Konyha

BBQ oldalas paprikasalátával

Nincs jobb elfoglaltság a nyári esték sütögetéseinél, és a finom falatok elfogyasztásához érdemes vendégeket is hívni.
BBQ oldalas paprikasalátával bbq öntet fehérborecet fokhagyna mét oldalas olivaolaj paprika paradicsom paradicsompüré vöröshagyma worcestershire-szósz

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontos oldalas
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 4 evőkanál kész BBQ-öntet
  • a salátához:
  • 1 kg paprika (piros, zöld, sárga)
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ dl fehérborecet
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Az oldalast két darabba vágjuk, lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, adunk hozzá 4 gerezd zúzott fokhagymát, bőven sózzuk, borsozzuk. Lefedve 1,5 óra alatt puhára főzzük a húst. Kivesszük a főzővízből, hagyjuk megszáradni. A maradék 2 gerezd fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a paradicsompüré-vel, mézzel, a Worcestershire-szósszal és a BBQ-öntettel.

Az öntetet sózzuk, borsozzuk, megkenjük vele a húst, 20 percig hagyjuk állni, majd faszenes grillen vagy sütő grillfokozatán ropogósra sütjük. A salátához a megmosott paprikák csumáját kivágjuk, vékonyan felkarikázzuk a paprikákat és a vöröshagymát. Tálban összekeverjük, enyhén besózzuk, majd ecet, olaj és
1 dl víz keverékéből öntetet készítünk rá.

490 kcal, 50 g szénhidrát/adag