Konyha

Aszalt paradicsomos ciabatta

Augusztus huszadika táján mindenkinek eszébe jut a kenyérsütés, akkor is, ha hétköznapokon nem maga süt. Ajánlunk néhány különlegességet.
aszalt paradicsomos cibatta ciabatta recept kenyér recept receptek

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehér búzaliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • fél teáskanál szárított élesztő
  • kb. 3,5-4 dl víz
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • bazsalikom
  1. Előző este kanállal alaposan elkeverjük a liszteket a sóval és az élesztővel. Hozzáöntjük a vizet, és kanállal elkeverjük. Elég, ha hármat-négyet keverünk rajta. Sűrű galuskatészta állagot kapunk, amelyet nem kell simára keverni, csak arra ügyeljünk, hogy ne maradjon sehol száraz, lisztes rész, a tészta majd eldolgozza önmagát kelés közben. 12 órán át letakarva kelesztjük, majd lukacsos, kovászszerű, nagyon lágy tésztát kapunk, amelyet gyúrni nem lehet.
  2. Lisztes kézzel hozzákeverjük az aprított aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, majd a tálban áthajtogatjuk a tésztát, és minimum 1 órát pihentetjük még. Minél többet kel, annál finomabb, lukacsosabb lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe lisztes kézzel téglalapot formázunk a tésztából, és vízzel megspricceljük a tetejét. 250 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 220 fokra csökkentve, további 25 percig sütjük.

                      730 kcal, 160 g szénhidrát/adag

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete