Hozzávalók kb. 12 szelethez:
- 3 egész tojás
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tejszín
- 1 tasak expressz zselatinfix
- 30 dkg nektarin
- 1 kis tasak tortazselé
Az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, és óvatosan elkeverjük benne. A tésztát kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A túrót áttörjük a tejföllel, elkeverjük 3 evőkanál cukorral. A tejszínt habnak felverjük, a túrós krémhez keverjük, majd folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük a főzés nélküli zselatint. A túrót egyenletesen elsimítjuk a kihűlt kakaós piskótán.
A nektarint megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és elhelyezzük a torta tetején. A tortazselét elkeverjük a maradék 1 evőkanál cukorral, öntünk hozzá 2,5 dl vizet, és kevergetve felforraljuk. Forrástól kezdve 1 percig főzzük, 8-10 percig hagyjuk hűlni, időnként átkeverjük, és egyenletesen a gyümölcsre kanalazzuk. A süteményt 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
220 kcal, 19 g szénhidrát/szelet