Konyha

Nektarinos túrótorta

Csodás illatok terjengenek a konyhában, rotyog a baracklekvár, nagy a kísértés, hogy a mézédes barackokat süteményekbe azonmód felhasználjuk.
kakópor nektarin Nektarinos túrótorta tejföl tejszín tortazselé túró túrótorta zselatin

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • 3 egész tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak expressz zselatinfix
  • 30 dkg nektarin
  • 1 kis tasak tortazselé

Az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, és óvatosan elkeverjük benne. A tésztát kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A túrót áttörjük a tejföllel, elkeverjük 3 evőkanál cukorral. A tejszínt habnak felverjük, a túrós krémhez keverjük, majd folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük a főzés nélküli zselatint. A túrót egyenletesen elsimítjuk a kihűlt kakaós piskótán.

A nektarint megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és elhelyezzük a torta tetején. A tortazselét elkeverjük a maradék 1 evőkanál cukorral, öntünk hozzá 2,5 dl vizet, és kevergetve felforraljuk. Forrástól kezdve 1 percig főzzük, 8-10 percig hagyjuk hűlni, időnként átkeverjük, és egyenletesen a gyümölcsre kanalazzuk. A süteményt 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

220 kcal, 19 g szénhidrát/szelet