Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg cukkini
- 20 dkg szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 kis csokor bazsalikom és oregánó
- só, frissen őrölt bors
- 50 dkg paradicsom
- 3 dl paradicsomlé
- olívaolaj
Az apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a felkockázott cukkinit, a szárzellert és a zúzott fokhagymagerezdeket.
Beletesszük az aprított zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig dinszteljük a zöldségeket. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, és felöntjük 1,2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt készre főzzük a levest.
110 kcal, 23 g szénhidrát/adag