Ezotéria

Megbetegíti az idegeskedés ezeket a csillagjegyeket: szeptemberi egészséghoroszkóp

A rendszeres munka csak növeli a dolgos Bak-szülöttek ellenálló képességét. Szeptember nem az Ikrek szerencsehava.

KOS
Szeptemberben már nem csak a márciusi szülöttek, hanem azok is fellélegezhetnek, akik április 6-a után születtek, egészségi állapotuk stabilabb. Az április 16-a és 20-a közöttieknek szeptemberben gyengébb lehet az ellenálló képességük, ezért tegyenek óvintézkedéseket. Mindent lassabban kell végezniük, a megerőltetést el kell kerülniük, különösen a hónap második felében.
A szokásos Kos-kapkodás most hamarabb balesetet okoz, a fegyelmezetlenség a teljesítőképességet korlátozza.

BIKA
Most sokat tehet azért, hogy a jövő évben erősebb legyen. A Bika fogékony az anyagcsere-problémákra, ezért a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott, kalóriaszegény táplálkozás elengedhetetlen számára.
A mozgásszegény életmódot folytatóknak sürgős életmódváltás javasolt, különösen azoknak, akik április végén születtek. Finomított cukrot, fehér lisztből készült terméket ne fogyasszanak, és emeljék meg a zöldség-gyümölcs étkezések számát. Reggel 20-30 percet, vagy este egy órát sétáljanak!

IKREK
Szeptember nem az Ikrek szerencsehava, de most kellemes meglepetésekre számíthatnak. Azoknak a legjobb, akik június közepén születtek. Ők úgy érezhetik, hogy a gondtalan nyár ősszel is folytatódik. A hónap utolsó hete különösen alkalmas a kikapcsolódásra. Aki azonban május végén született, fogékonyabb a meghűléses betegségekre, ezért több C-, E- és A-vitaminra lenne szüksége.
A cink és a szelén napi bevitele is csökkenti
a gyulladásokra való fogékonyságot.

RÁK
Szeptemberben minden kiszámíthatóbb. Akire stresszesebb életmód vár, az a hónap elejére időzítsen minden nehéz munkát. Szeptember 23-án és 30-án tudatosan le kell építenie a stresszt. Sok érzékeny Rák-szülöttnél fizikai tüneteket, pl. gyomorfájást okoz az idegeskedés, amit körömvirágteával orvosolhat.

OROSZLÁN
Már augusztus utolsó hetétől érezhetik, hogy nehezebben boldogulnak a feladataikkal, ellenálló képességük gyengébb. Fontos, hogy tanuljanak a figyelmeztető jelekből, és térjenek át kímélőbb életmódra. A júliusiaknak különösen óvatosnak kell lenniük, most minden kicsapongás testi panaszokhoz vezethet. Az idősebbeknél könnyebben előjönnek a mozgásszervi betegségek, gerincproblémák, ízületi panaszok, a fiatalok pedig gyorsabban elkapnak vírusfertőzéseket. A hónap utolsó napjában több az energiájuk.

SZŰZ
Nincs félnivalója, a 12 csillagjegy közül szeptemberben a Szűz ellenálló képessége a legnagyobb, ezért jobban terhelhető. Azok az augusztusiak, akik krónikus betegségben szenvednek, eredményesebben kúrálhatják magukat.
A szeptemberiek az év legkellemesebb heteit élik, különösen a hónap elején. A 16-i újhold teljes megújulást ígér számukra, ha a nap energiáját tisztítókúrára hasznosítják. A köles a Szűz legegészségesebb élelmiszere, a köleskása az emésztési problémák természetes gyógyszere.

MÉRLEG
A legtöbb Mérleg problémátlan hónapnak néz elébe, és játszva boldogul feladataival. Akik október 19-e és 23-a között születtek, gyengébbek, és kisebb az ellenálló képességük. Különösen október 23-a és 25-e között szükséges többet pihenniük, ezekben a napokban ne terheljék magukat.
Ha panaszaik vannak, feltétlenül forduljanak orvoshoz, a biztos diagnózist számos természetes gyógymóddal orvosolhatják. Egy allergiateszt sok érzékeny Mérleg problémáira fényt derít.

SKORPIÓ
Mozgalmas hónap következik a Skorpiónak. Minden azon múlik, hogyan tud bánni az új energiákat sugárzó, de túlkapásokra is hajlamosító bolygóállásokkal. Dupla annyit képes teljesíteni, ezért kíméletlen életmódba hajszolhatja magát, aminek a következő hónapban érezheti hátrányát.
Ez az utolsó alkalom arra, hogy az október végiek káros szenvedélyüktől megszabaduljanak.
Ne feledje: napi 8 óra alvásra van szüksége!

NYILAS
Bár a szeptember nem tartozik a Nyilas kedvencei közé, most mégis harmonikus hétköznapok várják. Különösen a hónap második felében érzi jobban magát, ami nagyobb ellenálló képességet is biztosít. A Nyilas legtöbbször vibrál a tettvágytól, ezért több mozgásra van szüksége.
Ezt nem szabadna kihasználatlanul hagyniuk azoknak sem, akik idősebbek és kényelmesebbek. Már a napi séta is sokat javít az erőnléten, ezért valamilyen sportot el kell kezdenie. A hónap első 3 napja stresszesebb, erre készüljön fel.

BAK
Bár az Uránusz nyugtalanságot okozhat a decemberi szülötteknek – különösen a hónap utolsó hetében –, általában azonban terhelhetőbbek. A rendszeres munka csak növeli a dolgos Bak-szülöttek ellenálló képességét, míg a tétlenség megbetegíti őket. Csak azoknak kell jobban kímélniük magukat, akik január 16-a és 20-a között születtek, nekik ez a hónap még kellemetlen meglepetéseket is hozhat. Egy wellness-hétvége, pihentető testmasszázzsal a legjobb regenerálókúra számukra.

VÍZÖNTŐ
Augusztus végétől sok Vízöntő érzékelhet fokozott stresszhelyzetet, ami testi panaszokat okozhat. A januáriak és a február elején születettek szeptember első felében szorulnak óvintézkedésekre. A sok szakmabeli kihívás és a baráti elkötelezettségek kevés lehetőséget biztosítanak a pihenésre. Feltétlenül kezdjen minden Vízöntő komolyabb vitaminkúrába, és gondolja végig azt is, hogy a táplálkozásában milyen egészségvédő szempontok vezérlik.
Az autogén tréning és a jóga is sokat segíthet.

HALAK
A hónap elején stressz és kiszámíthatatlan események zavarják a hétköznapokat, 5-étől azonban minden sokkal könnyebb. Ennek oka az, hogy ebben a hónapban több kikapcsolódást talál magának. Egy derűs és békés Halak-szülöttnek nehéz a külvilág elvárásai és a saját vágyai között lavíroznia, de ez most jobban sikerülhet. Kiegyensúlyozottsága segíti abban is, hogy függőségeit elhagyja, és ez az édességekre is vonatkozik. Cukor helyett friss lédús gyümölcsöket fogyasszon!

Fotó: pexels