Konyha

Cukkinis lecsó virslivel

A magyar konyha egyik legnagyobb kedvence a lecsó. A megszokott hagyományos változatok mellett érdemes kipróbálni másokat is.
cukkini cukkinis lecsó cukkinis lecsó virslivel fokhagyma lecsó lecsópaprika paprika paradicsom virsli vöröshagyma vrábel kriszta

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 40 dkg virsli
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 50 dkg cukkini
  • 3 nagy szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj

Egy nagyobb lábosban olajban megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd a felkarikázott virslit is beletesszük. Enyhén átpirítjuk.

Felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, a darabokra vágott cukkinit és paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük, míg a paprika megpuhul.

370 kcal • 24 g szénhidrát/adag

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete