy bármikor visszataláljunk önmagunkhoz.

Fotó: shutterstock