Konyha

Nyári minestrone

A melegben nem kívánjuk a nehéz ételeket, inkább kanalazunk egy kis levest, azzal is biztosan sikerül jóllaknunk.
bazsalikom cukkini leves recept mindestrone leves minestrone olivaolaj oregánó paradicsom recepetek sárgarépa vöröshagyma vrábel kriszta zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kis csokor bazsalikom és oregánó
  • só, frissen őrölt bors
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 dl paradicsomlé
  • olívaolaj

Az apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a felkockázott cukkinit, a szárzellert és a zúzott fokhagymagerezdeket.

Beletesszük az aprított zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig dinszteljük a zöldségeket. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, és felöntjük 1,2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt készre főzzük a levest.

110 kcal, 23 g szénhidrát/adag